Şifrem?
130 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Unesco Yolundaki Ayvalık İçin Tarihi Sempozyum
Kültürel ve tarihi değerleriyle adeta bir açık hava müzesi konumunda olan Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Unesco Dünya Mirası olarak değerlendirilmesine yönelik ilk adım olarak nitelendirilen, “Unesco Dünya Mirası ve Ayvalık Kültürel Peyzajı Sempozyumu’ Cuma günü gerçekleştiriliyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bu kapsamda; Ayvalık’ın değerlerinin korunarak gelecek nesillere aktarılması hedefiyle yola çıkan ve kısa ası Ayvalık Ar-Ge olarak isimlendirilen Ayvalık Araştırma ve Geliştirme Derneği, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ortaklığıyla ilçenin Unesco Dünya Mirasları listesine girebilmesi adına önemli bir sürecin ilk adımlarını atmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında kurulan Ayvalık Ar-Ge, Ayvalığın geleceğine sürdürülebilir katkıda bulunmak amacıyla önemli bu önemli projeyi; Güney Marmara Kalkınma Ajansı ortaklığı; Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği; Anadolu Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin katkılarıyla ile hayata geçirmek için ilk adımları atıyor.

Ayvalık Ar-Ge’nin bu süreçte tüm paydaşlar arasında iletişim ağı oluşturma, lobi çalışmaları, başvuru ve kabul süreçlerinde koordinatör dernek görevini üstleneceği kaydedilirken, dernek yönetimi Ayvalığın doğal, kültürel ve geleneklerinden gelen değerlerinin Unesco Dünya Kültür Mirası’na alınması amacıyla; 22 -23 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ayvalık, Cunda Turizm Otelcilik Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilecek olan halka açık sempozyumla bu süreci başlatıyor.

Alanlarında aktif çalışmaları bulunan akademisyenlerin, uzmanların, sivil toplum örgütü temsilcilerinin sunumlarının yer alacağı sempozyumun amacının ise; Ayvalık Kültürel Peyzaj’ının Unesco Dünya Mirası ile ilişki çerçevesinin değerlendirilmesine yönelik olacağı bildiriliyor.

Gerçekleştirilecek sempozyumun ve hayata geçirilmesi öngörülen uzun soluklu proje olduğunu ifade eden Ayvalık Ar-Ge Başkanı Elçin Kılıç muhabirimize yaptığı açıklamada, “Bizler; kuruluşumuzda da söz verdiğimiz gibi, her şeyden önce, sahip olduğumuz değerlerin muhafaza edilebilmesi için tüm toplumumuzda bir sorumluluk bilinci oluşturmak arzusundayız. Ayvalık’ın değerlerine sahip çıkması gereken ilk kesim halkımızdır. Ayvalık’ın başka hiç bir yerde olmayan bitki türleri, benzeri bulunmayan tarihi endüstriyel yapıları ve geçmişten gelen bir kültür ve insan mozaiği var. Tüm bu değerlerin toplamı, Ayvalık’ı benzersiz bir yer yapıyor. Bizler de bu değerleri önce toplum olarak koruyup gelecek nesillerimize taşımak, sonra da tüm dünya tarafından Ayvalık’ımızın benzersizliğinin

Projeye kurumsal olarak gösterilen ilgiden dolayı son derece memnun ve minnettar olduğunun altını çizen Başkan Kılıç, “Projeye başladığımız ilk günden itibaren, başta Ayvalık Belediye Başkanımız Rahmi Gençer, Ayvalık Kaymakamımız Namık Kemal Nazlı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Valimiz Mustafa Yaman bizlere her konuda destek olacaklarını belirttiler ve yanımızda oldular. Proje ortağımız Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi gibi ülkemizin bu konuda en yetkin üniversitelerinden deneyimli ve uzman akademisyenlerimiz konuyu bizler kadar sahiplenip önemli katkılar sağladılar ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı da her konuda arkamızdaki gücümüz oldu. Bundan sonraki dönemde de aynı desteğin, tüm paydaşlarımız tarafından sağlanacağına ve bu süreçten Ayvalık olarak alnımızın akıyla çıkmamız için yanımızda olacaklarına eminiz” diye konuştu.

Sempozyumdaki değerlendirmelerin ardından yapılacak atölye çalışmalarında elde edilecek veriler ışığında Ayvalık’ın Unesco Dünya Mirası sürecinde yer alıp alamayacağına yönelik analizlerin tamamlanacağı; ardından yapılması akademisyenlerce uygun bulunan bir dizi çalışma ile sürecin bir sonraki aşamalarınında belirleneceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

21.05.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Unesco Yolundaki Ayvalık İçin Tarihi Sempozyum

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi