Şifrem?
142 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Marmara Adası'nda Tekirdağ'a Bağlanma Tartışması
Marmara Adası'na bağlı Saraylar Belediye Başkanı Güner Yavuz, adanın Balıkesir yerine Tekirdağ'a bağlanması konusunun İçişleri Komisyonu'nda gündeme alındığını belirtti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Ada genelinde yapılan referandum sonucunda halkın yüzde 93'ünün Balıkesir yerine Tekirdağ'a bağlanılması yönünde oy kullandığını ifade eden Saraylar Belediye Başkanı Güner Yavuz, gelen talepler üzerine konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu'nda gündeme alındığını söyledi.

   Balıkesir il merkezine uzak olmanın dezavantajlarını yaşadıklarını ifade eden Başkan Yavuz, "Halkımızın büyük bölümü Tekirdağ'a bağlanılmasını istiyor. Bizim Tekirdağ'la aramız sadece 1,5 saat. İl merkezinde bir işi olan vatandaşımız sabahtan tekneye binerek Tekirdağ'a gidip işini halledebilir, akşama da döner. Ancak aynı gün içinde Balıkesir il merkezine gidip, işimizi halledip adaya geri dönmemiz mümkün değil. 40 yaşına gelmiş ancak daha ilini görmemiş vatandaşlarımız var. Bizler yerel yönetim olarak halkımızın isteklerine saygı duyarak gerekenleri yapmak zorundayız" dedi.

   Marmara Belediye Başkanı Cem Kırık ise, yapılan referandum sonucunda halkın büyük kısmının Balıkesir'e bağlı kalınması yönünde oy kullandığını hatırlatarak, Tekirdağ'a bağlanılması konusunun sadece Saraylar için değil, Marmara ilçesi ile Avşa ve Ekinlik adalarını da kapsadığını söyledi. Balıkesir'den aldıkları hizmet yönünden bir sıkıntıları olmadığını ve Tekirdağ'a bağlanmak gibi istekleri olmadığını ifade eden Başkan Kırık, "Bizim Marmara Adası genelinde yaptığımız referandum resmi değildir.
Belediyeler merkeze sandık koymuş, eski seçmen listelerine göre oy kullanılmıştır. Bu belediyelerin yaptığı bir teamül yoklamasıdır. Saraylar Belediyesi'ne bağlı köy olmadığı için, onlara yakın olan köylerde bize bağlıdır ve kullandıkları oylar Marmara ilçesinden sayılmıştır. Referandum sonucunda sadece Saraylar beldesi ile yakının olan Asmalı ve Çınarlı köylerinde Tekirdağ'a bağlanılması yönündeki oylar fazla çıktı. Diğer merkezlerde ve toplam ada genelindeki sonuçlara bakıldığında Balıkesir'e bağlı olarak
kalınması şeklindeki oylar fazla çıkmıştır. Ancak bağlanma konusu sadece Marmara Adası'nı kapsamıyor. Bize bağlı olan Avşa ve Ekinlik adaları da bu sürecin içindedir. Onlar Tekirdağ'a bağlanmayı istemediklerinden referanduma bile katılmadılar, onların gündeminde böyle bir konu yok. Bağlanma konusu sadece Saraylar Belediye Başkanı Güner Yavuz istiyor diye olmaz. Böyle bir olay gündemdeyse Yüksek Seçim Kurulu resmi bir referandum yapar halkın fikrini sorar. Eğer o zaman halkın çoğunluğu Tekirdağ'ı isterse biz de belediye olarak buna saygı duyar ve ne gerekiyorsa yapar, destekleriz. Biz Balıkesir'den aldığımız hizmetlerden memnunuz ve Tekirdağ'a bağlanmak gibi bir talebimiz de yok. Marmara'daki vatandaşlarımız işleri olduğunda Balıkesir'e gidip halledebiliyor. Ana karaya ulaşmakta bir sıkıntı çekmiyoruz. Zaten adamız coğrafi olarak da Kapıdağ Yarımadası'na, Anadolu topraklarına yakın. Trakya bize uzak oraya bağlanmak istemiyoruz. Biz Saraylar beldesiyle aynı adada olsak da farklılıklarımız var. Onlar mermerle geçimlerini sağlıyorlar, ekonomileri mermere dayanıyor. Ancak adanın geri kalanı, zeytincilik ve balıkçılıkla uğraşıyor. Saraylar Beldesi, mermer ticareti ve ulaşımlarını Tekirdağ'a göre yönlendirmişler, onların ulaşımda sıkıntıları yok. Ancak bizler yıllardır Bandırma ve Erdek'le iş yapıyoruz, çocuklarımızı okutuyoruz, çoğunluğumuz Bandırma ve Erdek'te evleri var. Ben kişisel olarak da Tekirdağ'a bağlanmayı istemiyorum. Ancak halkımızın büyük çoğunluğu bunu talep ederse tabii ki biz de belediye olarak buna uygun davranırız. Sadece Saraylar'ın istemesiyle bu olmaz, Marmara, Avşa ve Ekinlik adasındaki vatandaşların çoğunluğunun istemesiyle bu gerçekleşebilir" şeklinde konuştu.

04.03.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Marmara Adası'nda Tekirdağ'a Bağlanma Tartışması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi