Şifrem?
295 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Burhaniye CHP’de Erdil Ve Tuna Aday Oldu
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 29 Kasım’da düzenlenecek olan CHP ilçe kongresinin hazırlıkları devam ederken; ilk başkanlık adaylığı açıklayan, mevcut Başkan Tarık Erdil ile avukat Cavit Tuna oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Erdil ve Tuna, ilçe başkanlığında çok sayıdaki partilinin katıldığı toplantıda yarım saat ara ile adaylıklarını açıkladı.

Burhaniye Cumhuriyet Halk Partisinin 29 Kasım tarihinde yapılacak olan ilçe kongresi için ilik adaylığını açıklayan mevcut başkan Tarık Erdil oldu. Tarık Erdil partililerin yoğun desteği ile yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi. “Sözlerime başlamadan Cumartesi günü ölümsüzlüğe uğurladığımız, Van Erciş’teki çatışmada şehit olan hemşerimiz Jandarma Başçavuş Ahmet Çelik’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm memleketimize bir kez daha başsağlığı dilerim. Partimiz ve şahsım için bu anlamlı günde beni yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ederim. İzin verirseniz kısaca kendi özgeçmişimden bahsetmek istiyorum. 1993 yılında yapılan olağan kongrede yönetim kurulu üyeliği ile başlayan siyasi yaşamım, 2007. yılındaki olağan kongrede ilçe başkanı seçilmemle devam etti. 2009 ve 2014 Yerel Seçim Dönemlerinde iki kez Burhaniye Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildim. 26 Ocak 2015 tarihinde yapılan olağanüstü kongrede siz partililerimizin teveccühleri ile ilçe başkanlığı görevine geldim. Öncelikle fiziki koşulları yeterli olmayan ilçe binamızın yenileme çalışmalarıyla göreve başladık. Bu çalışmalarımızın sonucunda yerleşmiş olduğumuz ilçe binasının bizlere pozitif anlamda çok katkıları oldu. Bu binada siz partililerimiz daha sık ve yoğunlukta bir araya gelerek çok daha motivasyonu yüksek çalışmaları hep beraber yaptık. Ardından partimizin uzun yıllar sonra almış olduğu milletvekilliği için ön seçim kararında, partimize gelen 34 aday adayının hepsinin kendisini özgür biçimde anlatmasına fırsat verdik. Yoğun katılımlarla gerçekleşen toplantılarda, partililerimizin adaylarla buluşmasını sağladık. Yönetim kurulumuz olarak her aday adayına eşit mesafede olduk. Demokrasi adına çıkmış olan sonucu da halkımıza seçim çalışmalarında daha iyi anlatma fırsatımız oldu. Yapmış olduğumuz seçim çalışma programını tüm partililerimizle, yoğun şekilde birlik beraberlik içerisinde uyguladık. Bunun karşılığı olarak 7 Haziran Genel Seçimlerinde 17.165 oy alarak Burhaniye’de 1. parti konumuna geldik.

Partimizin almış olduğu kurultay takvimi çalışmalarına başladık. Bunun ilk ayağı olan delege seçimlerinde 38 mahallede yaklaşık 1500 üyenin katılımıyla gerçekleşen delege seçimlerini tamamladık. 1 Kasım’da erken seçim kararı alınmasından sonra kurultay takvimine ara vererek başlamış olduğumuz seçim çalışmalarını aynı yöntemle ve birlik beraberlikle Haziran’daki başarımızın üzerine koyarak tamamladık. Bunun karşılığı olarak tekrardan Burhaniye’mizde 1. parti olduk. 2 Kasım itibari ile yarıda kalan kurultay takvimi gereği yönetim kurulumuzla yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde, 29 Kasım 2015 Pazar günü ilçe kongre tarihini belirledik. 10 aylık gerçekten çok yoğun bir tempo içerisinde çalıştık. Şu anda iktidar belediyesinin olduğu Burhaniye’de Cumhuriyet Halk Partisi olarak gündemi belirler duruma geldik. Bunda, belediye meclis üyelerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizin birlikte çalışması da önemli rol oynadı ve etkili oldu. Kolektif çalışmanın doğru sonuçlarını aldık. Bundan sonraki süreçte, 29 Kasım’daki kongrede seçilmemiz durumunda hedefimiz, 2019 Yerel ve Genel Seçimlerinde yine birlik ve beraberlik içinde çalışarak, başarımızı daha üst sınırlara taşıyıp, hak ettiğimiz iktidar koltuğuna oturmaktır. Olağanüstü kongreyle göreve geldiğimizden bu yana geçirdiğimiz 10 aylık süreçte başta yönetim kurulumuz, meclis üyelerimiz, parti gönüllülerimiz ve sürekli arkamda olduklarını hissettiğim eşime, çocuklarıma ve tüm aileme teşekkürü borç bilir, sevgi ve saygılarımı sunarım”

Tarık Erdil’den sonra CHP İlçe Merkezine gelen Avukat Cavit Tuna da, adaylığını açıkladı. Partililerin kalabalık bir katılım ile yapılan açıklama da, partiye sevgiyi getireceğini anlatan Avukat Cavit Tuna da, şunları söyledi.” Burhaniye’de partimizde artık herkesin bildiği bazı kırgınlıkların kesinlikle sona erdirilmesi zorunluluğu, gerek partili üyelerimiz gerekse partimize gönülde bağlı vatandaşlarımızın ortak arzusu tartışmasızdır. Bu kırgınlıkları bitirip partimize huzur ve sevgi ortamını yerleştirmek öncelikli hedefimiz olacaktır. Bu konuda ki kararlılığımızı bizi tanıyan herkes bilir, bir başka hedefimiz partimizin kapısını artık bedenen ve ruhen genç arkadaşlara açmak olacaktır. Cumhuriyet Halk Partimizin çok değerli üyeleri, parti sevdalısı vatandaşlarımız, sevgili misafirlerimiz ve kıymetli basın emekçileri; Öncelikle, 29 Kasım Pazar günü gerçekleştireceğimiz olağan kongremizin Burhaniye’mize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. Yapılacak olağan ilçe kongresinde ilçe başkanlığına aday olacağımı, bir süredir çeşitli ortamlarda söylüyorum. Bugün parti binamızda; siz değerli üyelerimiz, partimize gönülden bağlı vatandaşlarımız ve sevgili misafirlerimiz, kıymetli basın emekçileri huzurunda, Cumhuriyet Halk Partisi Burhaniye İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Bu kutsal sorumluluğu üstlendikten sonra sizlere kısaca temel hedeflerimizi açıklamak istiyorum. Burhaniye’de partimizde artık herkesin bildiği bazı kırgınlıkların kesinlikle sona erdirilmesi zorunluluğu, gerek partili üyelerimiz gerekse partimize gönülde bağlı vatandaşlarımızın ortak arzusu tartışmasızdır. Bu kırgınlıkları bitirip partimize huzur ve sevgi ortamını yerleştirmek öncelikli hedefimiz olacaktır. Bu konuda ki kararlılığımızı bizi tanıyan herkes bilir, bir başka hedefimiz partimizin kapısını artık bedenen ve ruhen genç arkadaşlara açmak olacaktır. Bunun için öncelikli hedefimiz; gerçek partili olup da bir sebeple partimizde uzak duran, özelliklede genç partililerimizi kazanmaktır. Bu hedefimize bir başka hedefimizi gerçekleştirerek ulaşacağız. Partimizde her kademe seçimde kesinlikle üye bazında önseçim yapılacaktır. Bu konuda taviz söz konusu olmayacaktır. Partimizde bundan sonra kesinlikle kişiler üzerinden siyaset yapılmayacaktır. CHP kurumsal kimliği dışında referansımız olmayacaktır. Örgütte çalışan, emek veren, hakke den mutlaka söz sahibi olacaktır. Temel hedeflerimiz etrafında planlı bir çalışma ile ilk hedefimiz 2019 seçimleri ve dolayısıyla yerel iktidarı tekrar sağlayacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi sağlayarak bu hedeflere ulaşacağımıza yürekten inanıyor, 29 Kasım Pazar yapılacak ilçe kongremizin partimize, Burhaniye’mize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyor, diğer başkan adayımız Tarık Erdil ve ekibine başarılar diliyorum”

17.11.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Burhaniye CHP’de Erdil Ve Tuna Aday Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi