Şifrem?
119 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Burhaniye'de Engellilerin Feryadı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bu güne kadar önemli çalışmalara imza atan Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi, birikmiş sorunlarına çözüm istiyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Çok sağlıksız bir binada hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan Şube Başkan Gürsel Vardar, bir basın açıklaması ile beklentilerini dile getirdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsey Vardar’ın basın açıklamasında şunlar yer aldı.”Sevgili engelli kardeşlerim, sevgili Burhaniyeli hemşerilerim… Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi olarak bütün olumsuz şartlara, imkansızlıklara rağmen yılmadan mücadelemize devam ettik, ediyoruz. Bu gün itibarıyla şöyle geriye dönüp baktığımızda birikmiş birçok sorunumuzun hala çözüm beklediğini görüyoruz.

Çok kötü sağlık koşullarına sahip dernek hizmet binamızda engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz. Mevcut dernek binamızda şu kötü hava şartlarında yarım saat dahi durabilmek çok zor. Bina aşırı rutubetli asla ısınmıyor. Elektrik sobası da yakamıyoruz çünkü elektrik borcundan korkuyoruz. Bu şartlarda hizmet vermeye çalışırken hastalandık uzun süredir hala iyileşemedik. Dernek üyesi arkadaşlarım elden geldiğince Dernekte bulunup engelli kardeşlerimizle iç içe olmak sorunların çözümüne katkı sunmak istiyorlar. Ancak bu Dernek binasıyla bunun mümkün olamayacağını belirtiyorlar. Türkiye Sakatlar Derneği gibi köklü bir derneğin şubesi olan ve Körfezimizde Kamu Yararı Belgeli tek engelli derneği olan Derneğimize bu bina yakışmıyor. Bir Burhaniye sevdalısı olarak bu dernek binasının Burhaniye’mize yakışmadığını düşünüyorum. Derneğimizde İşe yarar doğru dürüst bilgisayarımız yok, yazıcımız yok, faksımız yok, telefonumuz, internetimiz yok. Bir fotokopi bile çekemiyoruz. Türlü zorluklar çekerek derneğimize gelen engelli kardeşlerimize şu evraklardan fotokopi çek getir demek inanın çok zor. Biz tabela derneği olmak istemiyoruz. Engellilerin de bir şeyler yapabileceğini, üretebileceğini göstermek istiyoruz.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen güzel şeylerin olduğunu da görmek bizlere daha bir şevk veriyor. Daha düne kadar engelli kimliği alabilmek için başvuruda bulunan birçok kişinin engelli kimliği çeşitli nedenlerle kendilerine ulaşmıyordu. Bir engelli kimliği için Ayvalık’a Balıkesir’e kadar gitmek zorunda kalan engelli kardeşlerimiz oluyordu. Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi olarak bu konuya el atarak engelli kimliklerinin Derneğimiz aracılığıyla temini ve dağıtımını sağladık. Böylelikle eski aksaklıkların birçoğunun ortadan kalktığını görüyoruz. Engelli kardeşlerimiz en azından bu konuda eski sıkıntıları çekmiyor. Artık öyle bir konuma gelmeye başladık ki Gömeç’ten, Küçükkuyu’ya kadar Edremit Körfezi ilçelerinden birçok engelli kardeşlerimiz sorunlarına çözüm bulmak için Derneğimize başvurmaya başladılar. Körfez çapında hizmet vermeye başladık. Engelli kardeşlerimiz ve aileleri de Derneğimize sahip çıkmaya başladılar. Üye sayımız günden güne artmaya başladı. Bu durum hem derneğimiz hem de Burhaniye’miz için çok güzel sevindirici bir durum. Görülüyor ki bizlerin elinden tutulsa, samimi bir şekilde bizlere destek verilse, başta bina sorunumuz olmak üzere, birikmiş sorunlarımızın çözümü gerçekleşse, derneğimiz çok daha güzel yerlere gelecek ve daha nitelikli hizmetler vermeye devam edecektir. İlçemizdeki engelli kardeşlerimizin en büyük ve yasal temsilcisi durumunda derneğimizi yani Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi olduğunu görüyoruz. İstiyoruz ki artık başta yerel yönetimimiz olmak üzere resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşlar varlığımızın farkına varsın. Bu konuda çok ta kötümser olmak istemiyoruz. Özellikle son haftalarda derneğimizin sahiplenilmesi konusunda başta Belediye Meclisimiz olmak üzere birçok kesimden olumlu yaklaşımlar görmekteyiz. Ancak olumlu bu yaklaşımların artık icraata dönüşmesini umuyoruz.
Engelli kardeşlerimizin büyük çoğunluğu düşük gelirli yoksul halk kesiminden. Bu kardeşlerimizin de birçok sorunu var. Toplum olarak birçoğunun varlığından bile bihaberiz. Kıyıda köşede kalmış bu kardeşlerimize bir şekilde ulaşıp, onların sorunlarının çözümünü ve toplum hayatına kazandırılmalarını sağlamak zorundayız. Bütün bu sorunların sistemli bir şekilde çözümü için engelli dernekleri ve Burhaniye Belediyesi ortak bir proje dahilinde “ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ” oluşturulmalıdır. Görülecektir ki bu merkez aracılığıyla sorunlarımızın çözümü daha kolay gerçekleşecektir. Sosyal belediyecilik örneği veren birçok il ve ilçelerde böyle merkezler var ve çok önemli işlevler görmekteler. İlçemiz ve bölgemizde de büyük eksikliği hissedilen “Engelli Koordinasyon Merkezi” nin kurulmasına Burhaniye Belediyemiz neden öncülük etmesin. Böyle bir merkez için bizce çok uygun yerimizde var. Eski Hükümet binamızın zemin katı böyle bir merkez için bizce çok uygun. Öncelikle bina, engelli kardeşlerimizin kolaylıkla erişebilecekleri bir konumda. Uygun engelli rampaları gibi küçük tadilatlarla bu bina engelli kardeşlerimizin de kullanımına uygun hale getirilebilir. Bu bina veya bir başka yer ama Burhaniye’mizin kesinlikle böyle bir “Engelli Koordinasyon Merkezi” ne ihtiyacı var. Burhaniye’mize önemli artılar sağlayacağını düşündüğümüz, engelliler ve sorunlarının çözümüne yönelik çözüm merkezleri arasında koordinasyonu sağlayacak böyle bir “Engelli Koordinasyon Merkezi” nin ilçemize kazandırılması konusunda başta Sayın Kaymakamımız Hüseyin Öner, Belediye Başkanımız Necdet Uysal, belediye meclis üyelerimiz, siyasi partiler, STK'lar ve iş çevrelerini birlik beraberlik içinde çaba göstermeye davet ediyoruz”denildi

14.12.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Burhaniye'de Engellilerin Feryadı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi