Şifrem?
260 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir’de Zabıta Haftası Kutlandı
Zabıta Teşkilatının Kuruluşunun 189. yıl dönümü nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte oluşturulan kortej Milli Kuvvetler Caddesinden başlayarak Atatürk Anıtına kadar yürüdü.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Gürkan Kurtbaş yaptığı konuşmada Balıkesir’e hizmet veren Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri Zabıta teşkilatları "Benim Şehrim Balıkesir" sloganı ile gece, gündüz demeden fedakarca çalışıyorlar"dedi.

Zabıta Teşkilatının Kuruluşunun 189. yıl dönümü nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte Büyükşehir Zabıtası İle birlikte Altıeylül ve Karesi Zabıta birimleri tarafından oluşturulan kortej Milli Kuvvetler Caddesinden Atatürk Anıtına yürüdü. Burada Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Gürkan Kurtbaş, Karesi Belediyesi Zabıta Müdürü Tayfun Özergen ve Altıeylül Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özçelik anıta çelenk bıraktılar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Gürkan Kurtbaş yaptığı konuşmada "Zabıta teşkilatının tarihini sorguladığımızda yaklaşık olarak iki asırlık bir tarihe sahip olduğumuzu görmekteyiz. Tarihi gelişiminde 1826 yılında İhtisap Nezaretinin kurulması ile temeli atılan zabıta, polis teşkilatı ile beraber hareket ederken 1950’li yılların başında Belediye Zabıta teşkilatının oluşumu sağlanmıştır. İlerleyen yıllarda Kamunun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde İlçe ve Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere zabıta teşkilatımız yapılandırılmış olup; kendi içinde şube müdürlükleri, amirlikler, komiserlikler oluşmuş ve Belediyelerin dışarıdaki görünen yüzü olmuştur.Belediye Zabıtası “beldede esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanması ve bu amaçla, Belediye Meclisi tarafından alınan ve Belediye Zabıtası tarafından yerine getirilmesi gereken emir ve yasaklarla bunlara uymayanlar hakkında mevzuatta öngörülen ceza ve diğer yaptırımları uygulayan” bir birim olarak tanımlanmış görevini yetkileri çerçevesinde ifa ederek vatandaşlara 7/24 hizmet sunmaktadır. Zabıta şehrin görünmez kahramanıdır; Bir kent aşığı olan Zabıta; yılın 365 günü resmi tatil, bayram gibi zaman mefhumu gözetmeden büyük bir performansla hizmet sunup; kendisine verilen görevleri özveriyle yerine getirendir. Hayatınızdaki güzellikleri çoğaltmak için koşturan, yolumuzun ve ufkumuzun önündeki engellere müdahale edendir zabıta. Sokakta gördüğümüz yaya yollarında engel teşkil eden seyyar satıcı, dini ve vicdani duygularımızı sömüren dilenci, ruhsatsız işyeri faaliyetleri, kısmen trafik sorunları, çevre ve imar sorunları ve daha bir çok sorunla mücadele etmektedir. Balıkesir’e hizmet veren Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri Zabıta teşkilatları olarak da "Benim Şehrim Balıkesir" sloganındaki mana üzerine gece, gündüz demeden yetki ve sorumluluk alanlarında şehrimiz için fedakarca çalışmaya devam edileceğinden şüphe yoktur"dedi.

04.09.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir’de Zabıta Haftası Kutlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi