Şifrem?
74 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Doktor Tabelalarına Standart Getirildi
Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Gündoğdu, 14 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren doktor tabelalarına standart getirildiğinin mevcut tabelalarında en kısa sürede uygun hale getirileceğini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir genelinde Bin 500 hekim bulunduğunu belirten Tabip Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu "Balıkesir’de odamıza kayıtlı 900 hekim arkadaşımız bulunuyor. 12 Eylül öncesinde okulu bitiren hekimler odaya kayıt olmak zorunda idi. O zorunluluk 12 Eylül’de kaldırıldı. Sadece özelde, muayenehanede çalışanlar kayıt yaptırmak zorunda. 12 Eylül’de hekimlerin örgütlenme ve yaptırım gücü elinden alındı” dedi.

Doktorların tabelalarında Tıpta Uzmanlık Tüzüğünde yer almayan bir uzmanlık dalına, tanı ve tedavi yöntemi ile sağlık kuruluşunda mevcut tıbbi cihaz bilgilerine ve özelliklerine yer verilemeyeceğini, doktor tabelaları ışıklı olamayacağını belirten Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Gündoğdu "Doktor tabelalar süslemesiz ve sade olacak. Beyaz zemin üzerine sadece iki renk kullanılabilecek. Hastane dış tabela ve acil tabelası ancak sağlık kuruluşunun faaliyette bulunduğu saatlerde ışıklandırılabilecek. Kötü görünümlü tabelalar kullanılamayacak. Tabela Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlandı. Yönetmelik sağlık hakkı gözetilerek, sağlık hizmetlerinin tıbbi deontoloji ve meslek etiği kurallarına uygun olarak sunulması için, sağlık kurum ve kuruluşlarının tabelalarında belirtilebilecek ibareler ile tabelaların diğer standartlarının belirlenmesi ve Türkiye genelinde uygulamaya konuldu. Muayenehane ve hastaneler dahil her türlü sağlık kurum ve kuruluşlarından özel olanlar sağlık kuruluşunun adından önce isim yazısının yarısı kadar “Özel” ibaresini belirtmek zorunda olacak. Tabelalarda Tıpta Uzmanlık Tüzüğünde yer almayan bir uzmanlık dalına, tanı ve tedavi yöntemi ile sağlık kuruluşunda mevcut tıbbi cihaz bilgilerine ve özelliklerine yer verilemeyecek. Sağlık kurum ve kuruluşları, ayrı bir tabela ile burada hizmet verilen tıp dallarını, ayrıca ruhsatlandırılmış özel hizmet birimlerini ve çalışan hekimlerin adı, soyadı ve uzmanlık dalları ile akademik unvanlarını gösteren tabelalar asabilecek ancak tam olarak faaliyete geçmemiş veya ilgili uzmanı olmayan tıp dalı ve ünite isimlerine yer veremeyecek” şeklinde konuştu.

Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü; "Bina duvarlarına veya cama yazılan yazılar tabela olarak değerlendirilecek. Özel hastaneler 2 tabela kullanabilecekler. Tabela 20 metrekareyi aşmayacak. Muayenehanelerde tabelanın boyutu 4 metrekare, tıp merkezlerinde 8 metrekare olacak. Doktor tabelaları ışık verici vasıtalarla süslenemeyecek. Tabelalar süslemesiz ve sade olacak. Hastane dış tabela ve acil tabelası ancak sağlık kuruluşunun faaliyette bulunduğu saatlerde ışıklandırılabilecek. Tabelalar dik olarak takılamayacak. Kötü görünümlü tabelalar kullanılamayacak. Halen kullanılmakta olan tabelalar kısa sürede yeni yönetmelik hükümlerine uygun hale getirilecek”.

22.07.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Doktor Tabelalarına Standart Getirildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi