Şifrem?
120 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'e Diş Hastanesi Kuruldu
Balıkesir'e, "Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi" kuruldu. Sağlık Bakanlığı'nın ocak ayında onayladığı Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı olarak kısmen faaliyete geçti. Yetkililer, kentte ilk defa kurulan bu merkezin çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini bildirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Daha önceki yönetimin tasarrufu ile idari bina olarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne alınan Balıkesir Devlet Hastanesi'nin yanındaki Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan'ın müdahalesiyle vazgeçilerek Balıkesir Devlet Hastanesi'ne tahsis edildi. Diş Sağlığı Merkezi kurulması düşünülen binayla ilgili fizibilite çalışmaları ve proje hazırlanarak Ankara'ya gönderildi. Sağlık Bakanlığı'nda onaylanan yer, "Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi" olarak kısmen faaliyete geçirildi.

   Kurucu başhekimliğini Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Hocaoğlu'nun yaptığı 4 katlı merkez, şimdilik bir ve ikinci katlarda konuşlandırılan birimlerde diş sağlığı hizmeti veriyor. Balıkesir Devlet Hastanesi'ndeki tüm diş üniteleri de bu merkeze taşındı. Başhekimlik, idari kısımların yer aldığı merkezde, ortodonti, pedodonti ve çene cerrahisi gibi üst branş hizmetlerinin ilk defa verileceği açıklandı. Kuruluş bütçesi 4.4 milyon YTL. olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 46 diş hekimi, idari kadro, müdür, müdür yardımcıları, başhekim ve başhekim yardımcıları, hemşireler, temizlik elemanları ve güvenlik görevlileri görev yapacak. En az 20 üniteli olacağı belirtilen merkezde 12 ünite olarak hizmet veriliyor. Kısa sürede 13 ünite çıkacak olan merkeze 10 doktorun geleceği ve mevcut hekim sayısının 22 olacağı (4 B sözleşmeli) bildirildi.

   Hastanedeki diş polikliniklerinin kalktığını söyleyen merkezin kurucu başhekimi Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Hocaoğlu, "Tüm protez işleri ile krom köprü hizmetlerini bu merkezde verebileceğiz. Yeni diş merkezinin en büyük özelliği, dişte asıl önemli olan daha üst hizmetleri verebilmesi. Nitelikli iş yapan hekimlerin olacak olması çok önemli. Protez ve krom köprüler yapılamıyordu. Bursa ve İzmir'e çok sayıda sevk yapılıyordu. İzmir Diş Hastanesi'nin bununla ilgili 1 yıl sonraya randevular verdiğini biliyoruz. Gücümüzün yettiği kadar merkezin Balıkesir'e verebileceği hizmeti bir üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Bu hususta İl Sağlık Müdürümüz Mehmet Çalışkan'ın çabaları ve katkılarını unutmamak gerekir" dedi.

KALİTELİ HİZMET VERECEĞİZ

   Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne, 'Sorumlu Hekim' olarak Diş Hekimi İsmet Yıldırım görevlendirildi. Böyle bir merkezin Balıkesir'in sağlık alanında yaşadığı önemli ilklerden biri olduğunu belirten İsmet Yıldırım, "Ağız ve Diş Sağlı Merkezi'ni biz diş hekimleri olarak çok heyecanla karşıladık. Kentimiz için, ilimiz için çok büyük önem taşıyor. Çünkü, böyle bir merkez elzemdi, mutlaka kurulması gerekiyordu. Sağlık Bakanlığımızın onayı ile kuruldu ve faaliyete geçti. Yapılacak çok iş var, ama, ağız ve diş sağlığı ile ilgili tüm hizmetleri Balıkesir'de verecek olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız da çok memnunlar. Hekim arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm idari ve teknik kadro olarak diş sağlığı merkezinde hizmet vermenin mutlululuğu ve onurunu yaşıyoruz. Balıkesir çok önemli bir kazanım elde etmiştir, emeği geçenlere minnet ve şükranlarımızı sunarız. Vatandaşlarımızın artık başka illere gitmelerine, sevklerine gerek kalmayacak. Buradaki merkezimizde en kaliteli hizmeti vereceğiz" dedi.

   Balıkesir Devlet Hastanesi'nin tahsis ettiği binanın iki katında hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin kısa bir süre sonra hizmetlerin de genişlemesiyle yer sıkıntısı çekebileceği öngörülüyor. 4 katlı binanın bir ve ikinci katlarında diş sağlığı merkezi şimdiden sıkışmaya başlarken, Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı bazı şubelerin idari büro olarak kullandığı binanın üç ve dördüncü katların da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne terki gerekiyor. Bir kısmı hastane polikliniği olarak hizmet vereceği belirtilen binanın üst katlarının da tahsisi ile Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, tam anlamıyla profesyonel bir yapıya kavuşmuş olacak.

25.02.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'e Diş Hastanesi Kuruldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi