Şifrem?
182 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bilgisayar Çağında Mum Işığında Ders Yapıyorlar
Sındırgı'ya bağlı Aktaş Köyü'nde ikamet eden aile, elektriksiz bir hayat yaşıyor. Ailenin ilköğretim okuluna giden çocukları, evde elektrik bulunmadığı için derslerini mum ışığında yapıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Mum ışığı altındaki yaşamlarının zorluğundan yakınan Yıldız ailesi, yetkililerden evlerine elektrik verilmesini istedi.
Sındırgı'nın Aktaş köyü Çalı Konağı Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk babası Mehmet Yıldız, elektriksiz hayatlarında en çok zorluğu, eğitim gören kızlarının çektiğini söyledi. Yıldız'ın 3 çocuğundan okula giden 2'si taşımalı eğitim görüyor. Her gün ana yola kadar 500 metre yürüyen çocuklar köprüsü olmayan dereden geçmek zorunda kalırken, kış mevsiminde yağışların çok olduğu günlerde ise evlerinden çıkamıyorlar.

   Elektriksiz, yolsuz, köprüsüz olan bölgede çile dolu bir hayat süren Yıldız ailesinin en büyük emelleri kızlarının iyi bir eğitim alması. Sındırgı ilçe merkezindeki okula giden Özlem ve Özge isimli kardeşler, her gün aynı şekilde gidip döndükleri evlerinde ödevlerini mum ışığında yapmak zorunda olduklarını söyleyerek yetkilerden yardım istediler. Elektriği okullarında gören Yıldız kardeşler, derslerini mum ışığında çalışırken ilk dönem karnelerine gelen birer zayıf notu düzeltip, sene sonunda takdir almak için çalışıyor.

   Mum ışığında ders çalışmanın zor olduğunu söyleyen Özlem ve Özge Yıldız kardeşler, "Evimizde elektrik olsa biz daha başarılı oluruz. Yoksa ilköğretim okunu bitirince çobanlık mı yapacağız? Devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Bizim de yolumuz yapılsın, ulaşımı sağlayacak bir köprü yapılsın. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak eğitim fırsatını bize sağlayacak ders çalışma ortamı verilsin. Evimizde elektrik olsun. Çağımızda bilgisayarlı eğitim yapılırken biz evimizde elektrik olmadığı için mum ışığında ders çalışıyoruz. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.

BAŞBAKANLIKTAN TALİMAT


   Baba Mehmet Yıldız 29 Ağustos 2007 tarihinde Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı iletişim merkezine ulaşıp, mahallesine elektrik istediğini yazmış. Başbakanlıktan gelen cevapta ailenin belirttiği talebin Balıkesir Valiliği BİMER'e iletildiği, Valiliğin ise konuyu Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (UEDAŞ) gereğinin yapılması talimatını verdiği öğrenildi. Sındırgı Kaymakamlığı da ilçedeki Tedaş müessesesine ailenin elektrik talebiyle ilgili talimat yazdı.

   UEDAŞ ise aileye kendi imkanları ile OG'den enerji almak için kuruma başvurması halinde konunun Enerji Komisyonu'nda görüşüleceği cevabını verdi. 18 Aralık 2007 tarihinde ellerine ulaşan ve enerji talep edilen Çalı Konağı Mahallesi ile trafo arasındaki mesafenin bin 500 metre olduğu belirtilen Sındırgı TEDAŞ İşletme Şefliği'nin resmi yazısında, "16.01.2008 tarihli yazılarında adı geçen şahıs, kurumumuza 25.10.2007 tarihinde müracaat ederek, anılan adresteki meskenine elektrik bağlanmasını istemiş, talebinin karşılanması hususu İl Müdürlüğü Sistem İşletme ve Bakım Müdürlüğü'nce 18.12.2007 Tarih,1591 Sayılı yazıya cevaben, kendi imkanları ile yapmak üzere kuruma müracaat ederek Enerji Komisyonu tarafından karara bağlanacağı" bildirildi.

   Aldığı cevap karşısında şaşırdığını belirten Mehmet Yıldız, "Yolumuz yok, ulaşımda güçlük çekiyoruz, her gün dereden geçiyoruz, köprü yok. Ailemin ve okula giden çocuklarımın geçimini sağlamakta güçlük çekiyorum. Ben kendi imkanlarımla bin 500 metre yere direk ve enerji nakil hattının giderlerini nasıl karşılayıp da yaptıracağım?" diyerek çaresizliğini ifade etti. Konuyu öğrenen vatandaşlar da şaşkınlıklarını dile getirdi. İmkansızlıkları sebebiyle zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalışan ve bu yokluk içinde kızlarının okula gidip iyi bir eğitim almaları için çabalayan Mehmet Yıldız, "Artık bizim de dünyamız aydınlansın, kızlarım derslerini mum ışığında yapmasın" diyerek kendilerine yardım edilmesini beklediklerini söyledi. Sındırgı Kaymakamı Avni Oral, mağduriyetin sona ermesi için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, ailenin mahalleden köye geçmeleri halinde elektrik ve diğer imkanlara kavuşabileceği kaydedildi.

04.03.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bilgisayar Çağında Mum Işığında Ders Yapıyorlar

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi