Şifrem?
328 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ali Gür ATO Başkanlığına Aday Oldu
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; 14 Nisan'da yapılacak olan Ticaret Odası Başkanlığı seçimleri için ilçenin tanınmış eğitimci ve turizmcilerinden Ali Gür de aday olduğunu açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; 14 Nisan'da yapılacak olan Ticaret Odası Başkanlığı seçimleri için ilçenin tanınmış eğitimci ve turizmcilerinden Ali Gür de aday olduğunu açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında, adaylığını açıklayan Ali Gür, aynı toplantıda Ticaret Odası'nın yönetimine aday olan arkadaşlarının da isimlerini deklare etti.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanlığı'na neden aday olduğunu açıklayan Ali Gür, "1950 lerden beri otelcilik yapan bir aileden geliyorum. Sarımsaklıda turizm sektöründe 2 adet otel işletmemiz var. Ayrıca bin kişilik 2 plaj İşletmemiz bulunuyor. Bunların yanı sıra yine Sarımsaklı'da bir cafe-restoran işletmemiz, emlak sektöründe de 2 adet emlak ofisimiz faal olarak hizmet vermektedir. İnşaat sektöründe 2 adet inşaat firmamız, eğitim sektöründe de 2 adet okulumuz hizmet vermektedir.

Anlaşıldığı gibi 11 tane iş yerimiz, bu işletmelerde toplamda 18 tane ortağımla beraber 200'ün üzerinde çalışanımız var. Yani Ticaret Odasında toplam 9 ana sektörün zaten 4 tanesini kapsayan işletmelerimiz mevcut. Şu an Ayvalık'ın en büyük işverenlerinden biriyim. Sektörün içinde olduğum için sorunlarını da ihtiyaçlarını da, çözüm yöntemlerini de biliyorum." dedi.

Ayvalık Ticaret Odası'nın hizmet alanını genişletmek istiyor

Ticaret Odası'nın genel yapısını anlatan Ali Gür, ticaret odasının rutin işlerinin dışında da; "Sektörlere ait bakanlıklarda uygulanan ve değişen kanunlardan üyelerini haberdar etmeli ve bunlar hakkında bilgilendirme toplantısı yapmalı, sektörlerle ilgili devletin sunduğu teşvik ve vergi muafiyetlerinde üyelerini bilgilendirip kullanmaları için teşvik etmelidir. Sektörlerdeki iş yeri sahiplerinin yerel belediye, büyükşehir belediye ve bakanlıklarla yaşadığı sorunlar için çözüm yolları geliştirmesinin yanı sıra, üyesinin tüm yasal haklarını korumak ve haksız rekabeti engellemek, üyesi olan girişimcileri yeni iş alanlarına yöneltmek ve bilgilendirmek, dünyadaki ve ülkemizdeki sektörel gelişmeleri konusunda uzman kişiler getirerek seminerlerle üyelerine anlatmak, kentin tanıtımını ve üyelerinin iş alanlarının tanıtımını uluslararası ve ulusal yazılı, görsel, interaktif medyada yapmak, yıl içinde düzenlenen her sektörle ilgili fuarlara katılmak, sektöre gelir sağlayacak festival ve etkinlikler yapmak, üyeleri arasında iletişim sağlamak gibi işleri de yürütmesi gerekir. Bunlar zaten 960 üyeli bir ticaret odasının rutin olarak yapması gereken işlerdir ve Türkiye'de ticaretin geliştiği tüm İl ve İlçelerde bunlar sistematik olarak yapıldığı için başarılı olmuşlardır" ifadelerini kullandı.

14 Nisan'da seçildikleri takdirde; yukarıda saydığı tüm işleri eksiksiz yapacağının sözünü veren Ali Gür, "Öncelikle üyelerimizle barışacağız. Sadece evrak almak için geldikler yer değil tüm ihtiyaçlarında uğradıkları bir Ticaret Odası olacağız. Biz personelimize iletişim ve müşteri memnuniyet eğitimi vereceğiz. Mevcut binamızda yerleşim planını değiştireceğiz. Hizmet birimi daha geniş bir alanda ve bekleme salonuyla Ayvalık Ticaret Odasına yakışır bir düzende olacak. Her sektöre ayrı bir uzman memur atayacağız. bu sayede her çalışanımız kendi sorumlu olduğu sektörde uzmanlaşacak ve o sektör hakkındaki tüm konularda bilgisi olacak. bu sayede işveren daha doğru bilgiye daha hızlı erişecek. Ticaret odamızda İŞ-KUR gibi bir interaktif birim kuracağız. Bu birim işverenlerimizin işçi ihtiyacıyla, kentimizde iş arayanların daha hızlı birbirini bulmasını sağlayacak. İş başvuru havuzumuz zenginleştikçe, işverenimizde kendi için ihtiyacı olan nitelikte personel bulabilecek. iş arayan vatandaşımızda kısa sürede iş sahibi olacak. İletişim data bankımızı hızlı şekilde geliştireceğiz. Bu sayede tüm üyelerimize bazen telefon yoluyla bazen mail yoluyla hızlı şekilde bilgi akışını sağlayacağız. Ayvalık'ın tarihini, kültürünü ve zenginliklerini anlatan tanıtım belgeseli ve kitapçık yapacağız. ve bunu tüm ulusal ve uluslar arası basın ile seyahat ve turizm acentelerine ulaştıracağız. Ticaret Odasına ait ve tüm sektör temsilcilerinin yararlanacağı web satış sitesi yapacağız." dedi.

Vaat ettiklerini seçildikten sonra en kısa zamanda hayata geçirmek istediklerinin altını çizen Ayvalık Ticaret Odası Başkan Adayı Ali Gür, "Biz her sektörde aday gösterdiğimiz işveren arkadaşlarımızı seçerken şunlara dikkat ettik. Yaptığı işte belli bir başarıya ulaşmış. Sektörün tanınan ve saygı duyulan insanı. Heyecanlı ve çalışmaktan kaçmayan. Girişimci, Ayvalığı seven ve bu İlçemize bir şeyler katmak için elini taşın altına koyabilecek cesarete sahip vizyonlu insanlar olmasına dikkat ettik ve bunu başardığımızı düşünüyorum."

Ayvalık Ticaret Odası'nın 14 Nisan'da yapılacak olan seçimlerinde oy kullanacakların isimlerinin oda binasında askıya çıktığını hatırlatan Ali Gür, "Tüm üyelerin listeleri kontrol etmelerini tavsiye ediyorum. 2 yılda uzun zamandır borcu olan üyelerin oy kullanabilmeleri için 30 Mart Cuma gününe kadar bu borçlarını ödemeleri gerekmektedir. O tarihe kadar ödemeyenler oy kullanamayacaktır. Bireyler işyeri sahipleri nüfus kâğıdıyla, şirket sahibi olanlarda ise şirket imza yetkilisi yetki belgesiyle oy kullanabilecektir. Tüm oda üyelerinin o gün gelip oy kullanmalarını rica ediyorum. Çünkü ne kadar çok katılım olursa, o kadar çok doğru sonuç ortaya çıkar. Bizim listemizden ve diğer arkadaşların listelerinden seçime giren tüm adayları şimdiden tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Sonuç ne olursa olsun, kazanan Ayvalık Ticaret Odası olacaktır. Kazanan Ayvalık olacaktır" diye konuştu.

Öte yandan Ayvalık Ticaret Odası'nın başkanlığına aday olan Ali Gür; odanın Meslek Komiteleri listesini de açıkladı.

Buna göre, Meslek Komitelerinde; Egemen Bilir, Nuriye Hatice Yeşilkaya, Osman Erdoğan, Ahmet Duran Ürgüplü, Öztürk Turhan, Muvaffak Babayiğit, Sedat Aktaş, Hasan Şalmanlı, Veli Yıldız, Fuat Köselecioğlu, Ali Gür, Selin Jale, Narin Erboz, Abdülhamit Önce, Kadir Temizel, Timur Berk, Rıdvan Ensari, Ayfer Eroğlu, Ali Sadan, Kaan Yıldırım, Mehmet Babayiğit, Ali Uçar, Ali Pehlivan, Mehmet Sıray, İbrahim Ulaş, Hüseyin Gün, Kasım Yeğin, Hüsamettin Sayar, Cem Türkyılmaz, Suat Akın, Metin Akkuş, Yusuf Yılmaz ve Tanzer Küçükbaş isimlerinden oluştu.

Ali Gür kimdir?

1975 yılında Gömeç'te doğdu. İlk ve Orta Okulu Gömeç'te okudu. Liseyi Ayvalık Lisesinde okudu. Önce Antalya Akdeniz Üniversitesi İşletmecilik ve daha sonrada Eskişehir Anadolu Üniversitesi Pazarlama bölümlerini bitirdi. Evli ve 3 çocuğu olan Ali Gür'ün eşi Eşim Sosyal Bilgiler Öğretmeni. Gür, 1988 yılından bu yana Ayvalık'ın Küçükköy Mahallesi sınırları içindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı da yaşıyor.

 

haber kaynağı: http://www.yenihaberden.com/ato-baskanliga-ali-gurde-aday-oldu-460002h.htm

 

29.03.2018

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ali Gür ATO Başkanlığına Aday Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi