Şifrem?
101 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Kuyumcular Derneği’nden Altın Tavsiye
Altın fiyatının seyri hakkında açıklamalar yapan Balıkesir Kuyumcular Derneği Başkanı Recai Gürcan, altının onsunun 2015 yılı içinde bin 300 ile bin 400 Dolar seviyesine yol alacağını belirterek, “Altının bu sene Türk Lirası bazında değeri 110-120 lira civarında gezinmesi muhtemel. Paraya ihtiyacınız yoksa kesinlikle altın bozdurmayın, sattığınızı yerine koyamazsınız” uyarısında bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Vatandaşların en gözde yatırım araçlarından biri olan altın fiyatları ve gelecekteki seyri hakkında görüşlerini dile getiren Balıkesir Kuyumcular Derneği Başkanı Recai Gürcan, “Bildiğiniz gibi 2011 yılından beri altının seyri hep yukarı yöndeydi. Fakat 2014 yılında doyum noktasından sonra altının ons bazındaki seyri biraz aşağıya döndü. 2015 yılında dünyadaki ekonomik ve siyasi çalkantılar altının onsunun belki bin 100, bin 50 Dolarlara doğru gerileyeceği yönündeydi ama yine de Doların Amerika ekonomisinin çok güçlü olması ve faizlerin yükselme eğilimi içinde görülmesi, Doların yönünü yukarı çevirdi. Bu da demektir ki altın ons bazında düşse de Dolar-TL bazında dünyadaki çalkantılara rağmen çok anormal yükselmese de yine de altının Türk parası bazında 100 liralar civarında seyredeceği yönündedir. İlerideki günlerde de tahmini olarak da altının TL olarak 110 ile 120 lira arasında bilezik fiyatının rakamlanacağını tahmin ediyorum. Bunu da dayandırdığım noktalar, her ne kadar bin 50, bin 100 Dolar ons olarak altını görsek de Avrupa Merkez Bankası’nın son genişlemeden dolayı piyasaya her ay süreceği 60 milyar Euro tutarındaki paranın bir kısmının, daha önce yapıldığı gibi piyasaya para sürülmesiyle, o paranın piyasada altına dönüşü. Burada da öyle bir dönüş olacağını tahmin ediyorum. Altının onsunun 2015 yılı içinde bin 300 ile bin 400 Dolar seviyesine yol alacağını düşünürsek, altının bu sene Türk parası bazında değeri olarak 110-120 lira civarında gezinmesi muhtemel" dedi.

"DÖVİZ SİRKÜLASYONU YAŞANMIYOR"

Vatandaşların Dolar ve yabancı paralara bakış açısının 2006 yılından sonra negatife döndüğünü savunan Gürcan, "Bu açıdan döviz bürolarının önüne bakıldığında, dikkat ederseniz eski kalabalıklar yok. Bankalarda döviz sirkülasyonu olmuyor. Doların bu kadar hareketli olmasına rağmen piyasada büyük talepler gelmedi, gelmemesinin sebebi de hala bence dövizin, özellikle Doların tırmandığı 2,64-2,63 rakamlarının gerçekçi olmadığı. Bunun her an için aşağılara doğru gelebileceği yönünde olduğu için Doların piyasaya, bizim mesleğimize alışveriş yönünden çok fazla bir etkisi olmuyor. Altın alışverişleri seyir olarak, ay olarak Şubat ve Mart aylarının piyasa hacminin daralması ve piyasa hacminin biraz sıkışık olmasından dolayı işlerde oldukça gerileme var" ifadelerini kullandı.

"DÜĞÜN ZAMANI ALTIN FİYATLARI YÜKSELİR DÜŞÜNCESİ KESİNLİKLE YANLIŞTIR"

Düğün sezonunun yaklaşmasıyla iç piyasada hareketlilik beklediğini söyleyen Balıkesir Kuyumcular Derneği Başkanı Recai Gürcan, "Bizdeki ’düğün zamanı altın fiyatları yükselir’ düşüncesi imajı kesinlikle yanlıştır. Bizimle ilgisi yok altının, iç piyasamızda bir hareketlenme olabiliyor. Biz tamamen dünyayla entegreyiz, altın işi tamamen dünyaya bağlı, Türkiye ile hiçbir alakası yok. Dünyadaki Dolar ve ons hareketleri altının seyrini belli ediyor. Bu açıdan da özellikle altın satanlara seslenmek istiyorum, 2014 yılının Kasım ayından bu yana tüm müşterilerimize ve vatandaşlarımıza tekrar tekrar söylüyorum, altınlarını paraya ihtiyaçları varsa bozdursunlar, ihtiyaçları yoksa boşu boşuna altın bozdurmasınlar. 90 Liraya altın bozduranların hepsi şu an zararda. Neden zararda? Şu an 97 Lira. Sattığınızı yerine koyamayacaksınız. Bu yarın ilerleyen zamanlarda da böyle olacak" şeklinde konuştu.

11.03.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Kuyumcular Derneği’nden Altın Tavsiye

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi