Şifrem?
55 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Büyükşehrin Tarıma Desteği Sürüyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın yaptığı çalışma sonucunda 110 bin liralık yatırım bedeliyle temin edilen selektör makinelerinin dağıtımı yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, rekabetin üretici lehine gelişmesi adına Balıkesir çiftçisini desteklemeye devam ediyor. Balıkesir’de ilk kez Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Zeytin Zararlılarıyla Mücadele” hamlesiyle tarım ve hayvancılık faaliyetlerine destek sağlayan ve ardından sera örtüsü, soğuk süt tankı ve polen tuzaklı kovan altlığı dağıtımıyla her zaman Balıkesir çiftçisinin yanında olduğu gösteren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu kez de 5 kırsal mahalleye yeni teknoloji selektör (tohum temizleme ve ilaçlama) makinesi desteği sağladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın yaptığı çalışma sonucunda 110 bin liralık yatırım bedeliyle temin edilen selektör makineleri; Kamçılı Mahallesi’nde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katılımıyla Kamçılı(Karesi İlçesi), Kargın(Bigadiç İlçesi), Mahmudiye (Kepsut İlçesi), Adalı (Bigadiç İlçesi) ve Kesirven (Altıeylül İlçesi) kırsal mahallelerine dağıtımı gerçekleştirildi.

Törende konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz "2014 yılının 30 Martında bir seçim yapıldı. Burası seçime Şamlı ile beraber girmişti. Büyükşehir Belediye Başkanımızın tavsiyesi ile muhtarlarımızın önderliği ile burayı ayrı bir muhtarlık yapmak için gerekli çalışmalar yapıldı. Ben muhtarlığımızı tebrik ediyorum kendi üstün gayretleri ile burayı özerk yapısına Şamlı’dan ayırarak ayrı halkına daha iyi hizmet verecek bir mahalle haline getirdi. Büyükşehir bir medeniyet projesi bunun adımlarını Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde her yerde hissediyoruz" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur Balıkesir Tarım ve hayvancılığın başkenti ve Türkiye’yi besleyen bir il olduğunu ifade ederek "Her türlü sebzenin meyvenin yetiştiği 18 bin km2 alanda, bir tarafta Ege, bir tarafta Marmara bir tarafta ise kırsal. Zeytinimiz var, her türlü sebze meyve ormanlarımız var, hayvancılıkta ise önemli bir yerdeyiz. 600 bin büyükbaş hayvan, 30 milyon kanatlı, 1,5 milyon küçükbaş hayvanla Türkiye’de lideriz. Biz Büyükşehir olarak istiyoruz ki tarımımızı elimizden geldiğince destekleyelim. Zeytin üreticileri için zeytin zararlıları ile başladık, sera örtüleri dağıttık, arıcılarımıza polen tutuculu kovan altlıkları dağıttık. Süt inekçilerimize soğutma tankları, bugünde tohum seleksiyon makinelerini çiftçilerimizin daha sağlıklı ilaçlanmış tohumları ekebilmeleri ve daha iyi verim alması için bu desteği bu günde veriyoruz"dedi.

BU YIL KIRSALA 200 MİLYON YATIRIM

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin bu yıl kırsaldaki yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Uğur " Yolu, suyu, kanalizasyonu, köprüsü tarıma verdiği destekler ile Özel İdare’nin 10 yılda verdiğini biz 2015’de yapıyoruz. Özel İdare’nin 10 yılda vermiş olduğu destek 150 milyon civarında. Biz ise sadece bu yıl kırsala 200 milyon lira para harcıyoruz, yatırım yapıyoruz. İşte Büyükşehir’in farkı bu. Baski’miz bir taraftan çalışıyor su kanalizasyon, arıtma tesisleri. İstiyoruz ki insanlarımız sağlıklı su içsin, kullanmış oldukları sular arıtmadan geçerek deşarj edilsin çevreyi kirletmesin. Bu çalışmalar yapılıyor. Bir yandan Fen işlerimiz çalışıyor, yollar sıcak asfaltlar stabilize yollar alt yapısıyla ilgili hazırlıklar yapılıyor"şeklinde konuştu.

Törende seçimi gündemine alan Başkan Uğur, "7 Haziran’da seçim oldu iktidar çıkartmayan bir seçim. İktidarsız bir seçim. Muhalefetin zaten iktidar olma gibi bir derdi de yok. Biz muhalefet olacağız sadece laf üreteceğiz. Allah razı olsun bize yardım ediyorlar biz böyle muhalefetten memnunuz. Böyle muhalefet olduğunda biz 2071’e kadar iktidarız. Çünkü seçim bitti kavgaya başladılar. Seçim oldu dediler ki 60’lık blok oluştu. Meclis Başkanını seçin, meclis başkanı yok. Adam çıktı diyor ki ben dinsiz imansızı meclis başkanı seçtirmedik. Kavgada söylenmez, O diyor sen AK Parti’ye koltuk değneyi oldun, ben koltuk değneğiysem sende tekerlekli arabasın diyor bayramda bir kavga ettiler. Buyur gel sen başbakan ol sayın Bahçeli "Gel Ak Parti ile iktidar ol, kapılarımız kapalı gelme. Neden kapın kapalı al 5-6 tane bakanlık hem teşkilatın memnun olsun, hem senin MHP’li seçmen kardeşlerin memnun olsun, gel hizmet et. 4 yıl hizmet edelim beraber ben yokum kardeşim. Oynamıyorum diyor, oyundan kaçıyor, elini taşın altına koymuyor. CHP’nin zaten öyle bir niyeti yok, gene seçime gidiyoruz. İnşallah bu seçim iktidarsız bir seçim olmasın. Ülkemizdeki istikrarsızlığı gördünüz, dolar çıktı, borsa düştü, terör aldı başını gidiyor. Terörle kucak kucağa bekliyorlar ki biraz daha terör olsun. Zannediyorlar ki terör olursa ülke yıpranacak. Terör örgütü kalleşçe, haince saldırılarla polisimizi, askerimizi şehit ediyor. Ben bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 6 Eylül Balıkesir’in kurtuluşu şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanı bize armağan eden atalarımız, dedelerimiz, şehitlerimiz gazilerimiz onlarında hepsini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Biz atalarımızdan dedelerimizden çok daha konforlu bir hayat yaşıyoruz. Onlar yokluk içinde canlarıyla kanlarıyla mücadele ettiler bize bu vatanı bıraktılar. Bizde istiyoruz ki çocuklarımıza geleceğimize daha güvenli huzurlu, işin aşın olduğu yaşanılabilir bir ülke, bir Balıkesir bırakalım. Amacımız hizmet, çünkü biz gücümüzü milletten alıyoruz"şeklinde sözlerini tamamladı..

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanı sıra selektör makinesi dağıtım törenine; Genel Sekreter Osman Yenidoğan, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcı,Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

03.09.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Büyükşehrin Tarıma Desteği Sürüyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi