Şifrem?
687 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İnceoğlu: 'Edremit İl Olsun, Akçay da İlçe'
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, "Benim asıl isteğim, Edremit'in il olması. Edremit il olsun, Akçay da ilçe. Hatta Altınoluk beldesi de ilçe olsun. Halkın da bu konuda isteği var. Herkes Akçay'ı zaten ilçe zannediyor" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   "İstasyon" isimli restoranda gerçekleşen kahvaltılı toplantıda, yeni bir belediye olduklarını vurgulayarak, 4 yıllık hizmet süresince 10 yılda yapılabilecek hizmetleri gerçekleştirmenin gurunu yaşadıklarını söyleyen İnceoğlu, yeni projelerini de açıkladı.

   Akçay beldesinin hızla geliştiğine dikkat çeken İnceoğlu, "Belediyemiz kurulduğunda herkes, 'Yakın zamanda yeniden Edremit Belediyesi'ne bağlanır. Yürütemezler' diyordu. Bakın, 4 yılı arkamızda bıraktık ve şu anda birçok belediyeden daha uygun şartlara sahibiz. Birçok belediye İller Bankası'na borçlu olduğu için kredi alamazken, biz rahatlıkla alıyoruz. Devletten destek alıyoruz. Ama maddi gelirimizin yüzde 70'ini kendimiz sağlıyoruz. Cumartesi günü yıllık halk meclisi toplantımızı yapacağız. Belediyespor Çay Bahçesi'nde gerçekleşecek olan bu toplantıda her zaman olduğu gibi yine yıllık faaliyet raporumuzu meclisimize sunmadan evvel halkımıza sunacağız. Akçay Belediyesi kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Çok az gelirle gelirin çok üzerinde bir hizmet veriyoruz. 1 buçuk milyon YTL civarında borcumuz var, ama bugüne kadar hiçbir personelimizin maaşları gecikmedi ve başka bir aksaklık yaşanmadı" dedi.

   Beldenin sahil şeridini düzenleyerek 6 adet modern plaj oluşturmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile temaslarının sürdüğünü anlatan İnceoğlu, "Diğer beldelerle ortak kullanılan çöp alanımızı düzenlemek için çalışmalarımız sürüyor. Bu arada hayvan rehabilitasyon merkezi kuracağız. Terminalimizi şehirler arası terminal haline getirip ulaşımı modern statüye ulaştıracağız. Bununla ilgili de 6 buçuk dönümlük yer tahsisi ve projelendirme çalışmalarımız var. Deniz otobüsü projemizde de önemli adımlar attık. Uluslararası liman sertifikamızı aldık" diye konuştu.

"AKÇAY VE ALTINOLUK İLÇE OLSUN!"

   Akçay Belediyesi'nin, Zeytinli Belediyesi ile birleşmesi konusunda halk arasında çıkan dedikodulara açıklık getiren Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "Akçay'ın Zeytinli ile birleşmesi gibi bir durum söz konusudur. Biz bunun kararını veremeyiz. Bu kararı ben halkımıza bıraktım. Önce dosyayı belediye meclisimize sundum ve meclisimizden alınan ortak karar doğrultusunda birleşme çağrısını halkımıza sorma kararı aldık. Şu günlerde de halkımızdan görüşleri ve imzaları alınıyor. Seçim sonuçlarını bekliyoruz ve bir tek Cemil Temel Mahallesi'nin sonuçları kaldı. Benim asıl isteğim, Edremit'in il olması. Edremit il olsun, Akçay da ilçe. Hatta Altınoluk beldesi de ilçe olsun. Halkın da bu konuda isteği var. Akçay insanların aklında yer etmiş, herkes Akçay'ı zaten ilçe zannediyor. İnşallah bu talebimiz değerlendirilerek gerçekleşir. Bunun yanı sıra, Kızılkeçili Köyü önümüzdeki seçim döneminde Akçay'a dahil edilmiş ve Akçay'ın bir mahallesi olmuş olabilir. Dosya vali beyin huzurundadır" dedi.

19.03.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İnceoğlu: 'Edremit İl Olsun, Akçay da İlçe'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi