Şifrem?
406 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk Ocakları, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "TÜRKÜM 2018 Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi"nde konuşma yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kültürümüz devletler kurmuş ve bir çağı açıp bir çağı kapatmıştır. Bilgeler yetiştirmiş, insanlık düşüncesine önemli katkılar sağlamış bir kültürdür." dedi.

Destici, Türk Ocakları, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen  "TÜRKÜM 2018 Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi"nde yaptığı konuşmada, kongrenin Türkiye’ye ve akademik dünyaya önemli katkılar sağlayacağına inancının tam olduğunu söyledi. 

Binlerce yıllık bir birikimin ve yaşam biçiminin bir ürünü olan Türk kültürünün İslam düşüncesi ve inancıyla bir araya geldiğinde gerek bilim gerek insani ve gerekse siyasi alanda çok önemli gelişmelere öncülük ettiğini ifade eden Destici, "Kültürümüz devletler kurmuş ve bir çağı açıp bir çağı kapatmıştır. Bilgeler yetiştirmiş, insanlık düşüncesine önemli katkılar sağlamış bir kültürdür. Gölgesinin düştüğü topraklara her daim huzur ve barışı götürmüştür." diye konuştu.

Kongreden elde edilecek birikimin genç nesillerin kültürlerini ayrıntılı olarak katkı sağlayacağını vurgulayan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya siyasetindeki hızlı değişimin etkilerini Türkiye Cumhuriyeti olarak bizler de ziyadesiyle hissetmekte ve görmekteyiz. Yeni stratejilerin üretildiği, yeni planların yapıldığı ve yeni iş birliklerinin yaratıldığı bu dönemde bizlerin de kendi rotamızı doğru bir istikamette belirleme zorunluluğumuz ortaya çıkmıştır. Bundan kaçınmamız da mümkün değildir. Dünyada askeri, siyasi, kültürel ve ekonomik birlikteliklerin arttırılmasına yönelik oluşturulan toplulukların önemini daha iyi kavradığımız bugünlerde Türkiye Cumhuriyeti olarak süratle çalışmalara başlamamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Ayrıca görülmektedir ki Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden üyelik anlamında bir beklentisi de kalmamıştır. Bu da Türkiye'nin yeni ve alternatif bir birlik arayışına girmesi gerektiğini hem zaruri bir hale getirmiş hem de Türkiye için değil bütün Türk dünyası için de bir elzem haline gelmiştir."

Programda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da kongreye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise yaptığı konuşmada,  "Adriyatik'ten Çin Denizi'ne denildiği zaman biz Türk coğrafyasının sınırlarını tarihi olarak ifade etmiş oluyoruz. Biz bu topraklarda hüküm sürdük. Adaleti vurguladık. Bu topraklara huzur getirdik, barış getirdik ve geçmişle geleceği birleştirerek biz dünyanın huzuruna, barışına tarihimiz Türk Milleti olarak 2 bin yıllık tecrübemiz bunu gerektiriyor." ifadelerini kullandı.

 Dört gün sürecek olan Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi'nin Cumartesi günü Ayvalık yat ve Edremit Kazdağları gezileri ile sona ereceği kaydedildi.

06.09.2018

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BBP Genel Başkanı Mustafa Destici

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi