Şifrem?
102 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Çanakkale Zaferi'nin 93. Yıldönümü Kutlandı
Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü Balıkesir'de de coşku ve gurur ile kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle ilk tören şehitlikte düzenlendi. Vali Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile Şehit Aileleri Derneği'nin şehitlik anıtına çelenk sunduğu törende, şehitler anısına saygı atışı yapıldı. Bir subayın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Vali Hatipoğlu da törene katılanlara hitap etti. Protokolün şehitlik defterini imzalamasının ardından şehit mezarları ziyaret edildi.

   Vali Selahattin Hatipoğlu, eşi Seyhan Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Balıkesir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAŞAD) Başkanı Mustafa Tetik ile diğer askeri ve mülki erkan, şehit mezarlarını tek tek ziyaret etti. Topraklarına kırmızı karanfil ve güller bıraktıkları şehitler için dua ederken, şehit aileleri gözyaşlarını tutamadı.

   Şehitlikteki tören ardından Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen oratoryo gösterisine geçildi. Vali Hatipoğlu ve eşi, diğer protokol mensupları ile şehit yakınları ve gazilerin katıldığı programda, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı, "Çanakkale Çanakkale" adlı oratoryo gösterisi sunuldu. Yaklaşık 1 saat süren oratoryo gösterisinde öğrenciler performanslarıyla göz doldurdu. Sinevizyon gösterisi eşliğinde Çanakkale'deki istila girişimi ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk ordusunun muhteşem azmi ve başarısıyla kazanılan zaferi adeta tekrar canlandırdılar.

   Oratoryonun ikinci bölümünde Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarını anlatan öğrenciler, bugünkü tabyalarda bulunan figürleri bire bir sergiledi. Özel diktirilen 21 takım asker elbisesi ve yeni alınan 21 çift lastik ayakkabı ile zaferin kahramanlarını oynayan lise öğrencileri salondakileri duygulandırdı. Tabyalardaki figür ile tamamlanan gösterinin sonunda protokol ve diğer izleyenler öğrencileri uzun süre alkışladı. Oratoryonun ardından sahneye giden Vali Hatipoğlu ve eşi Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini tebrik edip, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

   Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü programı kapsamında Balıkesir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAŞAD) ziyaret edildi. Vali Selahattin Hatipoğlu ve eşi, Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti ve eşi, Belediye Başkanı Sabri Uğur, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Cemal Sancak ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan ve eşi, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turhal ve eşi, şehit ailelerini ziyaret edip, gönüllerini aldı.

   Vali Selahattin Hatipoğlu, her sene gerçekleştirilen bu ziyaretin bir gelenek olduğunu kaydederek, "Bizler her zaman şehit ailelerimizin yanındayız. Ailelerimiz asla yalnız değiller. Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü'nde tüm şehitlerimizi bir defa daha saygı ve minnetle yad ederken, şehitlerimizin nezdinde şehit ailelerimize de şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

   BAŞAD Başkanı Mustafa Tetik de, "Ziyaretinizle bizleri sevindirdiniz, mutlu ettiniz" diyerek vali ve diğerlerine teşekkür etti. Mustafa Tetik, tüm protokolü ve vatandaşları bugün Alaca Mescit'te öğleyin düzenleyecekleri şehitleri anma mevlidine davet etti.

   Vali ve beraberindekiler daha sonra Subay Orduevi'nde Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti'nin ev sahipliğinde verilen öğle yemeğine katıldı. Vali Hatipoğlu, öğleden sonra da Havran ilçesine geçerek Seyit Onbaşı'nın mezarını ziyaret etti.

19.03.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Çanakkale Zaferi'nin 93. Yıldönümü Kutlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi