Şifrem?
256 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesirli 2 Kobi’ye Ödül
KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Hüsamettin Çay, KOSGEB’in başlattığı KOBİ ve Girişimcilerin yarıştırıldığı ve ödüllendirildiği “KOBİ ve Girişimciler Ödülleri” uygulamasında Balıkesir’li 2 firmanın ödüle layık görüldüğünü açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Hüsamettin Çay “KOBİ ve Girişimciler Ödülleri” uygulamasının 3 yıldan beri sürdürüldüğünü belirterek "Her kategoriden 5 aday olmak üzere 40 tane finans belirleniyor, 5 aday içerisinden de her kategorini Türkiye birincisi seçiliyor. Balıkesir olarak 2014 yılında 2 firma ile bu ödül almaya hak kazandı. İnovatif Girişimci kategorisinde KZ Mekatronik Ltd. Şti. ve Kadın Girişimci kategorisinde ise Enis Antik Mermer San. Tic. Ltd. Şti. ödüllerini Başbakanımız Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun elinden aldılar. Geçtiğimiz yılda İnovatif KOBİ dalında Ayvalık’taki bir işletmemiz büyük kentleri de bırakarak birinci olmuştu. Balıkesir girişimcilik açısından, KOBİ açısından diğer illere göre biraz daha geride, hakkettiği yerde değil gibi bir ön yargı var. Ama bireysel olarak hakkeden dereceye girebilen işletmelerimiz, girişimcilerimiz var. Bu da bizleri gururlandırıyor"dedi.

KOSGEB’in destek programları hakkında da bilgiler sunan Hüsamettin Çay "Girişimcilere yönelik, genel destek paketi, AR-GE projesi desteği, İşbirliği-Güç birliği projesi, Tematik proje, Kredi-Faiz, KOBİ Projesi desteği gibi destek programlarımız bulunuyor. Bunlar bir tanesi KOBİ Projesi. Bizim daha önce çok kullandırdığımız bir alanımızdı. İki yıldır bir revizyona tabi tutuldu. Yani bütçesi çok fazla olan bir uygulamaydı. Ana hatlarıyla KOBİ’lerin kendi sorunlarına yönelik hazırlayacakları projelere biz destek oluyoruz. 2015 ile beraber revizyona tabi tutulan bu projemiz KOSGEB’in ilk Çağrı Esaslı Projesi olarak uygulanmaya başlandı. Şubat ayının başladı ve 20 Marta kadar proje almaya devam edeceğiz"şeklinde konuştu.

2015 yılında KOSGEB’in ilk kez çağrı esaslı projesine başlanıldığını söyleyen Çay "20 Marta kadar projeleri alacağız. Bu projenin diğerlerinden farkı; Kalkınma Ajansı belirli güne kadar olan projenin duyurusuna çıkıyor, projeleri alıyor ve değerlendiriyor, destek veriyor. KOSGEB’in böyle bir uygulaması yok. Bize, girişimci senenin her döneminde başvuru yapabilir. Ya da Genel Destek veya AR-GE. Ne zaman getirirse ona göre kurul düzenliyor ve destekliyoruz. Çağrı Esaslı dediğimiz belli bir süre için başvuru yapılabilecek bir uygulamadır. KOBİ projede biz işletmelere 150 bin TL’ye kadar işletme başına maksimum ve yüzde 60 oranında destek verebiliyoruz"dedi.

Projelere verilen desteklerin 2 ana başlıkta açıklanabileceğini ifade eden Çay "Birinci olarak KOBİ’lerin kurumsallaşma ve yönetimle ilgili yapacakları alandaki projelere destek veriyoruz. İkinci olarak da markalaşma. Günümüz küresel rekabet ortamında bu iki kavram çok ön plana çıktı. İşletmelerin daha kurumsal olup rekabet avantajı sağlama veya marka değerini yükselterek karlılık oranını arttırma noktasında önemli. Bizde KOSGEB olarak kobilerin bu tür alanda yapacakları faaliyetlere giderlere projelendirme şartıyla destek veriyoruz. Bunun bütçesi 50 milyon TL idi. Başbakanımızın talimatı ile 100 milyon TL’ye çıkarıldı. Elektronik ortamda işletme sahipleri projelerini bize dolduruyorlar biz buradan ön değerlendirmemizi yapıp sistem üzerinden Ankara’ya gönderiyoruz. Değerlendirme Komisyonunda değerlendirilip puanlamaya tabi tutuluyor. Bütçesine göre ilk üstlerde olan 100 milyon TL’ye kadar olan projeler destek kapsamına alınacak. Bize bildirildikten sonra bizde uygulamasını gerçekleştireceğiz. Bu proje kapsamında desteklenen giderler ise şöyle; Yeni istihdam edilecek personeller, özellikle yazılım konusundaki giderler, makine-tesisat olarak yapılacak giderler, tanıtım-medya aracılığıyla yapılacak giderler. Kendi arasında proje de belirli bir denge sağlanması için limitler var. Bir projede 100 bin TL’lik destek verilecekse, bir işletme için bunun yüzde 40’ı personel, yüzde 40’ı tanıtıma yüzde 40’ı yazılıma olabiliyor. Yüzde 98’i projenin tamamı personel için verilmiyor. Makinenin toplam destek içerisindeki payı yüzde 10 olabiliyor. Balıkesir’deki KOBİ’lerin, girişimcilerin özellikle markalaşma ve kurumsallaşma konusunda hedefi olan, çalışması olan işletmelerimizin projelerini en geç 20 Marta kadar iletmelerini istiyoruz"şeklinde konuştu.

KOSGEB’in 2014 yılındaki verdiği destekler ve çalışmalar hakkında da görüşlerini dile getiren Hüsamettin Çay konuşmasını rakamlarla tamamladı. Çay, " Balıkesir’in 2014 yılı adrese dayalı olarak yapılan tespitlere göre nüfusu 1 Milyon 162 bin 761 kişi. 2013 verilerine göre Balıkesir’de işletme sayısı 59 bin 478 . Bu rakamlarla Türkiye’de 14. sırada. KOBİ sayısı ise 59 bin 452. KOSGEB’e kayıtlı işletme sayısı ise 12 bin 492. Genel Destek programından 255 işletmeye, 1 milyon 368 bin 622 lira destek sağlanmış. Bu rakam 2013 yılında 197 işletmeye 1 milyon 137 bin 734 lira olarak kayıtlara geçmiş. KOBİ Proje Destek programından 3 işletmeye 22 bin 100 lira verilmiş. Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programından yararlanan 7 işletmeye 514 bin 228 lira. Girişimcilik Destek Programından yararlanan 201 işletmeye 1milyon 854 bin 474 lira sağlanmış. Toplamda ise 450 işletmeye 3 milyon 759 bin 824 lira destek sağlandı" şeklinde konuştu.

05.02.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesirli 2 Kobi’ye Ödül

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi