Şifrem?
197 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İvrindi'de Zehirlenen Öğrenciler Taburcu Edildi
Balıkesir Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, İvrindi'de gıda zehirlenmesi teşhisiyle tedavi altına alınan 720 öğrenciden 718'inin taburcu edildiğini bildirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   İvrindi'de taşımalı eğitim merkezlerinde verilen öğle yemeğinin ardından gerçekleşen gıda zehirlenmesine sebep olan şehriyeli çorba, tavuklu pilav ve yoğurttan oluşan menüden numuneler alındı. İl Tarım Müdürlüğü'nün öncülüğünde yürütülen soruşturma kapsamında alınan numunelerin Balıkesir ve İzmir'deki laboratuarlarda incelendikten sonra işlemlerin buna göre yapılacağı bildirildi.

   İvrindi'de taşımalı merkez olarak eğitim veren ve söz konusu gıda zehirlenmesinin gerçekleştiği okullar şöyle:
"İvrindi Merkez Gazi Evrenos İlköğretim Okulu, Korucu Yatılı Bölge Okulu, Büyük Yenice İlköğretim Okulu, Küçük Yenice İlköğretim Okulu, Evciler İlköğretim Okulu, Kayapa İlköğretim Okulu, Büyük Fındık İlköğretim Okulu, Bozören İlköğretim Okulu ve Gökçeyazı İlköğretim Okulu."

   İvrindi Devlet Hastanesi'ne başvuruların olması üzerine merkez ve ilçelerden 7'si 112 Acil olmak üzere toplam 24 ambulansın görevlendirildiği, çok sayıda öğrencinin de taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşlarına götürüldükleri kaydedildi. Sağlık Bakanlığı'na bu sabah itibariyle son durumu belirten ayrıntılı bir rapor sunulan gıda zehirlenmesiyle ilgili Balıkesir Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, şunları söyledi:

   "İvrindi'deki Yatılı Bölge Okulu ve taşımalı öğretim gören öğrencilerden 720 tanesi, öğle yemeği yedikten sonra aynı gün öğleden sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle İvrindi Devlet Hastanesi'ne müracaat etmiştir. İvrindi Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleler yapıldıktan sonra, 'gıda zehirlenmesi'nden şüphelenilen öğrenciler Balıkesir Devlet, Balıkesir Atatürk Devlet ve Balıkesir Askeri Hastaneleri'ne sevk edilmiştir. Bunun yanında bazı öğrenciler kendi imkanlarıyla adı geçen hastanelere başvurmuştur. 6 Mart 2008 saat 22.00 itibarı ile Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne 330 başvuru olmuş, bunlardan 180'i müşahede altına alınmıştır. Bunlardan 150'si saat 24.00 itibarı ile taburcu edilirken kalan 30 hasta da bu sabah saat 09.00 itibarıyla taburcu edilmiştir. Balıkesir Devlet Hastanesi'ne 362 başvuru olmuş, bunlardan 290 öğrenci tedavi altına alınmıştır. Bu sabah saat 09.00 itibarı ile 288 öğrenci taburcu edilirken tedavisi devam eden 2 öğrencinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Balıkesir Askeri Hastanesi'ne 11 öğrenci başvuruda bulunmuş olup hepsi müşahede altına alınmıştır. Bu sabah itibarıyla hepsi taburcu edilmiştir. İvrindi Devlet Hastanesi'nde 17 öğrenci tedavi altına alınmış olup hepsi taburcu edilmiştir. Dün öğleden sonra meydana gelen olayda toplam 720 öğrenci hastanelerimize başvurmuştur. Bugün saat 11.00 itibariyle Balıkesir Devlet Hastanesi'nde 2 öğrencinin tedavisi devam etmekte olup, 718 öğrenci şifa ile taburcu edilmiştir. Tedavisi süren 2 öğrencinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır ve gün içerisinde taburcu edilecektir."

   Öte yandan, ilçedeki taşımalı merkezlerin yemek işini yapan özel şirketin 3 yıldır bu işi yaptığı, dün gerçekleşen gıda zehirlenmesi olayıyla ilgili olarak İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan tahkikat kapsamında özel yemek ve temizlik şirketinin 2 yetkilisinin gözaltına alındığı bildirildi. Şahısların sorgulamalarının ardından adli makamlara teslim edilecekleri belirtildi.

07.03.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İvrindi'de Zehirlenen Öğrenciler Taburcu Edildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi