Şifrem?
189 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Altıeylül’den Büyük Organizasyon
Altıeylül Belediyesi bu yıl 4-5-6 Eylül tarihleri arasında kutlanacak ’Kurtuluş Haftası’ kapsamında ’İsmail Akçay Yol Koşusu’nun ikincisini düzenleyecek.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Altıeylül Belediyesi, Türkiye’nin en büyük maratoncularından efsane isim İsmail Akçay adına düzenlenecek olan ’İsmail Akçay Yol Koşusu’nun bu yılki programını tanıttı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Necdet Ayaz ve efsane maratoncu İsmail Akçay’ın katıldığı toplantıda, 4-5-6 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan ’Kurtuluş Haftası’ ve ’İsmail Akçay Yol Koşusu’ hakkında bilgi verildi. Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray Kurtuluş Haftası etkinliklerinin bu yıl daha çok görkemli geçeceğini belirterek, ilk programın 4 Eylül tarihinde İmami Birgivi Camii’nde okutulacak mevlid-i şerif ile başlayacağını söyledi. Kuva-yi Milliye Şehitleri ve son günlerde yaşanan terör sonucu şehit olan askerler için düzenlenecek mevlit programına tüm vatandaşları davet eden Eray, 5 Eylül Cumartesi günü de geleneksel toplu sünnet şöleninin olduğunu söyledi. Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray, 6 Eylül Pazar günü ise düzenlenecek olan İsmail Akçay yol koşusu hakkında da bilgi vererek, "6 Eylül pazar günü sabahtan kurtuluş etkinlikleri töreni yapılacak. Saat 17.00’da da İsmail Akçay Yol Koşumuz başlayacak. Bir önceki sene toplam 178 atlet katılmıştı. 300 - 350 kişi arasında da halk koşusu icra edilmişti. Toplam 6 tane yabancı atlet katılmıştı. Geçen seneden farklı olarak ödüllendirmede bir farklılık yaptık. Genel klasmanda ödül vereceğiz. Ancak yerli atletlerimize de ayriyeten farklı bir kategori yaptık. Onları da ayrı bir kategoride ödüllendirme sistemine dahil edeceğiz. Koşu güzergahımızı Atletizm Federasyonundan gelecek yetkililer ile beraber yeniden tespit edeceğiz. 12 kilometre koşu parkuru olmasını planlıyoruz. Bu sene halkımızın daha yoğun katılımını bekliyoruz" dedi.

"BALIKESİR SPOR KENTİ OLACAK"

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan ise Balıkesir’i bir spor kenti yapmayı arzuladıklarını belirterek, İsmail Akçay’a övgüler yağdırdı. Akçay’ın önemli bir değer olduğunu vurgulayan Aslan, "İsmail Akçay Balıkesir’in yetiştirdiği önemli bir şahsiyettir. Kendisi sadece Balıkesir’de değil, dünyada ve Türkiye’de çok iyi tanınıyor. Biz şu an itibari İsmail Akçay’ın yetiştirdiği Balıkesirli çocuklarla iftihar ediyoruz. Balıkesirimizde atletizm sporu son derece önemli. Bu sporun Balıkesir’de değerli olmasının en büyük nedenlerinden biri de İsmail Akçay’dır. Çünkü çocuklarımız önlerinde bir idol görürlerse daha fazla mücadele ediyor. O mücadeleden de başarı ortaya çıkıyor. İsmail Akçay’ı o yüzden çok önemsiyoruz. Kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Kendisinin spora çok daha katkısının olacağını düşünüyoruz. Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu tür organizasyonları yapmak son derece zor. Altıeylül Belediye Başkanımız Zekai Kafoağlu göreve başladığından bu yana spora ve sporculara önem veriyor" şeklinde konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na düzenlenecek olan organizasyon için teşekkür ederek etti.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise, "Kurtuluş günü yaklaştıkça heyecanımız coşkumuz daha da artıyor. Programımızın ilk gününde bu ülkeyi bize emanet eden şehitlerimizin ruhları için mevlid-i şerif okutacağız. Sonra şünnet şölenimiz var. Bu da bizim Türk örf adet ve geleneklerimizden. Her erkekliğe adım atan gencin bu duyguyu paylaşması lazım. Ekonomik durumu müsait olmayan tüm ailelere ulaşarak o heyecanı ve coşkuyu yaşaması için Cumartesi günü toplu sünnet şölenimizi yapacağız. Pazar günü de Resmi Kurtuluş törenleri var Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin organize etmiş olduğu. Kurtuluş törenlerine katılarak daha sonra saat 17.00’da İsmail Akçay Yol Koşumuzu gerçekleştireceğiz. İsmail Akçay ismi Balıkesir için, Türkiye için, Balkanlar için son derece önemli. İsmail abimiz bütün gençlere örnek olacak disiplinle, heyecanla ilerleyen yaşına rağmen hepimizden genç ve dinamik. Hala yürüyüş ve koşulara devam eden, ’Atletizme bir genç daha kazandırabilir miyim’ diye hepimizden önce ayağa kalkan ve bize örnek olan bir ağabeyimiz. İnsanların kıymetini maalesef biz Türk milleti olarak bu dünyadan göçtükten sonra biliyoruz. Biz istiyoruz ki yaşayan değerlerimize de sahip çıkalım. Onlar bu hayatta iken onları da onure etmemiz lazım"

Son olarak konuşan efsane maratoncu İsmail Akçay ise Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür ederek, "55 senedir sporun içindeyim. Şimdiye kadar bir çok derece aldım. Bir çok ülkede Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettim" dedi.

Kendisi adına bu yıl Balıkesir’de 2.ci düzenlenecek olan ’İsmail Akçay Yol Koşusu’ için son derece onur duyduğunu söyleyen Akçay, ayrıca yine kendisi için yapılacak olan heykelden dolayı da Altıeylül Belediye Başkanına teşekkür etti.

GAZETECİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu bu yıl gerçekleşecek olan ’İsmail Akçay Yol Koşusu’nda en iyi haber - yorum ve fotoğraf çeken gazetecilerin de ödüllendirileceğini söyledi.

Toplantı sonunda katılımcılara çeşitli plaket ve hediyeler takdim edildi.

13.08.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Altıeylül’den Büyük Organizasyon

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi