Şifrem?
148 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit’te Öğrencilerin Tablet Sevinci
Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Eğitimde Fatih Projesi” kapsamında tablet bilgisayar dağıtımı Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muharrem Yenigün’ün katılımıyla Edremit Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Tablet bilgisayar dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, proje hakkında bilgi verdi. Yusuf Koç, " Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan Fatih Projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerimize tablet dağıtımını gerçekleştirmek amacı ile sizlerle beraberiz. Öğrencilerimizin sahip olduğu imkânlar, sahip oldukları teknolojik donanımlar giderek artıyor. Bu proje ile ülkemiz eğitimde sıçrama yapacaktır. Eğitimdeki sıçrama ülkemizin uluslararası camiada gücünü artıracak, milletimizin refah ve huzurunu da beraberinde getirecektir. Fatih Projesi, fırsatları artıran, eşitliği sağlayan eğitimde en üst teknolojiyi getiren projedir. Bu proje kendi alanında dünyadaki en iddialı ve en büyük projedir. Fatih Projesi kapsamında 2012-2013 öğretim yılından itibaren ülke genelinde olduğu gibi Edremit’te de Liselerimizde sınıflara etkileşimli tahtaların kurulum işlemi tamamlanmış olup, ortaokullarımızda ve ilkokullarımızda ise akıllı tahta kurulumları devam etmektedir. 2014 yılından 2015 yılına kadar 6 lisemizde 767 öğrenci ve 224 öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirdik. 2015 eğitim yılında Edremit ilçesi genelinde 5 farklı lisemizde 10. Sınıfta okuyan 608 öğrenci ve 32 öğretmene bu hafta içinde tablet bilgisayar dağıtacağız. İlerleyen günlerde de ihaleler tamamlandıkça lise ve ortaokullarımızda okuyan diğer öğrencilerimize de tablet bilgisayarları dağıtılacaktır. Ayrıca 29 okulumuzda fiber internet kurulumu ile fatih projesinin alt yapısı çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Fatih Projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde başladığını söyleyen Kaymakam Ali Sırmalı, "Bu proje ülkemizi Muasır Medeniyetler seviyesine yükseltmek için başlatılan bir projedir. Devletimiz ve hükümetimiz öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için eğitimde büyük yatırımlar yapmaktadır. İlçemize yeni okullar kazandırmanın yanında mevcut okulların çağın gerektirdiği eğitim koşullarına uygun hale getirilmesi için çalışıyoruz. Fatih Projesi ile gençlerimiz daha iyi eğitim imkânına kavuştu. Gençlerimizin kendilerine sunulan bu imkânları en iyi şekilde kullanacaklarına; ailelelerine, vatanımıza, milletimize ve devletimize yararlı insanlar olacaklarına yürekten inanıyorum. Bu tablet bilgisayarları derslerinizde, eğitiminizde en iyi şekilde kullanmanızı diliyorum. Akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarlar sayesinde öğrencilerimizin eğitimdeki başarılarının artacağına inanıyorum.”dedi.

Kaymakam Ali Sırmalı, önceki nesillerin çok zor şartlar altında okuduklarını, buna rağmen çok başarılı yerlere gelebildiklerini, geçtiğimiz günlerde bunun güzel bir örneği olarak Aziz Sancar’ın yaptığı çalışmalarla Nobel ödülünü ve milletimizi gururlandırdığını söyledi. Dağıtımı yapılan tablet bilgisayarların öğrenciler tarafından eğitim amaçlı kullanacaklarına inandığını belirten Sırmalı öğrencilerin hedeflerini şimdiden belirleyip çalışmaları gerektiğini söyledi. Edremit’in üniversiteye yerleştirme ve TEOG sonuçlarına göre ilimizde iyi yerlerde olduğunu, bu başarıyı daha da arttırmak için birlikte çalışacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Şube Müdürü Muharrem Yenigün, Okul Müdürü Özgür Yenigökçe ve öğretmenler tarafından öğrencilere tabletleri hayırlı olması dileğiyle dağıtıldı.

22.10.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit’te Öğrencilerin Tablet Sevinci

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi