Şifrem?
84 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Gönen Barajı'nda Siyanür İncelemesi
Bandırma Belediyesi Meclis İnceleme ve Araştırma Komisyonu üyeleri, Kaz Dağları'nda yapılan siyanürle altın araması çalışmalarının Bandırma'ya su sağlayan Gönen Barajı'na etkilerini araştırmak için inceleme gezisi yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Belediye Meclisi İnceleme ve Araştırma Komisyonu üyeleri İbrahim Engin, Namık Havutça, Mehmet Demir, Kazım Cura, Ahmet Edin ve Eşref Kasapoğlu ile Bandırma Belediyesi Su İşleri Müdürü İbrahim Arkuş'tan oluşan heyet üyeleri ilk olarak Bandırma'ya kullanma suyu sağlayan Gönen Barajı'nda incelemeler yaptı.

   Baraj regülatörünü gezen heyet üyeleri Devlet Su İşleri (DSİ) Gönen Şube Müdürü Mehmet Erişen'den bilgi aldı. Bandırma'ya Gönen Barajı'ndan günde 22-23 bin metreküp su verildiğini belirterek, "Gönen Barajı'nın Bandırma'ya su sağlayan regülatör kısmı, kirlenmenin yoğun olduğu bir bölge değil. Düzenli olarak regülatörün giriş ve çıkışlarından su numuneleri alarak analize yaptırıyoruz. Şuanda buradaki suyun kirlilik oranı Avrupa kriterlerinin altında ve ağır metallar içermiyor" dedi.

   Bandırma Belediyesi Su İşleri Müdürü İbrahim Arkuş'da barajdaki sudan her 6 ayda bir numune alarak Tübitak'a analiz ettirdiklerini ifade ederek, "Ayrıca hergün kendi kimya tesislerimizde Bandırma'ya gelen suyu analiz ediyoruz. Çevre Sağlığı Müdürlüğü de her gün değişik çeşmelerden numuneler alarak test ediyor. Şu anda sorunlu bir durum yok. Bandırma'ya gelen suyu fiziksel ve kimyasal arıtmadan sonra klorla dezenfekte ediyoruz. Bandırmalılar gönül rahatlığıyla suyu kullanabilir" şeklinde konuştu.

   Gönen Barajı ve barajda elektrik üreten santrali de inceleyerek yetkililerden bilgi alan heyet üyeleri daha sonra Gönen Barajı'na yakın bulunan ve Kaz Dağları'nın eteklerindeki Çanakkale'nin Yenice İlçesi'ne gitti. Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar'ı makamında ziyaret eden heyet üyeleri Kaz Dağları'ndaki altın arama çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

   Kaz Dağları'nın Yenice tarafına bakan kısmında henüz altın arama ve sondaj çalışması olmadığını ve kendileri açısından şu an için bir tehlike bulunmadığını ifade eden Başkan Acar, ancak ilerleyen zamanlarda kendileri açısından da tehlike oluşabileceğini söyledi. Kaz Dağları'na yakın yerde bulunan 34 belediyenin birlik oluşturma çalışmalarına başladığını kaydeden Başkan Acar, "Altın, maden ve sondaj çalışmalarının yapıldığı Kaz Dağları ve Madra Dağları çevresindeki yerleşim birimlerinin belediyeleri, 'Madra Dağı ve Kaz Dağları Belediyeler Birliği' adı altında birlik kuruluyor. Bizde Yenice Belediyesi olarak geçen hafta aldığımız kararla bu birliğe üye olmaya karar verdik. Belediyelerinin birlik çatısı altında toplanmasını sağlamak, tabiatı ve doğayı korumak, çevre ve çevre sağlığı alanındaki gelişmeleri izlemek ve bu gelişmelerin getirdiği toplum sağlığına yönelik hizmetleri yapmak veya yaptırmak amacındayız. Başka Kaz Dağı ve Madra Dağı yok. Buraları oksijen deposu, çevresi, doğal hayatıyla altın yumurtlayan bir tavuk. Bunu kesmenin bir alemi yok. Ben bir doktor olmama rağmen siyanürle altın aramanın çevreye ve insan sağlığına tam olarak ne zararları olduğunu bilmiyorum. Bu konuda aydınlanmak için bilgi alacağım bir muhatap yok, kimse bu bölge halkını tam olarak bilgilendirmiyor. Ama birlik olarak bu işin takipçisiyiz" dedi.

   Heyet üyesi Namık Havutça, inceleme gezisi sonrasında heyet olarak bir rapor hazırlayacaklarını ve Şubat ayı meclis toplantısında raporu açıklayacaklarını belirtti. Havutça, içme ve kullanma suyunu bu bölgedeki barajdan sağlayan Bandırma'nın da belediyelerin kurduğu birliğe üye olması gerektiğini söyledi. Heyet üyeleri Yenice'deki incelemelerinin ardından Bandırma'ya döndü.

18.01.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Gönen Barajı'nda Siyanür İncelemesi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi