Şifrem?
237 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

IPRA Dünya Başkanı Dr. Güngör, 'Türkiye'de Kadın Erkeklerini Yetiştirmeli'
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa adı IPRA olan Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği Dünya Başkanı Dr. Zehra Güngör’ün konuşmacı olduğu, ‘Girişimci Kadın, İletişimde Kadın’ adlı konferansa kadınların ilgisi yoğun oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Ayvalık Şubesi tarafından Ayvalık Ticaret Odası Salonunda gerçekleşen konferansta az sayıda erkek izleyici de bulundu.

KASAİD Ayvalık Şube Başkanı Filiz Karayelli başta olmak üzere, dernek şube yönetimi ve derneğin aktif yöneticilerinden olan ve Zehra Güngör’ün annesi Aysel Güngör de ilçenin tanınmış simalarından oluşan izleyicilerin arasında yer aldı.

Kadınların güncel hayatta, bir işte çalışarak ekonomik özgürlüğünü ele almak yerine, ev hanımlığını tercih ettiğine işaret eden IPRA Başkanı Dr. Güngör, “Türkiye’de kocasına yenilen çok kadın var. Peki o zaman kadın ne yapmalı? Rakamlar ortada. Siyasette, kadının adı yok. Eğitime katılım konusunda kadının adı yok. Ekonomik katılım ve fırsatlar konusunda kadının adı yine yok. Kadın, cinayetle öldürülüyor. Kadın, sesini çıkartamıyor. Ben kadının güçlü olması için, kadının önüne set çekecek ve onu engelleyecek bir erkekle karşılaşmaması yada o erkekleri minimize edebilmek, azaltabilmek için yapılabilecek tek şey yine kadınlardadır. Çünkü ne yazık ki kadın kendi kendinin kuyusunu kazıyor. Kadın kendi kendini bir yere getiriyor. Eşlerimizin, oğullarımızın ve toplumdaki erkeklerin hepsinin arkasında, onları yetiştiren yine bir kadın vardır. İşte o kadın güçlü olmadığı sürece, güçlü ve sağlıklı düşünen bir erkek yetiştiremiyor. Kadın, güçlü olmadığı sürece, güçsüz erkeklerle mücadele etmek zorunda. Kadın güçlü olmadığı sürece, cahil erkeklerin eline mahkum kalıyor. O zaman kadınların yapacağı tek şey; biz kadınlar çok iyi erkek yetiştirmemiz lazım. Bunu yapabilmek içinde kadınların eğitimli olması gerekiyor. Türk toplumunun iyi bir hale gelebilmesi için, eğitimli kadınların, düzgün erkek yetiştirmeleri lazım. Kadın cinayetlerinin ardında da yine kadınların olduğunu düşünüyorum. Vahşi bir erkeğin hiçbir zaman kendisince hareket ettiğini düşünmüyorum. Bana göre, mutlaka arkadaki kadın, onu yetiştiren anne, onu yetiştiren bir başka kadın, o erkekteki o duyguları törpülememiştir” dedi.

“COCA COLA DÜNYA CEO’SU MUHTAR KENT, BU İŞE İLK BAŞLADIĞI ZAMANLARDA, SIRTINDA COCA COLA KASALARINI TAŞIDI”
Kadınların girişimci olmaları halinde hazırlayacakları projelerde; İşkur, Kosgeb, ve AB Fonlarının destek için hazır olduğunu kaydeden Güngör, “Kadınlarımız kendi iş imkanlarını oluşturabilmelidir. Bana göre; babasının iş kurup da, o işi yapacak nesilden hayır gelmez. Dolayısıyla o çocuğun bir yerlere gelmesi için; getir-götür işlerinden tutun, faks çekmeye, makasla gazete kupürü kesmeye varıncaya kadar bir sürü iş yapması lazım. Mesela Coca Cola’nın en başındaki Muhtar Kent, Ayvalıklıdır. Muhtar Kent, bu işe ilk başladığında, Coca Cola kasalarını sırtında taşıdığını söyler. Bu durum hiçte hayıflanacak bir şey değildir ve olması gerekendir. Ama maalesef, bugün mesela bize stajyerler geliyor. Onlara faks çektirdiğimiz zaman, ‘Ben Boğaziçi’nde okuyorum. Ben Bilgi’de okuyorum. Burada faks mı çekeceğim?’ diyerek iş beğenmiyor” dedi.

“ÇALIŞAN KADIN YALNIZDIR”
Çalışan kadının her zaman yalnız olduğunun altını çizen Zehra Güngör, “İş hayatında kendi ayakları üzerinde duracak olan kadınlar daima yalnızdırlar. Bir kadın güçlüyse ve çalışmak zorundaysa, girişimci olmalı ve sadece iki ayağına güvenmelidir. Başka hiçbir şeye değil” diye konuştu.

Oldukça sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen konferans sonrasında, muhabirimizin sorduğu yanıtlayan Zehra Güngör’ün annesi Aysel Güngör, kızının iş dünyasındaki başarısından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kızının başarılı olmasını kendisinden aldığını bundan da büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konferans sonrasında muhabirimize açıklamalarda bulunan KASAİD Ayvalık Şube Başkanı Filiz Karayelli, dernek olarak kadınların ekonomik hayata aktif olarak katılabilmesi ve kendi ayaklarının üzerinde durabilmelerinin Türkiye açısından son derece önemli olduğunu kaydederek, “Bugün burada çok değerli konuğumuz Dr. Zehra Güngör de bizlere ve konferansımıza katılan kadınlara, girişimcilik ve iletişim konularında bilgiler verdi. Dernek olarak amaçlarımız doğrultusunda kadınlarımızı, aydınlatmak, yönlendirmek ve güçlendirmek için bu çalışmayı yaptık. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

IPRA Dünya Başkanı Dr. Zehra Güngör de muhabirimize yaptığı açıklamada, konferansa katılan Ayvalıklı kadınların son derece ilgili olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

04.05.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir IPRA Dünya Başkanı Dr. Güngör, 'Türkiye'de Kadın Erkeklerini Yetiştirmeli'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi