Şifrem?
180 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Aima Başkanı Prof.Dr.Filiz Ali Onur Ödülünü Bülent Eczacıbaşı'nın Elinden Aldı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin yaklaşık 17 yıldan bu yana yetiştirdiği dünya çapındaki müzik adamları ve verdikleri klasik müzik konserleriyle tanınan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’ne, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından onur ödülü verildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bu kapsamda, 43. İstanbul Müzik Festivali’nin açılış töreninde AIMA Başkanı Prof. Filiz Ali’ye verilen onur ödülünde duygusal anlar da yaşandı. İstanbul’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan 43. İstanbul Müzik Festivali’nin açılış töreninde, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın açılış konuşmasının ardından Türkiye’nin kültür ve sanat yaşamına kattığı değer ve 50 yılı aşan eğitimci kimliğiyle birçok müzisyen ve müzikoloğun yetişmesindeki emekleri dolayısıyla AIMA’nın kurucusu Prof. Dr. Filiz Ali’ye festivalin onur ödülü takdim edildi.

Yüzlerce sanatseverin doldurduğu Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki törende ödülünü alan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Başkanı Filiz Ali yaptığı konuşmada, “Bugün burada ben pek çok anlamı birlikte barındıran bir ödülü almanın mutluluk ve gururunu yaşıyorum. Pek çok anlam derken başta uzun yıllar bir müzik eleştirmeni ve gazeteci olarak izlediğim, desteklediğim, kimi zaman eleştirdiğim İstanbul'un ve Türkiye'nin en değerli kültür varlıklarından biri hatta birincisi olan Müzik Festivalinin 43. Açılış gecesinde bu onuru yaşıyorum. Bu vesile ile Türkiye'nin belki de en karanlık dönemlerinden birinde, 1970’li yılların başında bize ışık, umut, kalite ve çok sesliliğin nimetlerini yaşatan, çok sevgili Nejat Eczacıbaşı'nı burada minnetle anmak isterim. Bu ödülün benim için bir başka anlamı ise elli yılı aşkın bir süredir hizmet verdiğim, gelişmesi, yeşermesi ve çoğalması için belki de tüm yaşamımı vakfettiğim çok sesli müziğin Türkiye coğrafyasında değer bulup ödüle layık görülmesi. İzlenme oranları ne yazık ki binde bir bile olmayan çok sesli müziği bu kadar yıl azimle tüm zorluklara rağmen sadece İstanbul Halkı'na değil, çok daha geniş bir alana sunan IKSV'ye bu anlamda da teşekkür etmek isterim. Bu ödülün benim için bir başka anlamı ise bundan 18 yıl önce yoktan var olmuş Ayvalık Uluslararası Müzik Akademimizde yaptığımız çalışmaların IKSV kalitesindeki bir kurum tarafından ödüle layık görülen bir çalışma olması. Bu sene akademimizin 3 yıl önce kurulan orkestrasının, sanatçı seçimindeki titizliğini bildiğim müzik festivalinin programına alınması da bizim için bir başka ödüldür” dedi.

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi yaz ayları boyunca yaylı çalgılar, piyano ve zaman zaman gitar, flüt, klarnet, arp gibi enstrümanları icra eden gençlerin dünya çapında ustalarla buluşmalarını sağlayan bir sivil girişim olarak müzik hayatına başladığını hatırlatan Filiz Ali, “İlk başlarda Boyner ailesi, daha sonra Barutçuoğlu ailesi ve Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı'nın desteği ile gelişen, Ayvalıklı dostların elvermesi ile büyüyen, Vehbi Koç Vakfının 2011 yılı ödülü ve ismini sayamayacağım kadar çok gönüllünün desteği ile imece usulü geliştirilen bu girişimin de bu ödülde payı olduğu inancındayım. Teşekkür etmem gereken o kadar çok kişi ve kuruluş var ki burada hepsinin adını saymaya kalksam gece yarısını buluruz. Onun için hepsine, hepinize yürekten teşekkür ve sevgilerimi sunuyorum. Son olarak da beni hayata hazırlayan, beni ben yapan babamı ve annemi huzurlarınızda özlemle anmak istiyorum” diye konuştu.

10.06.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Aima Başkanı Prof.Dr.Filiz Ali Onur Ödülünü Bülent Eczacıbaşı'nın Elinden Aldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi