Şifrem?
177 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir CHP’de Eski İl Başkanı İle Büyükşehir Belediyesi Adayı Birbirini Suçladı
Balıkesir’de CHP’nin eski il başkanı ve şu anda milletvekili aday adayı olan Muzaffer Mavuk 2014 yerel seçimlerini Balıkesir’de kaybedilmesinin nedenini yanlış aday olarak açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

CHP’den Büyükşehir Belediyesi seçimine giren Sami Sözat ise kendisini Kılıçdaroğlu’nun Ankara’ya davet ettiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Muzaffer Mavuk, yaptığı açıklamada 2014 seçimlerinin kaybedilme nedeni olarak CHP’nin adayı Sami Sözat’ı gösterdi. 2014 yerel seçimlerinde Sami Sözat’ın adının CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak dillenince CHP Genel merkezi aradığını ve teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile görüştüğünü belirten Mavuk, "Böyle bir şey olup olmadığını sorduğunda kesinlikle böyle bir durumun olmadığını bana bizzat söyledi. Akşam evde televizyon seyrederken bir alt yazı geçti. Alt yazıda ’CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat’ ifadesini gördüm. Bunu görünce beynimden vurulmuşa döndüm. Ve hemen telefonu açarak Genel Başkanı, genel başkan yardımcılarını aradım. Genel merkezde yalnızca Haluk Koç’a ulaştım. Haluk bey, Genel Başkan ve MYK üyelerinin toplantıda olduğunu söyledi. Haluk Koç’a bu ismin çok yanlış olduğunu ve Sami Sözat’ın bize seçimi kaybettireceğini söyledim. O da tamam ’başkan sonra görüşürüz’ dedi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu Genel Başkan Yardımcıları ve MYK üyelerine mesaj atarak bu seçimin yanlışlığını anlattım ve Sami Sözat’ın Balıkesir’de CHP’ye seçimi kaybettireceğini söylemiştim" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Muzaffer Mavuk’un bu açıklamalarına 2014’te CHP’den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Sami Sözat yanıt verdi. 2014 yerel seçimlerinde CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk’un kendisine adaylık teklif ettiğini söyleyen Sözat, Mavuk’un siyasi tecrübe birikimine sahip olmadığını belirtti. Sözat şunları söyledi:

"Siyaset çok tecrübe isteyen, bilgi birikimi isteyen ve önünü görebilen bir olgunun adıdır. Eğer siz siyaseti yaparken önünüzü göremiyorsanız ve önünüzü görmekte sıkıntı çekiyorsanız iyi bir siyasetçi değilsiniz. Ben hayret ettim. Zemini ve zamanı mahal olmadığı halde ve hiç yeri değilken böyle bir şeyi kendi adaylığını açıklarken izah etmek ve ya söylemek ihtiyacını neden duymuş anlamış değilim. Bir siyasetçi ne söyleyeceğini değil, ne söylemeyeceğini, bir siyasetçi ne yapacağını değil, ne yapmayacağını bilmek zorundadır. Eğer bunları bilemiyorsa ve yapamıyorsa siyasetçi değildir."

"BEN HİÇ ADAY OLMAYI DÜŞÜNMEDİM"

Sözat, ne CHP ne de başka bir partiden belediye başkan aday adayı olduğunu düşünmediğini belirterek, 2014 yerel seçimlerinde bu teklifin kendisine CHP’den geldiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir ziyaretinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Sami Sözat, "Kılıçdaroğlu Ziraat Odasını ziyaret etti. Akşam beraber olduğumuz yemekte fikirlerimizi anlattık. O günün CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden kısa bir süre sonra beni aradı ve konuşmak istediğini söyledi. Buna karşılık Muzaffer Mavuk yanında dönemin il yönetim kurulu Saymanı Hüseyin Can ile birlikte benimle bir araya geldi. Bana ’Büyükşehir Belediye Başkanı olur musun’ dedi. Ben de ’Bu teklifi sen mi yapıyorsun, yoksa Ankara’mı yapıyor’ dedim. CHP Genel Merkezinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak beni istediğini belirterek, bu konuda benim fikrimi sordular. Ben de ’Naim Durmaz’ın adı geçiyor, onun rızası olmadan kabul edemem’ dedim. Muzaffer Mavuk da bana ‘Sen onu merak etme. Genel merkezimiz aday olarak seni istiyor, biz Naim Durmaz’ı merkez ilçede kurulacak belediye başkan adayı olarak düşünüyoruz’ dedi. Muzaffer Mavuk daha sonra beni tekrar arayarak tekrar görüşme talep etti. Ve bana ’Naim Durmaz ilçe belediye başkanlıklarını kabul etmiyor, Büyükşehir belediyeyi istiyor’ dedi. Ben de ’Valla hata sizin başkanım daha önce görüşecektiniz. Bu gayri ciddi bir olay değil ki. Tamam kardeşim ben aday da değilim, yolunuz açık olsun. Talep sizden geldi hayırlı olsun’ dedim" şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU BENİ ANKARA’YA DAVET ETTİ"

Sami Sözat, sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Pazar akşamı bir ziyarete giderken telefonum çaldı. CHP Genel Başkanı beni arayarak, Ankara’ya davet etti. O günde acayip sis vardı ’hemen gelemem’ dedim. Onlarda Pazartesi günü Ankara’ya genel merkeze davet etti. Genel merkezde Kemal Kılıçdaroğlu ’Balıkesir’de oy oranımız yüzde 25, sağ kesimden gelecek oylar ile Büyükşehir Belediyesini kazanabiliriz. Yaptığımız anket ve çalışmalarda sizin isminiz çıktı. Sizinle Balıkesir Büyükşehir’i alabiliriz’ dedi. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra adaylık teklifini kabul ettim. Ben CHP’ye ithal aday oldum. Bakın iktidar partisine hep ithal adaylar başka partilerden gelip parti yönetimine giriyorlar. O günün CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk ilk defa adaylık teklifini yaptı."

Muzaffer Mavuk’un bugün gazetelerde çıkan açıklamalarını görünce adeta şaşırdığını dile getiren Sami Sözat, "Genel Başkan iktidar olmak için çalışıyor. Mavuk gibiler de hala ideolojik düşünüyor. Çalışmadın, teşkilatları çalıştıramadın, organize edemedin. Sen adaysan 10 dakikayı doldurmak için 1 sene önceki bu olayı ortaya atıyorsan, ben günah keçisi olmam, olamam. Bu eleştirileri Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nadır. Genel başkanda bunları okuyunca nasıl birinin milletvekili olacağını görecek. Ben bildiklerimin tamamını anlatmıyorum. Ama sen kaşınıyorsun, tırnaklıyorsun. Taban ile genel başkanın fikirleri uyuşsaydı şimdi Büyükşehir CHP’nin idi. Balıkesir’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu kazandı. Ben ufak tefek eleştirilere cevap bile vermedim, ama zorla kaşıyorlar. İşin özü budur. Hesapları doğru yapmak lazım. Onun için bu arkadaşlarım bu anlayışla ne siyasette bir adım öne gidebilirler, ne de partiyi öne götürebilirler. Bu arkadaşlar iyi dikkate alması lazım. Türkiye’nin kaderini tayin edecek bir seçimin arifesindeyiz” şeklinde konuştu.

17.03.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir CHP’de Eski İl Başkanı İle Büyükşehir Belediyesi Adayı Birbirini Suçladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi