Şifrem?
34 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Ve Manisa’nın Mahalleleri Yeni Yol İle Birleşti
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun talimatı ile yapılan 8 kilometrelik yol ile Balıkesir ve Manisa’nın kırsal mahalleleri karayolu ile birleşti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk, Park ve Bahçeler Müdürü Osman Zeki Şahin, Fen İşleri Müdürü Yavuz Özaydın, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dilaver Ayyıldız, Kozderegüvem Muhtarı Ali Yıldız ile aynı yol üzerinde yer alan Bereketli Muhtarı Gürcan Çakan, Ataköy Muhtarı Mustafa Duymaz, Konakpınar Muhtarı Recep Çelik, Çakıllık Muhtarı Günay Yıldız ile Manisa’nın Kırkağaç İlçesine bağlı Kocaiskan Muhtarı Celal Yıldız Kozderegüvem ve Kocaiskan Mahallelerini’ni birbirine bağlayan sınırda buluştular. Balıkesir’in peyniri ile Manisa’nın karpuzu hizmete giren yol üzerinde iki köyün sınırında buluştu. Başkan Kafaoğlu ve muhtarlar sınırda karpuz ve peynir yedi.

Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu , “Yolun tamamlanmasıyla birlikte insanlarımıza ekonomik katkı da sağlamış olduk. Dışarıdan baktığınız zaman sadece bir yol gibi görünüyordu. Bu Kozderegüvem yıllardır burada. Ama yıllardır çözülememiş bu sorun. Belediye olduktan sonra Altıeylül Belediyesi olarak iş makinelerimizle oraya girerek arkadaşlarımız büyük özveriyle, büyük bir gayretle kurum ve kuruluşların güçlerini birleştirerek güzel bir çalışmaya imza attık. Balıkesir Büyükşehir oldu, aşamayacağımız engel yok dedik. Yeter ki inanalım. Yeter ki, bu millete hizmet noktasında sevdalanalım. Ferhat Şirin´i için nasıl dağları deldiyse, biz de hizmet aşkı ve şevkiyle bu iki mahallede yaşayan insanlarımız sarp dağları yol eyledik. Nasıl yapabiliriz diye bütün imkanları zorlayarak güçlerimizi birleştirerek mutlu sona kavuştuk” diye konuştu.

“150 BİN TON MALZEME KULLANILDI”

Başkan Kafaoğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Kozderegüvem Mahallemize kadar gelen yolu Büyükşehir Belediyemiz yaptı. O yol Köy Hizmetleri´nin yol güzergahı içinde olan Balıkesir´in 5 bin 150 kilometre yol ağının içinde kalan bir yol. Kozderegüvem, Çakıllık, Ataköy bu bölgede, bu yollar oldu. Ondan sonra Meryemdere, Kutludüğün yolları oldu. Şu anda Yeşilyurt, Tayyipler devam ediyor. Sonra Çinge, Büyükbostancı ve Nergis´in ana yollara ulaşımları Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Biz de tabi ki kırsal mahallelerimizin içindeki yolları yapıyoruz. Ama burası bizim en uç noktamız. Manisa sınırına dayanan mahallemiz. Şu anda tam da sınırdayız. Bu yol burada yaşayan insanların hayatlarında o kadar önemli ki, burayla yatıp, kalkıyorlardı. Burasını nasıl yaptırabiliriz, nasıl çözebiliriz diye düşünüyorlardı. Tabi burası Büyükşehir Belediyesi’nin yol güzergahında da gözükmüyor. O nedenle biz de Altıeylül ilçesi olarak kolları sıvadık. Başlarken altından kalkabilir miyiz kalkamaz mıyız dedik. Ama niyetlendik. Dedik ki bir işe niyetlenmek işin yarısını yapmak demektir, dedik. Değişik kurum ve kuruluşların da güçlerini birleştirerek burada 5 iş makinası, 5 kamyon çalışarak 150 bin ton alt yapı malzemesi serildi. Bu da 750 kamyon tuttu. Sonuçta bu yol tamamlandı. Yolda ayrıca 12 ayrı yerde yağmur suyu ile ilgili drenajlar yapıldı.”

“MANİSA’YA PENCERE AÇILDI”

Altıeylül Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yavuz Özaydın yapımı tamamlanan 8,2 kilometrelik yol ile ilgili şu bilgileri verdi : “Belediyemizin son mahallesi olan Kozderegüvem ile Manisa Kırkağaç´a bağlı Kocaiskan mahalleleri arasında 7,2 kilometre yol açtık. 4 Haziran´da başladığımız yol yapım çalışmasında, 5 kamyon ve 5 iş makinesi ile çalışmalarımızı tamamladık. Yol yapım çalışmaları kapsamında 750 kamyon yani 150 bin ton dağ malzemesi kullanıldı. Her iki köy arasında daha önce 2-3 metre genişliğindeki yol, yapılan çalışma sonucunda 10-12 metre genişliğe çıkarıldı ve yolun her iki bölümünde iki aracın karşılıklı geçişi mümkün hale getirildi. Yaptığımız çalışmalarda yolun genişletilmesinin yanı sıra 12 ayrı noktaya yağmur suyu drenaj çalışması uygulanarak yolun yağmur sularından etkilenerek bozulmasının da önüne geçildi. Yapılan drenajlar için 500 mm korege borular kullanıldı. Yapılan çalışma ile belediyemizin en uzak mahallesi olan Kozderegüvem Mahallesi’nden Balıkesir-İzmir ana yoluna yeni bir pencere açılmış oldu. Bu ulaşım noktası ile birlikte Kozderegüvem Mahallesi 27 km., Çakıllık Mahallesi 16 km., Yeşiller Mahallesi 13 km., Ataköy Mahallesi 10 km. ve Konakpınar Mahallesi de ana yolu ulaşmak adına 6 km. avantaj sağlamış oldu”

18.08.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Ve Manisa’nın Mahalleleri Yeni Yol İle Birleşti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi