Şifrem?
166 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Gömeç Belediye Başkanı Arslan Balıkesir’deki Kadına Yönelik Şiddet Seminerine Katıldı
Balıkesir’de, Avrupa Birliği ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen, "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi", koordinasyon ve farkındalık yaratma semineri, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ın da katılımıyla Termal Asya Otel’de gerçekleştirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ın yanı sıra; İl Jandarma Komutanı Ömer Arık, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki yetkililerle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşları, baro, sanayi ve ticaret odaları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı seminere ilgi yoğun oldu.

Açılış konuşmasını yapan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, şiddetin toplumlar ve hukuk düzeni için ciddi bir sorun olduğun söyledi. Kadına yönelik şiddetin meşru olmayan boyutunun yanı sıra bir insanlık suçu olduğunu kaydeden Vali Yaman, Türk toplumunun geleneğinde kadına el kaldırmanın bulanmadığını, Türk toplumunda kadına el kaldıran erkeğe de "yiğit" denilmediğini ifade etti.

Seminerde konuşan Balıkesir İl Jandarma Komutanı Ömer Arık ise; dünyada yoksulluk sınırı altında yaşayan kişilerin yüzde 70’inin kadın olduğunu, dünyadaki mal varlığının da sadece yüzde 1’inin kadınlara ait olduğunu belirtti.

Güçsüz, kişilik bozukluğu olanların, aşağılık kompleksine sahip insanların saldırgan davranışlar sergilediğini anlatan Arık, saygınlık yaratacak doğru, güzel, olumlu yol ve yöntemler bulamayan insanların saldırgan davranışlarla bu duygularını gidermeye çalıştığını söyledi.

Seminere katılan Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan ise; yaptığı konuşmada, böylesi önemli bir toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Balıkesir İl Jandarma Komutanı Ömer Arık’a böylesi anlamlı bir seminerin düzenlenmesine öncülük etmesi nedeniyle teşekkür eden Başkan Arslan, “Şiddet gören çoğu kadın toplumsal yaşama aktif ve üretken katılmadığı için, şiddet sosyal ve ekonomik kalkınma önünde bir engel oluşturmaktadır. Bu durum Kadın-Erkek eşitsizliğinin de devamına neden olmaktadır. Kadına Yönelik Şiddetle mücadele sağlıklı bir toplum yapısı için şarttır” dedi.

Gömeç Belediye Başkanı Arslan konuşmasını, “Biz yerel yöneticiler olarak bu toplumsal sorunu yok edemeyiz ama en aza indirmek için çok çaba sarf etmemiz gerekmektedir” ifadeleriyle sona erdirdi.

Seminerde; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de çalışma yaşındaki kadınların çoğu tarım sektöründe olmak üzere sadece yüzde 31’i istihdama katılabildiği, eşit iş yapan kadınlar erkeklerden yüzde 20 daha az ücret aldığı, kadına yönelik şiddetin evrensel nitelikte bir konu olduğu vurguları yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre tüm dünyada her 3 kadından birinin fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını kaydedildiği seminerde; kadınların genellikle en yakınlarındaki erkekler tarafından (eş, baba, çocuk, kardeş) şiddet gördüğü, kadınların sadece yüzde 11’inin uğradıkları şiddet nedeniyle herhangi bir kuruma başvurdu ancak önemli bir bölümünün en yakınındaki kişiye bile şiddete maruz kaldığını söylemediği belirtildi.

24.04.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler























Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Gömeç Belediye Başkanı Arslan Balıkesir’deki Kadına Yönelik Şiddet Seminerine Katıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi