Şifrem?
149 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edip Uğur, Su Deposu Ve Terfi İstasyonunun Temelini Attı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayanların en büyük sorunu olan içme suyu ve kanalizasyon sorununun kökten çözüme kavuşturulması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan 10 bin metreküplük İçme Suyu Depos İnşaatı ile Merkez Kanalizasyon Terfi Hattı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Oldukça soğuk havada gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BASKİ) Genel Müdürü Mustafa Bayram, BASKİ’nin kurulduğu günden bu yana özellikle Balıkesir genelinde öncelikli alt yapı sorunlarını çözmek, planlamak, sağlıklı içme suyu temin etmek ve kullanılan suyun çevre kirliliğini minimuma indirerek hatta çevre kirliliği sağlamayacak şekilde deşarj etmek üzere görev yaptığını kaydetti.

2014 yılında kurulan BASKİ’nin Ayvalık’ın temel sorunlarından biri olan içme suyu sorununu çözmek için Ayvalık Belediyesi’nin de verdiği destekle çözümlemek için yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirten Mustafa Bayram, “Özellikle Altınova su rezervi anlamında bu bölgenin tek su kaynağıdır. Altınova, Küçükköy ve Ayvalık’ın Büyükşehir Yasası ile birlikte kapatılan beldeler ve tüm il geneli su-kanal idaresi BASKİ olmak üzere nerede fayda sağlayacak, minimum maliyetle ne imkan sağlayabiliriz diye bunun çabası içine girdik. Özellikle 2014 yılında, Altınova’dan gelen 400’lük hattın bakımı ve ara terfi ile sorununu çözdük. Daha sonra Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla Altınova’dan gelen yaklaşık 17 kilometrelik hattın 10 buçuk kilometresi asbest, geri kalan kısmı çelikti. Bu asbest kısmı 600’lük polietilen boruyla yaklaşık 15 bin liralık maliyetle yeniledik. Dolayısıyla Ayvalık’ın temel su kaynağındaki suyu sağlıklı olarak vatandaşlarımıza ulaştırmayı başardık. Sonrada bulunduğumuz alanda yaklaşık taban alanı 2 bin 200 metrekare olan 5 metre yüksekliğinde ve 10 bin metreküplük depo yapılmasını planladık. Hızla yerin mülkiyet sorunlarını sonuçlandırarak bugüne geldik” dedi.

AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI GENÇER MEMNUN

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bu projeyi Ayvalık’ın uzun yıllardır yaşadığı su ve kanalizasyon sıkıntıların çözülmesi için atılan iki büyük adım olarak nitelendirdi.

Ayvalık’ın UNESCO yolculuğu hakkında da bilgiler veren başkan Gençer, “Biz yaklaşık bir yıldır Sayın Edip Uğur beyle ve BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram beyle Ayvalık’ın sorunlarıyla ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Bizim de kendilerine önerilerimiz oldu. Ortak çalışmanın sonucunda ortaya çıkan bu verimlilik inşallah Ayvalık’a fayda getirecek. Ayvalık hep söylediğimiz gibi Balıkesir’in dünyaya açılan kapılarından bir tanesi. Hem de dünyanın tanıması gereken özelliklere, niteliklere sahip güzel bir kent. Bu kentin altyapı sorununu halletmeden bu kente yapacağımız her şey maalesef eksik kalır. O yüzden bu yatırımlar çok önemli. Biz şimdi bir yola daha çıktık Ayvalık’ı. UNESCO yolunda Ayvalık’ı kültürel miras listesine almak için bir yola çıktık. Bu yola çıkarken altyapı sorunlarımızın hallolması gerekir. Bu 3- 4 yıllık süreçtir. Tahmin ediyorum bu anlatılan projeler üç, dört yılda tamamlanarak Ayvalık’ın altyapı sorunu bitecek. Şehir merkezi, Sarımsaklı’da, Altınova’da yaşanacak olan sıkıntıların tedbirleri şimdiden alınıyor. Bu konuda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İçme suyunun da arıtılarak verilmesinin büyük önem arz ettiğini de vurgulayan Gençer, su şebekelerinin değiştirilmesi gerektiğini ve bu konuda da bir çalışma olduğunu söyledi.

Koordineli çalışmanın, beraber çalışmanın, aynı hedefte kilitlenmenin ilçe belediyeleriyle, büyükşehir belediyesi bu işlerin hepsinin altından kalkacağını da kaydetti.

İnşaatta çalışacak işçi ve mühendislere de kazasız belasız bir inşaat süreci diledi.

Başkan Gençer’in ardından konuşan AKP MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, hükümetlerinin Balıkesir ve Türkiye’ye yaptığı hizmetleri anlattı.

“YENİ YATIRIMLARIMIZIN PLANLAMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR”

Son olarak kürsüye gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’da konuşmasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ olarak Körfezde bulunan ilçelerin altyapı sorunlarının çözümü için çeşitli yatırımlar yaptığının altını çizerek, “Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla birlikte BASKİ Genel Müdürlüğü kurulmuştur. Hizmet kalitesi açısından Balıkesir genelinde 7 Taşra Şube Müdürlüğüne bağlı 20 İlçe Şefliği kurulmuştur. BASKİ Genel Müdürlüğümüzce 20 İlçede 221 Merkez 893 Kırsal olmak üzere toplam Bin 114 Mahallede kış aylarında 1 milyon 200 Bin, yaz aylarında ise yaklaşık 3 Milyon 500 Bin kişiye toplam bin 700 personel ile hizmet vermekteyiz. Yeni bir kuruluş olmamızın bir sonucu olarak yaşadığımız ekonomik zorluklara rağmen; İlçe merkezleri ve kırsal mahallelerimizde mevcut tesislerin tamir, bakım ve onarımı yapılarak sağlıklı olarak çalıştırılmaktadır. Ayrıca ihtiyaçlara yönelik yeni yatırımlarımızın planlanması hızla devam etmektedir” dedi.

Balıkesir Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur konuşmasında, “Balıkesir genelinde baktığımızda kırsal mahallelerde İçme suyu ve Kanalizasyon hattı olarak yaklaşık 450 km hat yapılmıştır. Ayrıca 1000 metre kuyu temizliği, 966 adet İçme suyu depo temizliği ve 401 adet Klor cihazı montajı yapılmıştır. Balıkesir’imize sağlıklı bir İçme suyu temini için 7 kırsal mahallemizde 2 Milyon TL’lik bir maliyet ile Bozen Mahallesi (Altıeylül), Mecidiye ve Söğütçük Mahalleleri (Savaştepe), Beğendikler, Salmanlı, İlyaslar Mahalleleri (Bigadiç) olmak üzere bu 6 Arsenik Arıtma Tesisimiz hizmete alınmış olup, Ayvalık Çakmak Mahallesi Tesisimizin montaj işleri devam etmektedir. Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla birlikte BASKİ Genel Müdürlüğü kurulmuştur. Hizmet kalitesi açısından Balıkesir genelinde 7 Taşra Şube Müdürlüğüne bağlı 20 İlçe Şefliği kurulmuştur. Yine 25 Kırsal Mahallemizde Arsenik Arıtma Sistemli Çeşme yapımı sonuçlanmış olup, 50 Kırsal mahallemizde Arsenik Arıtma Sistemli Çeşme yapımı çalışmalarımız devam etmektedir. 75 adet Arsenik Arıtma Sistemli Çeşmenin maliyet bedeli 2,5 milyon TL olup, bu iş kapsamında Ayvalık İlçemizde; Beşiktepe, Karahayıt, Murateli ve Mutlu mahallelerinde Arıtmalı Mahalle Çeşmesi yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

“CUNDA ADASININ KANALİZASYON SORUNU İVEDİLİKLE BİTECEK”

BASKİ’nin tüm çalışmaları dikkate alındığında öncelikle olarak su sıkıntıları çözüldüğüne işaret eden Başkan Uğur, “Ayvalık İlçemizde 2014 yılında terfi hattı onarımı, 2015 yılında arızalı 0500 mm AÇB hattın 10,5 km’si 15 milyon TL maliyet bedeli ile yenilenmiştir. Akabinde çok eski ve sık arızalanan Küçükköy Terfi hattına alternatif Ayvalık’ın mevcut 400mm hattına ilave 3 km hat ile Küçükköy deposuna bağlantısı yapılacaktır. Ayrıca; Küçükköy hattının yenilenmesi sağlanacaktır. Ayvalık İlçemizin, Cunda kanalizasyon ara terfi ile Ayvalık merkez terfi merkezi bağlantısı yapılarak yaşanan sıkıntı 2 milyon TL’lik bir maliyet ile çözülmüştür. Yapılan bu hat ile Cunda’mızın kanalizasyon sorunu ivedilikle giderilmiştir. Etüdü devam eden Ayvalık yeni Kanalizasyon Şebeke Projesinde Cunda’ya ayrı bir Arıtma Tesisi yapılması, Çamlık bölgesinin Küçükköy Arıtma Tesisine bağlanması planlanmaktadır. Bu durumda Ayvalık Merkez Kanalizasyon yükü azalacaktır. Bununla ilgili proje ve etüt çalışmaları devam etmektedir. Ancak sorun yaşanmaması için temeli atılan bu terfi hattı 5,069 metre uzunluğunda 0 .600 mm çapındadır. Maliyet bedeli 3 milyon TL olan bu çalışma yaz sezonuna kadar tamamlanacaktır. Ayvalık İlçemizin içme suyunun Madra Barajından temini için proje yapılmış, dış kredi desteği sağlanmıştır. Bu Su hattı ve Arıtma Tesisi maliyeti 55 milyon liradır. BASKİ olarak; Ayvalık Altınova Madra çayı ile Altınoluk Mıhlı çayı arasında eksik olan İçme suyu şebeke ve Kanalizasyon hatları ile Arıtma Tesislerinin planlanmasını yapmış bulunmaktayız. Şu aşamada projesi biten ve yapımına hız verdiğimiz işin bedeli 150 milyon liradır. Ayvalık İlçemizin su ihtiyacı için bugün temelini atmış olduğumuz maliyeti yaklaşık 4,5 milyon TL olan 10.000m3 ’lük Su Depomuzun, yaz sezonu öncesi işletmeye alınmasıyla Ayvalık halkımızın su sıkıntıları çözülmüş olacaktır.

Bugün itibariyle turizm cennetimiz olan Ayvalık İlçemizin, olabilecek arızalar dışında su sıkıntısı olmamakla birlikte; denize dökülen kanalizasyon hattı da bulunmamaktadır. BASKİ Genel Müdürlüğü olarak; Ayvalık İlçemizin çevresel kirlilikten etkilenmemesi için gereken tüm yatırımlar hızla yapılmaya devam edecektir” diye konuştu.

İNŞAATLAR 3 AYDA TAMAMLANACAK

Başkan Uğur konuşmasının ardından her iki inşaatı yapacak olan firma yetkililerinden inşaatların 3 ayda tamamlanması için söz aldı. Konuşmaların ardından dualarla kurban kesiminin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanı sıra beraberindekiler inşaatın ilk harcının düğmesine bastı. Daha sonra Şirinkent mevkine geçen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve beraberindekiler burada Merkez Kanalizasyon Terfi Hattı İnşaatının temelini atmayı da ihmal etmedi.

Ayvalık’ın Cennet Tepesi mevkinde gerçekleşen törene; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri; Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu’nun yanı sıra Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daire Amirleri, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Ak Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Ak Parti il ve Ayvalık İlçe yöneticileri, Ayvalık Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

11.12.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edip Uğur, Su Deposu Ve Terfi İstasyonunun Temelini Attı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi