Şifrem?
118 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Yeni Hastane Hizmete Girdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Mart 2015 tarihinde ziyaret ettiği Balıkesir’de; Başbakanlık, TOKİ, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Özel Sektöre ait maliyeti 2 trilyon 663 milyar 049 milyon 396 bin lira olan 186 adet tesisin arasında açılışı gerçekleştirilen Yeni Ayvalık Devlet Hastanesi hizmete girdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Şimdiye kadar 22 milyon ve önümüzdeki günlerde gelecek yeni makine ve teçhizatlarla yaklaşık 30 milyon liraya malolan Ayvalık’ın Yeni Devlet Hastanesi, Başhekim Gonca Bulut tarafından basın mensuplarına tanıtıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu 1 Mayıs İşçi Bayramı ile birlikte sadece 3 günlük sürede Başhekim Gonca Bulut’un koordinasyonunda; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen 65 kişilik ekibin yanı sıra yapılan hizmet alımıyla 14 kişiden oluşan ayrı bir ekiple eski devlet hastanesi binasından, yeni hastane binasına taşınma işleminin gerçekleştirilmesi ise takdirle karşılandı.

Tanıtım öncesinde hastane bahçesinde; Yeni Devlet Hastanesi’nin Ayvalık’a kazandırılması için; proje aşamasından, temellerinin atılmasına kadar uzun bir süre yoğun emek harcayan AK Parti’nin eski İlçe Başkanı Melih Çakırca ile Hastanenin hizmete girmesi için yoğun çabalar gösteren AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ile Ak Parti İlçe yönetimiyle, Kadın Kolları Başkanı Hadiye Şenviren’in de hazır bulunduğu tanıtım öncesinde, Başkan Kayaalp’in eski mevkidaşı Çakırca’ya hizmetlerinden dolayı bir buket çiçekle teşekkür etmesi ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Ak Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp bu sırada yaptığı açıklamada, “Bazı malum zihniyetler yüzünden Yeni Devlet Hastanemize ruhsat verilmesi geciktirilmişti. O dönemlerde bizi ağabeyimiz olan Ak Parti eski İlçe Bakanı Melih Çakırca, bu olumsuzluklar karşısında çok ciddi emekler vererek, gecesini gündüzüne katarak, bu hastanenin temelini o günlerde attı. Bugün ise sizlerin de gördüğü hastanemiz bugün halkımızın hizmetine sunuldu. Biz her zaman söylüyoruz. Biz konuşmayız, iş yaparız. Melih Çakırca ağabeyimizden biz bu bayrağı teslim aldık ve O’nun da bilgi ve tecrübesiyle kendisinden alacağımız görüşlerle bu bayrağı en iyi şekilde taşıyacağız. Ama şu iyice bilinmelidir ki; bir şeyler yapılırken, insanlar çok ciddi emekler harcıyor. Bu emekler hiçbir zaman göz ardı edilmemesi lazım. Bu yüzden de büyüklerimize ve bu emeği verenlere sıkı sıkıya sarılmamız gerekir. Sayın Melih Çakırca’ya hastanemizin proje aşamasından, temelini atılmasına varıncaya kadar ki süreçte vermiş olduğu büyük emekler için teşekkür ederim. Bu hastane hepimize lazım” dedi.

Hakan Kayaalp’in jestinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Melih Çakırca ise, Ak Parti’nin kurulduğu ilk günden bugüne hizmet veren herkese teşekkür ederek, “Önümüzde büyük bir seçim süreci var. Bazı muhalif siyasi partiler, bu tür açılışları seçim yaptırımı yaptığımızı düşünerek karşılıyorlar. Oysa bu hastanemizin 2007 yılında ödeneği Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmişti. Ama maalesef muhalefet tarafından engellenerek, hastanemizin açılışı bugüne nasip olmuştur. Bizim amacımızı Atatürk’ün dediği gibi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmektir. Bunun en güzel örneği de, bugün Ayvalık’a kazandırılan Yeni Ayvalık Devlet Hastanesidir. İnanıyorum ki; Sayın İlçe Başkanım ve ekibi bizim bıraktığımız yerden değil, hükümetin kurulduğu günden bu yana yapılan hizmetlerin devamını Ayvalık’ımıza getireceklerdir. Ben kendilerine ve hastanede hizmet verecek olan tüm personele teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan; Yeni Hastane binasının fiziki koşullarının son derece muntazam ve modern görünümünün yanı sıra ekip-ekipmanlarıyla daha donanımlı oluşu da hastaları mutlu etti.

Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dahiliye Uzmanı Dr. Özkan Aydeniz’in de hazır bulunduğu hastaneyi basın mensupları ve konuklara yönelik tanıtan gezi öncesinde açıklamalarda bulunan Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Gonca Bulut, yeni hastanenin eksikliklerinin bulunduğunu ancak bu eksikliklerin de en kısa sürede tamamlanması için hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Yeni hastanenin hizmete girmesiyle, hastane çalışanlarının motivasyonlarının çok daha iyi bir çizgiye ulaştığını belirten Başhekim Bulut, “Bu motivasyon da karşılıklı anlayışla verime ve hizmet çıtasının yükselmesine dönüşecektir. Biz, sağlık alanında Ayvalık için en iyisini hedefliyoruz” dedi.

Sık sık arıza yapması nedeniyle en çok eleştirildikleri Tomografi cihazının en iyi markanın satın alınarak yenilendiği Yeni Ayvalık Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı, Göğüs Hastalıkları uzmanının bulunmadığını vurgulayan Başhekim Bulut, “Şu anda eksik branşlardaki sağlık hizmetlerimizi geçici görevle gelen doktor arkadaşlarımız yürütmektedir. Yeni Devlet Hastanemizde öncelikle Ayvalık halkına daha sonra da tüm bölgeye hizmet etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeni Devlet Hastanesinde 130 personel ve 30 uzman hekimin görev yaptığını anlatan Gonca Bulut, yeni hastanenin Acil Servisi’nden başlatıp, tepeden tırnağa modernize edilmesinin de Ayvalık Halkı için hayırlı uğurlu olması temennisinden bulundu.

Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Gonca Bulut’un açıklamalarının ardından, basın mensuplarına hastane gezdirildi.

Eski hastanede birçok eksikliğin, Yeni Hastanede ortadan kalktığının gözlendiği tanıtım gezisinde; hasta odalarının son derece modern ve adeta lüks bir otel odası donanımına sahip olması ise dikkatlerden kaçmadı.
Eski hastanede 4 hastaya bakılabilen yoğun bakım ünitesinin, yeni hastanede iki ayrı gözlem ünitesinde 16 hastaya bakılabilecek düzeye getirilmesinin yanı sıra radyoloji, ve röntgen cihazlarının daha fazla hastaya hizmet verecek düzeyde olduğu öğrenildi.

Tomografi cihazının yenilenmesinin hastalara ve vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığı, 22 bin metrekaresinin kapalı ve bahçesiyle birlikte toplamda 52 bin metrekarelik alana yayılan hastanenin her yönden Ayvalık’a yakışır görünüm ve hizmet kapasitesine kavuşması ise memnuniyetle karşılandı.

06.05.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Yeni Hastane Hizmete Girdi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi