Şifrem?
184 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Balıkesir İçin Elimizden Geleni Yapmayı Amaç Edindik'
AK Parti Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Sabri Uğur, gazetecilerle bir araya geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti’den aday adaylığını açıklayan isimlerin adaylık için eşit şansa sahip olduğunu söyleyen Uğur, kendisi için ise sıralamanın önemli olmadığını açıkladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Sabri Uğur, Balıkesir’de görev yapan yaygın ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Bir dönem Balıkesir’de belediye başkanlığı da yapan Sabri Uğur, toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı. Uğur, "Bu gün burada 2015 Milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı müracaatımız söz konusu oldu. Bu müracaatın sonrasında da siyasetin gereği, ritüeli olan temas, ziyaret sohbetlerin de gereğini yapmak üzere bugünlerde yollardayız. Aday adaylığının birinci merhalesi adaylık tespiti olduğu için teşkilat içinde yapılacak bir çalışma. Bizimde delegelerimize ve teşkilatımıza yönelik bir çalışmamız var. Bundan sonrada kamuoyu anketleri, mülakatlar, değişik şekillerde sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan mütealalar şeklinde AK Parti üst yönetimi aday belirlemelerini yapıyor" dedi.

Belediye başkanlığı dönemi sonrasında bir kaç ay dinlenmeye fırsat bulduğunu ve bu arada torun sahibi de olduğunu söyleyen Uğur, "Balıkesir’de geçen bir hizmet dönemimiz var iyisiyle, kötüsüyle, eksiğiyle fazlasıyla. Neticede Türkiye yeniden bir seçime gidiyor. Bu seçimde de AK Parti’ye gönül vermiş mensubu ve oradan aday adayı olmuş bir kişi olarak yeni bir dönem, yeni bir Türkiye meselelerinin altını çizmek istiyorum. Bu yeni hedefler, yeni Türkiye ve diğer inovatif gelişmeler açısında bakıldığında bunun paralelinde yeni kadrolarında ister istemez ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Bu anlamda biz müracaatımızı tabi ki yaptığımız istişareler neticesinde yaptık. Hakkımızda hayırlısı olsun. Balıkesir için elimizden ne geliyorsa yapmayı amaç edindik" şeklinde konuştu.

Milletvekili Aday Adayı Sabri Uğur, adaylık için isminin ön plana çıkmasını değerlendirdi. Uğur, "Ben herkesi eşit şansta görüyorum. Bunun altını çizerek söyleyeyim. Sonuçta bu şahsi bir iştir, ama ekip şart. Ben 73 arkadaşımızın hepsinin de şanslı olduğunu, hepsinin adaylık gerekçelerinin geçerli olduğunu belirtiyorum. Önce teşkilatlar arasında temayül yoklaması denen bir çalışma yapılacak. Daha sonra 6 Mart’tan itibaren Ankara’da mülakatlar olacak. Birde üst kurul var. Esas karar oradan çıkıyor. Bu arada kamu oyu anketi de çok önemli. Bu anketler çok ilmi bir şekilde yapılıyor. Bunların neticesinde ortaya bir karar çıkıyor. O şanslıydı, bu şanssızdı demek işin uvertürü diye düşünüyorum" dedi.

Belediye Başkanlığı döneminden örnekler veren Uğur, "Balıkesir’in TBMM’de temsil problemi olduğu maalesef zaman zaman söyleniyor. İçeriğinin ve derinliğinin de çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Tabi ki AK Parti, CHP, MHP son siyasi iklime bakarsanız çok farklı söylemlere oturttular kendilerini. Ama milletvekilliği konusuna indirgerseniz tabi ki bir partiniz var ama birde memleketiniz var. 1. derecede farklı bakmanız gereken çok genel anlamda olmasa da tabi ki bir çok konuda beraberlik gerekir ki, ben belediye başkanlığım dönemimde bizimde belediye meclisimizde CHP’li arkadaşlarımız vardı, 21 kişi biz, 10 kişide onlardı. Dolayısıyla siyasi söylem farklılığı ana akslarda farklıydı. Yoksa hepimiz bir yerden olurduk. Son uçta belediye meclisimizin homojenliğini, aldığı kararlarda birlikteliğini her zaman bir çok belediyeci arkadaşa da örnek olarak gösterdim. Mecliste toplam bin 239 karar aldık beş yıl boyunca. Bin 207 tanesi oy birliği ile alındı bu kararların. Siyasetin bazen taktik gereği verilen oyları vardır. Biz bunları dert etmedik. Onlarla da her zaman gönül gönüle çalıştık. Ama bu körü körüne de bir iş birliği olmadı. Belediyecilik zor iştir, bende içine girince anladım. Arkadaşlarımız bu işi hakkıyla yapacak yeteneğe bilgiye, donanıma kadroya sahiptir. Bu konuda da hiç bir eksikleri yoktur. Ben güveniyorum, memnunum destekliyorum ve çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Aday adaylığı sürecinde basın teşkilat kamuoyu ve bir çok temas ettiğimiz kesimden tabi ki farklı düşünenlerin olduğunu kabul ediyorum. Ama genel eğilim olarak baktığınızda o dönem ki icraatlarımızın anlaşıldığının taktir edildiğinin ve bunların devamı anlamında beklentileri olduğunu duymak o mutluluk bize yetiyor. Tabi ki aday adaylığına müracaat ettik sonuç almak hepimizi mutlu eder. Lakin bu sonuç beklediğimiz değil de farklı bir şeyde olsa biz bu çizgimizi bu yapımızı ama fahri olarak ama ticaretle uğraşan bir kişi olarak ama eskiden belediye başkanlığı yapmış bir kişi olarak Allah sağlık afiyet verdikçe sürdüreceğiz. Benim için listedeki sıralama önemli değil. AK Parti’den aday adaylığına müracaat ettim. Şuan da teşkilat ve delege arkadaşlarımızla bu konularla ilgili onların tavsiyeleri, tenkit, teklif ile ilgili iletişimi daha yüksek bir doza getirip, sonuçta 1. etapta onlar oy vererek bu işi şekillendirecekler. Hakkımızda hayırlısı olsun benim temennim bu" şeklinde konuştu.

ADAY UĞUR’DAN BAŞKAN UĞUR’A DESTEK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ilişkileri sorulan Sabri Uğur, konuşmasını şöyle tamamladı: "Büyükşehir meselesine baktığınızda gerçekten çok büyük bir hengame. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Bey ile de gerek seçim öncesi ve sonrasında tabi ki konularla ilgili olarak değerlendirmeler yaptık. Ben düşüncelerimi paylaştım. Ama her zaman şunu söyledim, artık yeni bir zamandayız, zaman dilimi değişik. Ben 2004’de belediye başkanıydım. O günden bu güne şartlar, imkanlar, öncelikler değişmiştir, senin önceliğin değişmiştir. Türkiye’de her değişim sancılı olur. Biz otobüs duraklarını değiştiriyorduk, biliyorduk bu sıkıntı yaratacak ama değişmek zorunda. İnsanlar ister istemez rahatsız oluyor, yada pazar yeri değişiyor kaçınılmaz olarak. Sonuçta bunlar sıkıntı yaratıyor. Buda çok köklü bir değişim. Bu vatandaş açısından da öyle düne kadar valiye giderken bugün Büyükşehir’e geliyor. Böyle bir dönem geçmesi kaçınılmaz. Biz Balıkesir belediyesinde görev yaptığımız süre içinde Cumhurbaşkanımız eski genel başkanımızın dediği gibi "Biz Türkiye’de vesayetleri kaldırdık" Ben Balıkesir’de belediye üzerindeki vesayetleri kaldırdım. Biz bütün o kaynakları Balıkesir için kaldırdık. Eşe dosta, partiye muhite göre iş yapmadım bunun da Allah için huzurunu yaşıyorum"

23.02.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Balıkesir İçin Elimizden Geleni Yapmayı Amaç Edindik'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi