Şifrem?
88 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kardeş Belediyeler Karesi’de
Karesi Belediyesi’nin ev sahipliğinde "kardeş belediyeler istişare toplantısı" yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ev sahipliğinde, Karesi’de kardeş belediyeler istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Bayramiç Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Muslu katıldı. 4 ilçe belediyesinin müdürlerinin de hazır bulunduğu istişare toplantısında başkanlar ve müdürler bilgi alışverişinde bulundu. Toplantının ardından başkanlar belediye binasındaki hizmet noktalarını, Zafer İlkokulu’nda yapılan modern spor tesislerini, Alparslan Türkeş Spor Kompleksi’nde hizmet veren Karesi Spor Okulu’nun çalışmalarını ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Çocuk Köyü’nü inceledi.

Güne belediye binasında yapılan istişare toplantısı ile başlayan başkanlar ardından Karesi Belediyesi’nin teknoloji ile entegre olmuş beyaz masa, çağrı merkezini ve fiziki şartları halkın kullanımına göre özel hazırlanmış hizmet noktalarını gezdi. Beyaz masalarda akıllı ekranı inceleyen başkanlar daha sonra çağrı merkezinde incelemelerde bulundu. Başkan Yılmaz, çağrı merkezinin işleyişini göstermek için vatandaşları kendi telefonu ile arayarak örnekler verdi.

Karesi Belediyesi ’Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında ilçe merkezinde 18 okulu 24 saat nefes alan içinde farklı sportif tesislerin kurulduğu halka açık alanlara çevirdi. Başkan Yılmaz, projenin uygulandığı okullardan birisi olan Zafer İlkokulu’na başkanları inceleme yapması için götürdü. Okulun bahçesinde düzenlenen programda Karesi Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisini izledi, okulun bahçesine yapılan halı saha basketbol sahası gibi alanları inceleyip, minik öğrencilere hediyeler verdi.

Başkanlar, Karesi Belediyesi bünyesinde Alparslan Türkeş Spor Kompleksi’nde hizmete açılan Karesi Spor Okulu’nu ziyaret etti. Yüzme havuzunu, spor salonu, satranç gibi sporların yapıldığı alanları inceledi ve incelemenin sonunda sunumla Karesi Spor Okulu tanıtıldı. Ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük çocuk eğlence merkezi olan Çocuk Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Belediye başkanlarını ve ekiplerini Karesi’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Yücel Yılmaz, "4 başkanımla gün boyu istişarelerde bulunduk. Bizlere faydalı olacağına inandığımız paylaşımlar yaptık. Bizler, yerel yönetimlerimizin kendi olanaklarıyla büyük işler başaracağına inanıyoruz. Bu nedenle mevcut kardeş şehir ilişkilerimizin güçlenerek devam etmesini önemsiyoruz" dedi.

Karesi Belediyesi’nin yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen kısa süre içerisinde kurumsal yapısını tamamladığını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Karesi halkı, Balıkesir’in ve ilçesinin sorunlarını özümsemiş, işe nereden başlayacağını bilen bir belediye başkanına sahip. Bu nedenle çok şanslı. Böyle bir belediye başkanına sahip çıkmalı. Yücel başkanım sağlam temeller üzerine oturan çalışmalar yaparak işe başlamış" açıklamasında bulundu.

Karesi Belediyesi’nin sosyal projelerini çok beğendiklerini, özellikle de kadınlar ve çocuklar için uygulanan projelerden dersler çıkararak örnek aldıklarını söyleyen Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Birbirimizle tanışmanın ötesinde birbirimizin fikir ve uygulamalarından faydalanmak, yapılan çalışmaları yerinde görmekti. Karesi’de güzel bir belediyecilik uygulaması gördük" dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un ve ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin uyumlu çalışmasının Balıkesir için büyük bir kazanım olduğunu kaydeden Çerçi, "Ayrıca yıllarca insanlarla çalışan Karesi Belediye Başkanımızın insan kaynakları ve iletişim konusunda başarılı bir iş adamı olması da Karesi için önemli bir kazanım" dedi.

Başkan Yücel Yılmaz’ın imar ve belediyeciliğin yapılış şekli noktasında değerli çalışmaların altına imza attığına şahit olduklarını söyleyen Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, "Karesi’de giriş kapısından başlamak üzere vatandaş memnuniyeti noktasında üst düzey ilgi ve alaka mevcut. Karesi Belediyesi, girişte kurduğu Beyaz Masa üzerinden vatandaşa geri dönüş noktasında da güzel bir sistem sağlanmış. Karesi’nin bu projesini bizler de kendimize örnek alacağız. Hizmette ulaşılabilir olmayı ve kapılarını vatandaşa sonuna kadar açmayı başarmış olan Yücel Başkanım kendisini bu işe adamış" dedi.

04.12.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kardeş Belediyeler Karesi’de

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi