Şifrem?
117 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Müsteşar'dan Karesi'ye Övgü
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 1 Mart'ta yapılacak olan Deve Güreşleri öncesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun'u ziyaret etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Prof. Dr. Dursun, Karesi Belediyesi'nin sanat ve kültür eylemlerinde iddialı olduğunu söyledi.
1 Mart'ta gerçekleştirilecek olan etkinliğe Kültür Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun'u davet eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediye olarak kültür ve sanata verdikleri önemden bahsederek, "İlçemizde Sanat Sokağı'nın açılışını yaptığımız gün Türkiye genelinde eylemler başlamasına rağmen Balıkesir'de eylem yapılmadı ve herkes sokağa akın etti. Biz sanat, kültür eylemlerinde iddialıyız" dedi.

Güreşler için hazırlanan afişleri inceleyen Prof. Dr. Dursun ise "İnşallah bu eylemler bundan sonra 'sanat ve kültür' eylemleri olur. Karesi Belediyesi yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen kültür ve sanat etkinliklerinde oldukça iddialı görünüyor" açıklamasında bulundu.

Müsteşar Prof. Dr. Haluk Dursun'a Karesi İlçesi ve Balıkesir ile ilgili bilgiler veren Başkan Yücel Yılmaz, "Balıkesir, Türkiye'nin tahıl ambarı. Hayvancılığı ve tarımı ile Türkiye'yi doyuran il olan Balıkesir'de yetişen kuzu ve büyükbaş hayvanların et ve sütünün lezzetini başka bir yerde bulamazsınız" dedi.

1980'li yıllarda Balıkesir'in daha gelişmiş bir şehir olduğuna ancak daha sonra şehirdeki entelektüel insanların İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlere göç ettiğini belirten Başkan Yılmaz, entelektüel insanlara değer vererek, tekrar şehre kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Vizyon olarak iyi bir ekiple çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında da Prof. Dr. Dursun'a bilgiler verdi. Zaferin 100. yıldönümü nedeniyle TRT ekranlarında yayınlanacak, Çanakkale Destanı'nı konu alan ve çekimleri Karesi'de yapılacak olan '100 Yıllık Mühür Çanakkale' adlı diziye ana sponsor olduklarını belirten Yılmaz, ayrıca Kuvayi Milliye şehri olan Balıkesir'i tanıtmak adına Balıkesir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'nün Kazdağları'ndan Çanakkale'ye yürüyeceklerini belirtti.

1 Mart'ta düzenlenecek olan 1. Geleneksel Deve Güreşleri'ni 28 Şubat'ta, Zağnos Paşa Cami önünden kortej yürüyüşüyle başlatacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Güreşlerde görev alacak personelden, develerin sahiplerine kadar herkesin uyum içerisinde olması etkinliğe görsel bir şölen havası da katacak. Bizler, sizden çok ilham aldık, bu nedenle teşekkür ediyoruz" dedi.

Deniz, kum ve güneşin ötesinde alternatif turizm odaklarını hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını kaydeden Yılmaz, kış turizmini ve doğa turizmini canlandırmayı planladıklarını söyledi.

KARESİ'NİN PROJELERİNE DESTEK
Bakanlık olarak şehirleşmeyi ve şehirli olmayı insanlara özendirecek projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Karesi Belediyesi'nin benzer projelerine destek verebileceklerini söyledi. Karesi Belediyesi'ni ve projelerini marka yapmaya hazır olduklarını kaydeden Prof. Dr.Dursun, "Ben bir çok belediye başkanı gördüm, sizin gibi konuya hakim değil. Siz, belediyeniz ve yönettiğiniz şehir hakkındaki tüm konulara hakim ve vizyonu olan bir belediye başkanısınız" şeklinde konuştu.

Deve Güreşleri ile ilgili önerilerde de bulunan Prof. Dr.Dursun, "Deve yarışları, devecilik ile ilgili bazı terimler ve atasözü/deyim olarak kullanılan cümlelerin hem düzenlenen organizasyon hem de reklam çalışmaları sırasında olaya insanları ısındırmak için kullanılması gerekiyor. 'Lök gibi oturmak', 'Yok devenin nalı' gibi deyimleri ve atasözlerinin ortaya çıkışlarını araştırın ve bunu vatandaşlarla paylaşın. Etkinlikte görev alanların standart bir giyim, kuşama sahip olması da görüntü kirliliğini engelleyecektir" açıklamasında bulundu.

24.02.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Müsteşar'dan Karesi'ye Övgü

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi