Şifrem?
210 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bandırma Limanı Özelleşiyor
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bandırma limanını özelleştiriyor. İhaleye katılacak firmalar 22 Nisan 2008 tarihine kadar tekliflerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na verecek.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Bugüne dek Bandırma Limanı’na Albayrak, Güney Marmara Odaları ve Borsaları Güçbirliği A.Ş., Kale Grubu ve Genel Merkezi Güney Kore’de bulunan Sierra Development şirketleri talip oldu. Torunlar firmasının da adı geçiyor. Limanın özelleştirilmesiyle birlikte burada çalışan personelin TCDD’ye kaydırılacağı öğrenildi.

Özelleştirmeyle İlgili Ne Demişlerdi?

   On yedi oda ve borsanın katılımıyla kurulan Güney Marmara Odaları ve Borsaları Güçbirliği AŞ’nin özelleştirme kapsamında bulunan Bandırma Limanı’na talip olduğunun altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, “Özelleştirme ihalesine güçlü firmalar girebilir ancak Güçbirliği A.Ş. olarak biz de bu ihaleye gireceğiz. İhaleyi kazanamasak bile bu oluşumun içersinde olmak istiyoruz” demişti. Bandırma Limanı’nın özelleşmesiyle birlikte ilçe limanının daha rantabl olarak çalıştırılacağına dikkat çeken Sezgin, özelleştirmenin ilçeye yapılacak yeni yatırımların da önünü açacağını söylemişti.

   Albayrak firması Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak da inşa edecekleri kömür santraline kömür ithal etmek amacıyla Bandırma Limanı’na talip olduklarını açıkladı. Özelleştirme kapsamında bulunan Bandırma Limanı’nın yabancılar tarafından alınmaması gerektiğini kaydeden Kale Grubu Murahhas Azası Dr. İbrahim Bodur ise “Limanların yerli sermaye tarafından alınması bence çok önemlidir. Özelleştirme kapsamında bulunan Bandırma Limanı’na ilçedeki sanayi kuruluşlarının konsorsiyum oluşturarak girmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Kale Grubu olarak bu konsorsiyumun içinde yer alırız” dedi. Özelleştirme kapsamındaki Bandırma Limanı’na Güney Koreli “Sierra Development” firması da talip. Geçtiğimiz aylarda 10 kişilik bir ekip, limanda incelemelerde bulunup Bandırma Belediye Başkanı Recep Eraydın ile bir dizi görüşmelerde bulunmuştu.

En Güçlü Aday Torunlar

   Bandırma Limanı için en güçlü adayın Torunlar olduğu belirtiliyor. Limanın en büyük müşterisi olan Torunlar, bu limanı ticari faaliyetlerinde kullanmayı tasarlıyor. Marmara Denizi’nin güney kıyısında yer alan ve bölgenin dökme yük ithalat ve ihracat kapılarından birini oluşturan Bandırma Limanı, 1000 ve 500 metre uzunluğunda iki mendireğe sahip. Bir kılavuz botu, 3 römorkör ve 1 palamur botunun mevcut olduğu limanın elleçleme ekipmanları arasında, 25-42 tonluk 3 adet dolu ve 8 tonluk bir adet de boş konteyner forklifti, 3-35 tonluk 15 adet rıhtım vinci, 5-25 tonluk 6 adet mobil vinç yer alıyor.

   Limanda TMO’ya ait 34 bin ton kapasiteli bir hububat silosu da mevcut. Özelleştirme İdaresi yetkilileri ihaleye en kısa sürede çıkmayı planladıklarını geçtiğimiz günlerde açıklamışlardı. 22 rıhtımı bulunan Bandırma Limanı’nın hububat ticareti ile uğraşan en önemli müşterileri ise Bunge, Noble, Torunlar, Akel, AB Gıda (Kemal Unakıtan’ın oğlunun şirketi), Ayhan Sezer, Arı Rafine, Matlı Yem Sanayi, önemli hububatçı müşteriler. Şu anda en büyük kapasiteyi de Torunlar kullanıyor. Bu nedenle özelleştirmede en büyük talibin de Torunlar olması bekleniyor.

21.02.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

N.Ertuğrul Erdem / İstanbul
HADİ RAST GELE
Yerli sermaye bu işi gerek bireysel gerekse konsorsiyum olarak bitirmeli bence. Gelecekte ciddi anlamda "en efektif" nokta olacak olan Bandırma Limanı, Ege ile İstanbul`u bağlayan nokta olarak zaten başlı başına bir lojistik noktasıdır. Birde boğaz dan geçip Karadeniz ülkeleri ile yapılacak ticaretin çıkış noktası durumuna dönüşmesini düşündüğümüzde değerinin ne kadar önem taşıdığı yadsınmayacaktır. Başta ülkemiz olmak üzere herkese hayırlı olsun
15.05.2010 15:11:53
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bandırma Limanı Özelleşiyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi