Şifrem?
141 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

7. Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşusu Yapıldı
7. Uluslararası Efsane Atlet İsmail Akçay Yol Koşusu Balıkesir'de yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bu yıl 7'incisi düzenlenen İsmail Akçay Uluslararası 12 bin metrelik yol koşusu, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun katılımıyla gerçekleşti. Altıeylül Belediyesi'nin Balıkesir'in dünyaca meşhur maratoncusu İsmail Akçay adına düzenlediği yol koşusuna Bakan Topçu'nun yanı sıra, Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Federasyon Başkan Yardımcısı Necdet Ayaz, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Ak Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu, Sema Kırcı, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcıları Mesut Eray, Zeki Çabuk, İsmail Çoban, Daire Başkanları, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uluslararası İsmail Akçay yol koşusuna Elit sporcu kategorisinde 164 erkek yarışmacı ile 27 kadın yarışmacı katıldı. Bu yıl ki 3 kilometrelik halk koşusuna ise yaklaşık 500 amatör sporcu katıldı. Halk koşusuna katılan ve yarışı bitiren tüm sporculara madalya verildi. Elit kategoride yapılan 12 kilometrelik yol yarışmasını Kenya adına yarışan Amos Kibitok birinci, Serkan Kaya ikinci, Argechew Assefa Tola ise üçüncü olarak bitirdi. Bayanlarda Türkiye adına yarışan Yasemin Can birinci, Özlem Kaya ikinci, Esma Aydemir ise üçüncü olarak bitirdi.

Maraton sonunda ödül alan erkek yarışmacılar ile bayan yarışmacılara kupa ve madalyaları Turizm Bakanı Yalçın Topçu tarafından verildi. Erkekler 35-39 yaş kategorisinde ilk 3'e giren Kıyasettin Yalçın, Levent Kuva ve Serkan Bağalan ödülünü Balıkesir Valisi Mustafa Yaman'dan aldı. Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Erkekler 40-44 yaş kategorisinde dereceye giren Ahmet Bayram, Murat Kaya ve Mehmet Gündem'e madalyalarını verdi. Adına yol koşusu düzenlenen İsmail Akçay ise, Bayanlar 35-39 yaş kategorisinde dereceye giren Rahime Çotuk ile Selma Akgün'e madalya ve kupalarını verdi. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise Erkekler 45-49 yaş kategorisinde dereceye giren Mansuri Yüksel, Necat Çetin ve Mehmet Ali Akbulut'a madalya ve kupalarını taktim etti.

FENALIK GEÇİREN SPORCU ŞEHADET GETİRDİ
7. Uluslararası Efsane Atlet İsmail Akçay Yol Koşusu'nun sonunda bazı sporcular sıcaktan dolayı fenalık geçirdi. 12 bin metrelik yol koşusunu tamamlayan Osman Özkan isimli atlet sıcaktan dolayı bayıldı. Arkadaşlarının ve sağlık görevlilerinin müdahale ettiği Osman Özkan'ın şehadet getirmesi tedirginlik yarattı. Rahatsızlanan Özkan ambulansa alınarak tedavi edildi.

SES SANATÇISI SALİM DÜNDAR DA KOŞTU
Türkiye'de 'Aynalar' şarkısı ile ünlenen ünlü ses sanatçısı Salim Dündar 12 bin metrelik yarışta +70 yaş üzeri kategorisinde yarıştı ve 1. olarak madalya kazandı. Yarışma sonrası kısa bir değerlendirme yapan Dündar, "Çok rahat geldim. Çünkü çok idman yaptığım için zorlanmadım. Sanat ve koşu ikisi de güzel" dedi.

FATİH ÇİNTİMAR: "BURADA OLMAK MUTLULUK VERİCİ"
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise, İsmail Akçay adına Balıkesir'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "7'incisi düzenlenen İsmail Akçay Yol Koşusu'nun bugün startını verdik. Türkiye’de en önemli maraton sporu yapan sporcularımızdan birisi olan İsmail Akçay abimiz adına burada düzenlenen burada olmak ve bugün de Balıkesir’in kurtuluş günü nedeniyle yapılan etkinlikler çerçevesinde İsmail Akçay heykelinin de parkta açılmış olması, Türk Atletizmi adına bizim adımıza mutluluk verici bir olay. Başta Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Altıeylül Belediye Başkanımız ve bütün kadroya teşekkür ediyorum. Balıkesir bugün bir şölen yaşıyor. Bir efsanenin bu şehirde var olması ve bu şehirden ülkesinden temsil etmesini bugün bir vefa bir onur örneği gösteriyor. Biz de bu onuru paylaşıyoruz" dedi.

UĞUR ERDENER: "İSMAİL AKÇAY ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR İNSAN"
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ise İsmail Akçay'ın Türk Atletizmi açısından çok önemli bir marka ve çok önemli bir sporcu olduğunu belirterek, "İsmail Akçay gerçekten örnek alınması gereken bir insan. Hem insani nitelikleri hem spor yaptığı zaman ki performansı ve başarıları Türk Atletizmi için unutulmaz. Dostluğu çok önemli. Onun adına düzenlenen yol yarışı nedeniyle bugün buradayız. Ve onunla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu da yaptığı konuşmada, "Bugünkü organizasyon kıymetli sporcumuz İsmail Akçay adına yapılmış. Temennim ve umudum o dur ki yöneticilerimiz ve devlet adamlarımız toplumumuzun önüne İsmail Akçay gibi koyabilecek rol modelleri çoğaltsın. Bu gençlerimizin önüne rol model koymaktır. Bugün İsmail Akçay olur, yarın bizim Ardahanlı bir hemşehrimiz olur. Ama Altıeylül Belediye Başkanımızın yaptığı gibi bu tür faaliyetlerle bu çoğalır ve teşvik edilir. Diğer belediyelerimize örnek olmasını diliyorum. Ben de Kültür ve Turizm Bakanı olarak inşallah Bakanlar kurulunda bütün sporcularımızın, Balıkesir halkının selamını sayın Başbakanımıza ve kabine üyesi arkadaşlarıma götüreceğim" şeklinde konuştu.

Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşusu'na katılan sporcular ile Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve adına yarış düzenlenen İsmail Akçay ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek günü ölümsüzleştirdiler. 

07.09.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 7. Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşusu Yapıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi