Şifrem?
140 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bakan Müezzinoğlu Sokak İftarına Katıldı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Karesi Belediyesi tarafından Karesi AVM’de düzenlenen iftar programını katıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Karesi AVM’de düzenlenen sokak iftarına katıldı. İftar öncesi vatandaşlarla sohbet eden Bakan Müezzinoğlu kendisinden akülü sandalye isteyen 85 yaşındaki Ayşe Dönmezoğlu’na akülü sandalye verilmesi konusunda talimat verdi. İftar programı Hafız Remzi Er’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ezan okunması ile birlikte iftar yemeğinin ardından konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Ramazan ayı, bereket ve mağfiret ayı. Rabbim inşallah Ramazan ayının bereketini mağfiretini cümlemizin önce gönül dünyalarına daha çok huzur, daha çok umuda vesile olmasını aile yaşantımıza daha çok rağmet ve bereket getirmesini, toplumsal yaşamımıza burada olduğu gibi sosyal yaşamımıza da yeni yeni zenginlikler katmasını, milletçe yarınlara daha çok umutla ve güvenle bakmamıza olmasını diliyorum. Özellikle İslam aleminde, Müslüman coğrafyada akan kanın ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını mazlum ve mağdur milletlerin yarınlara daha çok umut ve güvenle bakmasına vesile olmasına Rabbimden niyaz ediyorum. Bu akşam burada gördüğüm ve Ramazan süresince Türkiye’nin bir çok noktasında ev gördüğüm ramazan iftar sofraları özellikle bu milletin yarınlara ait görev ve sorumluluklarını hangi bilinçle hangi şuurla sahiplendiklerini gösteren çok önemli bir fotoğraf. Ramazanın rahmetini bereketini bu iftar sofralarında az önce masaları ziyaret ederken gördüğüm yaklaşık 2 aylık bebeğinden 85 yaşında engelli sandalyesinde oturan yaşlı teyzemizi bu sofralarda buluşturabiliyorsak bunun rahmet ve bereketini çoğaltabiliyorsak inanıyorum ki yarınlarımız bu günlerimizden daha güzel ve bereketli olacaktır. Ramazan ayının bireyleri sağlık alanında çok önemli katkıları var. Psikolojik ve ruhsal sağlığımıza önemli katkıları var. Fiziksel sağlığımıza önemli katkıları var. Ama sosyal sağlığımıza olan katkısını işte bu sofralarda görüyoruz. Birbirlerini tanımayan binlerce insan aynı mahallenin aynı sokağında farklı masalarda oturabiliyor dertleşebiliyor sofraları paylaşabiliyor. Paylaşarak azalmadığını, tam aksine paylaştıkça çoğaldığını bereketlendiğini görüyoruz. Gelecek nesillere bu adetlerimizi bu geleneklerimizi bu değerleri aktarabiliyor olmanın da onurunu ve gururunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki burada bu sofralara gelemeyen, bu sofralara gelmeye imkanı olmayanları da yine bu sofralarda olanlar unutmuyor ve unutmayacaktır. Önünde çorba kasesi olduğu halde o dakika gelmeden onu bekleyerek nefsini ve iradesini kontrol eden ve açlığın ne olduğunu hisseden, açlarında halini anlayabilmeyi bize verilen imkanlarla paylaşarak onları da doyurabilmeye vesile olursa işte o zaman ramazanın farklı bir rahmeti ve bereketi olacak. Bu sofralar Türkiye’nin binlerce mahallesinde milyonlarca insanı buluşturuyor. Bu ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliği anlamında önemli bir mesajdır gelenektir” dedi.

İftar yemeğinin ardından Karesi Bedestenine giden Bakan Müezzinoğlu, burada stantları gezdi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Müezzinoğlu, bir derneğin standında kullanılan logonun Sağlık Bakanlığı logosuyla aynı olduğunu görünce, espri yaparak, “Yıldızı neden kaldırdınız size dava açarız” dedi.
Kendisine Balıkesirspor atkısı hediye edilen Bakan Müezzinoğlu, çay için bir süre dinlendikten sonra Balıkesir’den ayrıldı.

06.07.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bakan Müezzinoğlu Sokak İftarına Katıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi