Şifrem?
215 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Yılmaz, Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi
1 Kasım seçimlerini değerlendiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, muhalefetin kendi yarattığı bilgi kirliliği içerisinde kaybolduğunu söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yılmaz, 7 Haziran’dan sonra muhalefetin uzlaşmacı olmayan tavrı üzerine halkın, yönetim kadroları, teşkilat yapısı ve projeleri ile en uygun AK Parti’yi gördüğünü ve istikrarı tercih ettiğini söyledi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 1 Kasım 2015 Türkiye Genel Seçim sonuçlarını, Balıkesir’i ve Türkiye’nin uluslararası arenadaki yerini değerlendirdi. Başkan Yılmaz, ’Tek başına iş başına’ sloganıyla yola çıkan Ak Parti’nin, Türkiye genelinde yüzde 49.5, Balıkesir’de yüzde 45.5, Karesi İlçesi’nde yüzde 52.3 oy alarak büyük bir başarıya imza attığını ifade etti.

AK Parti’nin oylarının sol partilerden ziyade MHP’nin tabanından geldiğini istatistiklerin ortaya çıkardığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, halkın sağ partili bir iktidar istediğini söyledi. Teşkilatların, hükümetin çalışmalarını halka iyi anlattıklarını düşündüğünü belirten Başkan Yılmaz, belediye başkanlarının da partiye zarar verecek yanlış işler değil, pozitif işler yaptığının ortaya çıktığını ve bunun sonucunun tek başına iktidarı getirdiğini ifade etti. Ülkenin tekrar istikrara kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Algı yönetimi nedeniyle çok ciddi bilgi kirlilikleri vardı. Halkımız iradesini kullanarak gerçekten hizmet odaklı çalışan ekipleri iş başında görmek istediğini beyan etti. Geçtiğimiz 3,5 aylık süre içerisinde de seçim hükümeti olsun seçimden sonra devam eden Ak Parti Bakanlar Kurulu olsun bu atmosferi ülkeyi ciddi bir sıkıntıyı sokamadan götürdüler" dedi.

20 ilçede her hangi bir olumsuzluğa mahal vermeden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde bütün yatırımların devam ettiğini dikkat çeken Başkan Yılmaz, "1 milyon 200 bin kişinin yaşadığı Balıkesir’de hiç bir olay yaşanmadan gayet sağlıklı demokratik bir şekilde sandıklar açıldı. Balıkesir’de her iki insandan birisinin AK Parti’yi tercih etmesi AK Parti’ye olan teveccühü, bizi daha da sorumlu kılıyor. İnşallah 2019’da yapılacak seçimlere kadar hizmet odaklı çalışmalara devam ederek oyumuzu arttırırız" dedi.

Başkan Yılmaz, "Vatandaşlar, muhalefet partilerinin herhangi bir koalisyona sebep vermeyecek şekilde anlaşmacı ve uzlaşmacı olmayan tavrını görünce yönetim kadroları, teşkilat yapısı, projeleri en uygun olan yine AK Parti’yi gördü ve istikrarı tercih etti. 1 Kasım seçimlerinde doğudaki oyların yeninden AK Parti’ye geri dönmesi, Balıkesir gibi batı bölgelerinde de verilen şansları kullanamayan partilere, halk ’Tekrar ciddi bir anlamda kendinize çeki düzen verin. Verilen şansları kullanmadınız’ diyerek yeniden cevap verdi" dedi.

7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekili ile MHP’nin ’biz koalisyonda yokuz’ diyerek bütün kapıları kapatmasının yanlış olduğuna değinen Başkan Yılmaz, "Zaten siyaset masaya oturup anlaşma, uzlaşmadır. Siyaset millete hizmet etmek için bir araçtır. Muhalefette ellerine geçen önemli bir şansı tabanlarını temsil etme adına da kullanmadıkları için özellikle sağ seçmen AK Parti’de buluştu. Bu seçimlerle beraber partiye de belediyelere de büyük sorumluluklar yüklendi. Biz, bizim seçmenimizin bizden ne istediğini çok iyi biliyoruz. Halk hizmet istiyor, 2023 hedeflerimizi rahat rahat gerçekleştirmemizi istiyor. Tekrar bize tam yetki verdiler. Ben halkımıza, teşkilat yapısı ile planlı AK Parti’ye hizmet anlayışı ile iktidara getirdiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Muhalefette istifa olmazsa Ak Parti’nin ekmeğine yağ sürerler, kendi tabanlarını da kaybederler’ diyen Başkan Yılmaz, "Bu ülkede MHP gibi bir partinin varlığı önemli, çünkü onların hitap ettiği kendilerini temsil ettiklerine inandıkları bir kitle var. Bu rollerini AK Parti’nin aldığını düşünüyorum. Örneğin Balıkesir’de Balıkesirliler Derneği’nin ne kadar manasızsa Türkiye’de de ’ben senden daha Türküm’ demek, ’ben senden daha milliyetçiyim’ demek, ’biz sizden daha vatanseveriz demek’ aslında yanlış bir söylem. Çünkü bu bölücülüğü başlatıyor. Şu anda HDP’nin oyu ne kadar düştüyse MHP’nin oyu da düştü. Çünkü birbirlerini besleyen marjinal bakış açılarına sahip partiler. Ülkeye hizmet ise bu kadar etnik farklılıkların olduğu bir ülkede Misak-ı Milli sınırlarımızı koruyup, daha da ötesinde bizim soydaşlarımıza destek olan merkezi bir yapının balkanlarda da Orta Asya’da da diğer bölgelerde de ümmeti İslam’a destek olabilmesi için burada güçlü bir yapının olması gereklidir. Bizim rengimiz çok, ’sadece bir tarafı destekliyorum’ diyenlerin hiç bir zaman yetkiyi tek başına almayacakları bir durum. Ben MHP tabanın AK Parti’ye kaymış olmasının sebeplerini buna bağlıyorum" dedi.

Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; "Uluslararası arenada Türklüğü, Osmanlı’yı, Selçuklu’yu ve İslamiyet’i en iyi şekilde temsil edecek hizmetleri TİKA, Yunus Emre Enstitüleri vasıtasıyla yardım organizasyonları ile devletin her türlü bakış açısıyla desteklediğini halkımız görüyor. Milliyetçilik dediğinizde aklınızda ne varsa AK Parti, bunları sistematik ve planlı bir şekilde dünya arenasında bunu gösterdiğini görüyoruz. AK Parti hükümetinin, yapılan yatırımlarda vizyonel ve gerçekten Türkiye’yi muhasır medeniyetler içerisinde ekonomik ve çağdaşlaşma olarak sınıf atlattığını görüyoruz. İslamiyet zamanında Türklerin hüküm sürdüğü yerlerin şu anda göstermiş olduğu irade, liderlik ölçüsünde kendileri nispetinde yararlandıklarını ve örnek aldıklarını görüyoruz. Bu da aslında en büyük milliyetçilik."

02.11.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Yılmaz, Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi