Şifrem?
171 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye'ye Örnek Olacak
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şubesi'nin yeni seçilen yönetim kurulu, Belediye Başkanı Sabri Uğur'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Sabri Uğur, Devlet Demiryolları ve Toplu Konut İdaresi ile yürüttükleri Kentsel Dönüşüm Projeleri'nin Balıkesir için bir zorunluluk olduğunu söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Balıkesir kent merkezindeki plansız ve yıpranmış yapılaşmaya dikkat çeken Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Kent Merkezindeki mevcut durum, gelişmekte olan Balıkesir’in yoğunluğunu taşıyamaz, ihtiyaçlara cevap veremez hale gelmiştir. Yaptığımız çalışmalar ‘desantralizasyon’ diye tarif ettiğimiz merkezdeki yoğunluğun yakın çevreye dağıtılmasıdır. Bunun için de TCDD ve TOKİ ile geçtiğimiz Kasım ayında imzaladığımız kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirerek, kent merkezinde iyileştirmeler yapacağız" dedi.


   İnşaat Mühendisleri Odası'nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Uğur, "Yaptığımız çalışmaları inşaat mühendisleri ile işbirliği içerisinde yürüttüğümüz için ziyaretinizi önemsiyorum" diye konuştu.

Belediye - Oda İşbirliği

   İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hikmet Cesur, "Odamız ve Belediyemiz arasında olumlu ve yapıcı şekilde devam eden işbirliğinin önümüzdeki dönemde de devam etmesini arzuluyoruz. Yaptığımız iş olarak Belediye ile her zaman diyalog halinde olmayı sürdüreceğiz" dedi. Balıkesir’de Belediye’nin yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyen Oda Başkanı Cesur, "Özellikle Belediye’nin kentsel dönüşüm projelerini dikkatle izliyoruz" diye konuştu.


   İnşaat Mühendisleri Odası ziyaretine Başkan Hikmet Cesur’un yanı sıra, Sekreter Uğur Güneri, Sayman Tevfik Ildır, Yönetim Kurulu Üyeleri Gülümser Hızal, Burak Sezginsoy ve İsmail Eken katıldı.

Gar Alanı Kente Kazandırılacak

   İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine Belediye’nin kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Sabri Uğur, öncelikle kent merkezinde bulunan Tren Garı Alanı’nın, Kentsel Dönüşüm Projeleri’yle, yeni işlevler kazandırılarak tekrar Balıkesirliler'in hizmetine sunacaklarını söyledi.

   Kentsel Dönüşüm çalışmalarının iki aşama şeklinde yürütüldüğünü belirten Başkan Uğur, "İlk olarak kent merkezinde bazı alanların ve yapıların gerek yıkılması gerekse daha uygun bir yere taşınması şeklinde yürüttüğümüz çalışmalar var. Terminalin taşınması bunun ilk örneğiydi. Bu çalışmalarımıza diğer kurumların binaları da eklenerek, örneğin adliye binası, hastaneler ve bazı kamu kurumlarının binalarının kentin çevresine doğru yer gösterilerek dağıtılması gibi, kent merkezinin yoğunluğunu azaltmaya çalışıyoruz. 2008’de ise iki önemli projemiz var. Bu projeler TCDD ve TOKİ ile imzalanan protokoller çerçevesinde yürütülüyor. Gar Alanında bulunan tüm bakım, onarım ve yükleme üniteleri Gökköy’de kurulacak yeni Lojistik Köy’e taşınacak ve bu alanın büyük bir bölümü yeşil alan olmak üzere içerisinde meydan ve spor alanlarının da bulunacağı bir rekreasyon alanına dönüştürülecek" diye konuştu.

TCDD Lojistik Köy Projesi Balıkesir’de Sorunsuz İşliyor

   Başkan Uğur, Kentsel Dönüşüm ile ilgili verdiği bilgilerde, Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD’nin tüm Türkiye çapında uygulamaya koyduğu Lojistik Köy Projeleri’nin Balıkesir’de sorunsuz yürütüldüğünü söyledi.

   TCDD ile yürütülen Balıkesir Lojistik Köy Projesi’nin Türkiye’de uygulanma bakımından ilklerin arasında olduğunu vurgulayan Başkan Uğur, "Lojistik Köyler konusunda Belediye olarak proje için tüm yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Balıkesir’de bu proje şu an sorunsuz işliyor. Kurulması planlanan diğer illerde ise bazı yapısal sorunlarla karşılaşılmış ama Balıkesir’de geçtiğimiz ay yıktığımız gar alanındaki depo ile proje, fiilen hayata geçirilmiş durumda ve sorunsuz devam ediyor" diye konuştu.

Akıncılar Mahallesi Projesi Türkiye’ye Örnek Olacak

   Akıncılar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ne de değinen Başkan Sabri Uğur, TOKİ’yle yürüttükleri Akıncılar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, Kentsel Dönüşüm anlamında Türkiye’de örnek gösterileceğini söyledi.  Etüt ve tespitlerin halen sürdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Uğur, "Harabe görünümdeki bu yerleri TOKİ’yle birlikte yürüttüğümüz proje ile yaklaşık 60 dönümlük bir alan, 453 parsel ve üzerinde 180 bina olan Akıncılar Mahallesi bölgesini, cazibe merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

13.02.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye'ye Örnek Olacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi