Şifrem?
155 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Öğretmenlere Proje Semineri Verildi
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 19-20 Aralık 2015 tarihinde Avrupa Birliği-TUBİTAK-KOSGEB ve Kalkınma Ajanslarının Projelerini Hazırlama, Uygulama ve Yönetim Teknikleri Hakkında Proje Semineri gerçekleşti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminere, ilçedeki okullarda görev yapan 70 öğretmen ve okul idarecileri katıldı.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erkin Kamacı’nın da hazır bulunduğu seminer eğitimleri Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Orhan Alav ile eşi Kültür Bakanlığı Proje Uzmanlarından Zeliha Alav tarafından verildi.

Seminerde; Avrupa Birliği üyelik müzakereleri yürüten Türkiye’de AB finansal kaynakları ile yürütülen projeler son yıllarda oldukça arttığı ancak özellikle AB projelerinin geliştirilmesinde ve yönetiminde ihtiyaç duyulan proje uzmanı insan kaynağı için yetişmiş insan gücü yeterli düzeyde olmadığı hatırlatıldı.

Bu anlamda AB uzmanlığının yanı sıra AB projelerine yönelik yönetim teknikleri ve proje uygulama kriterleri temelinde kapasite gelişimi de ancak AB projeleri ile yapılabildiğinin vurgulandığı seminerle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Orhan Alal, “Özel sektör kuruluşları, belediyeler, dernek ve vakıf gibi sivil toplum örgütleri ve KOBİ’ler AB ve Kalkınma Ajansları başta olmak üzere çeşitli kurumların fonlarına başvurabildiklerinden AB projesi yazımı ve yönetimi konularında deneyimli uzmanlara duyulan talep artmıştır. Ancak bu çalışmalara yönelik olarak sürdürülebilir bir insan gücü oluşturmasında yeterli olamamıştır. Bunun sonucu olarak Türkiye’nin yararlanabildiği sosyal kalkınmadan sanayi desteklerine kadar çok farklı alanlarda açılan mali destek fonlarında proje başarı oranları oldukça düşüktür. Bu süreçte akademik deneyimini uygulama pratikleri ile birleştirerek Avrupa Birliği Fonlarından yararlanmak isteyen özel sektör kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve proje hazırlamak isteyen bireylere yönelik AB ve Kalkınma Ajansı Fonlarına Yönelik Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı Eğitimi’ni sürdürmektedir. Özel sektör kuruluşları, belediyeler, dernek ve vakıf gibi sivil toplum örgütleri ve KOBİ’ler; AB ve Kalkınma Ajansları başta olmak üzere çeşitli kurumların fonlarına başvurabildiklerinden AB projesi yazımı ve yönetimi konularında deneyimli uzmanlara duyulan talep artmıştır. Artan taleple birlikte ortaya çıkan iş fırsatlarını değerlendirmek isteyen kişilere yönelik hazırlanan bu programı başarıyla bitirenler, AB uzmanı sıfatıyla proje hazırlayabilir konuma geleceklerdir” dedi.

Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı proje formatına odaklanılan eğitimlerde teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı çalışmalar da gerçekleştirildiğini kaydeden Alav, “Uygulama çalışmalarıyla eğitimin, katılımcılara proje yazımı sırasında daha doğrudan ve pratik bilgiler sağlaması hedeflenecektir. Ayrıca her eğitim günü sonunda başvurulmuş, kabul edilmiş ve başarı ile uygulanmış proje örnekleri sunulacaktır. Bu örnekler hem KOBİ hem STK projelerini kapsamaktadır” ifadelerini kullandı.

Programın amacının, AB ve Kalkınma Ajansı Fonlarına Yönelik Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı Eğitimine katılanların Avrupa Komisyonu başta olmak üzere farklı fon kuruluşları tarafından açılan programlara proje teklifleri hazırlaması, Proje Yönetimini kavraması ve AB Hibe Programları konularında eğitilmeleri olduğunu kaydeden Orhan Alav, “Eğitim sonunda katılımcılar AB projelerini formatlarına uygun şekilde hazırlayabilecek ve sunacak duruma geleceklerdir. Eğitim programlarımız, teorik ve uygulamadan gelen bilgilerle hazırlanmış dersler, seminerler, deneyimlerin anlatılması ve AB’ye daha önce sunulmuş proje örneklerinin üzerinde yapılacak pratik uygulamalar şeklinde düzenlenmektedir” diye konuştu.

Ayvalık ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Ayvalık Cunda Uygulama Otelinde düzenlenen Proje Hazırlama ve Yönetimi Seminerinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erkin Kamacı, seminerdeki sunumlarından ve verdikleri eğitim için Süleyman Demirel

Üniversitesi Öğretim Üyesi Orhan Alav ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Proje uzmanı Zeliha Alav’a birer plaket vererek teşekkür etti.

Kamacı yapılan bu çalışmada tüm emeği geçenler ve katılımcılara gayretlerinden dolayı teşekkürlerini sunarken, “Ayvalık’ımız için daha neler yapabiliriz sorusunun cevaplarını bulmaya adamış bu kişilerin ilerleyen günlerde güzel projelere imza atacağın inanıyorum” dedi.

21.12.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Öğretmenlere Proje Semineri Verildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi