Şifrem?
133 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’ta 51. Kütüphane Haftası Kutlanıyor
51. Kütüphane Haftası yurt genelinde olduğu gibi Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleşen kutlama törenlerinde kütüphanenin yenilenmesine sağladığı destekten dolayı Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e teşekkür belgesi verilirken, Halk Kütüphanesi okuma salonundan faydalanan ve en çok kitap okuyanlarda ödüllendirildi.

Törende; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, Ayvalık Ar-Ge Derneği Başkanı Elçin Kılıç, Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler derneği Başkanı Güler Çapraz Buyruk ve çok sayıda vatandaşlar hazır bulundu.

51. Kütüphane Haftası kutlama törenlerinde konuşan Ayvalık Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel, “Bireylerin çoğunun okumadığı bir toplumda kütüphanecilik hizmeti vermek yel değirmenleriyle savaşmak gibi bir şey. Ancak bizler inanıyoruz ki, kütüphane bilgi var olduğu ve insanoğlu bilgiye ihtiyaç duyduğu sürece olacaktır. Biçim değiştirecektir ama özünü koruyarak varlığını sürdürecektir” dedi.

Bilginin hiç tartışmasız en değerli hazine olduğunu kaydeden Aygül, “Geçmişten günümüze kütüphaneler bilgiye ulaşma anlamında insanlığa ışık tutan en önemli kurumlardır. Kütüphaneler yazının icadından bu yana ortaya çıkmış kurumlardır. Tarihsel bir zorunluluk ve toplumsal bir gereksinimin ürünüdürler. Bilginin üretilmesi hiç şüphesiz çok önemlidir. Bunu yapabilmek için daha önce üretilmiş bilgiye erişebilmek gerekir. Çünkü yeni bir bilgi ancak geçmişte üretilmiş bilginin üzerinden inşa edilebilir. Bilginin üretilmesi kadar bilgiye erişilebilmesi de önemlidir. Kütüphaneler kişiyi ve toplumu bilgiyle buluşturan kurumlardır” ifadelerini kullandı.

Toplumun; teknolojik gelişmelerin etkisiyle günümüzde baş döndürücü bir hızla üretilen bir bilgi bombardımanı altında olduğunu belirten Aygül, “Çok kısa zaman aralıklarında milyonlarca yeni bilgi üretilmekte ve bunun sonucunda adeta bir bilgi okyanusu oluşmuş durumda. Bununla baş edebilmek, en doğru ve güvenilir bilgiye, kısa sürede ulaşabilmek beceri gerektiren bir duruma geldi. Yeni terminolojide buna ‘Bilgi Okuryazarlığı’ diyoruz.

Günümüzde kütüphanelerin modern işlevi bu noktada ortaya çıkıyor. Kütüphaneler artık klasik işlevlerinin yanında bireylere bilgi okuryazarlığı becerisi kazandıran kurumlardır.

Bilgi teknolojilerini kullanabilir olmak, yakın gelecekte toplumsal dışlanma dahil pek çok sorunla karşı karşıya gelmemizin önüne geçecektir. Örneğin bu gün para çekme makinelerini kullanmakta bile zorlananlar, bankacılık işlemlerinin yüzde 99’u internet üzerinden yapılmaya başlandığında maaş alamaz hale gelebilecekler. Günlük hayatta bunun benzeri örnekler düşünüldüğünde bilgiye erişebilmek için gerekli teknolojileri kullanabilmenin ve bilgi okuryazarlığının önemi ortaya çıkıyor. Özellikle halk kütüphaneleri bilgiye erişemeyenleri bilgiye erişen tarafına geçirecek bir köprü görevi görmeyi üstlenmiş durumdadır. Bunun yanı sıra kütüphanecinin mesleki süzgecinden geçmiş güvenilir bilgi sunma işlevini de yerine getiriyor” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR TV REKLAMLARIYLA OKUMAYA ÖZENDİRİLEBİLİR”

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Ayvalık’ın Balıkesir’in kültür seviyesi yüksek ilçelerinin başında geldiğini belirterek çocukların televizyondaki reklamları pür dikkat izlediklerine işaret etti.

Çaltı, çocukların TV reklamları yöntemiyle okumaya yönlendirilebileceğini söyledi.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’da okumanın önemine vurgu yaparak, ülkemizde okuma alışkanlığının edindirilmesi gerektiğini kaydetti.

AÇILIŞLAR YAPILDI

Daha sonra 51. Kütüphane Yıldırım Alp Ebru sergisi açıldı. Törene katılan protokol üyeleri sergiyi gezerek Alp’ten ebru sanatı hakkında bilgiler aldılar.

Ardından yeni oluşturulan Engelsiz kütüphane, okul öncesi çocuk salonu ve sergi salonlarının açılışı törene katılanlar tarafından hep birlikte yapıldı.

Tören, Ayvalık Kütüphane Müdürlüğü tarafından yapılan ikramlarla son buldu.

30.03.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’ta 51. Kütüphane Haftası Kutlanıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi