Şifrem?
133 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı
Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu 2008 yılı ilk toplantısı yapıldı. Vali Selahattin Hatipoğlu'nun başkanlık ettiği toplantıya, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, belediye başkanları, kaymakamlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Özmerkez'deki İGM salonunda yapılan toplantı 3 saat sürdü. Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, Üniversitede devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rektör Saylan, üniversitenin 2008 yılında eğitim, sağlık ve spor alanındaki hizmet ve yatırımlar için 16 milyon 155 bin YTL ödeneği olduğunu bildirdi. Tıp fakültesiyle ilgili de bilgi veren Saylan, "Hedefimiz, ilk etapta tıp fakültesinin bazı birimlerini açmak. Mayıs ayı içinde fakültenin hastane kısmı bitecek. Derslik kısımları ise 2008 yılı içinde tamamlanacak. Hastanenin iç tefrişinde destek sağlayanların isimlerini hastane girişine asmayı düşünüyoruz. Şu anda hastane tefrişinde yer almak isteyen on beş vatandaşımız var" dedi.

   BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, ödenek sıkıntısına karşılık, başkanlığını Vali Selahattin Hatipoğlu'nun yaptığı Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı'ndan (BAL-GÜÇ) 4 trilyonluk destek istedi. Vali Hatipoğlu ise Rektör Saylan'dan her oda tefrişi için gerekli masrafların çıkarılmasını istedi.

   Toplantıya katılan Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Mesci, uydu fotoğrafları eşliğinde karayollarının son durumunu anlattı. 2007 yılında 38 trilyon harcama yapıldığını belirten Mesci, Balıkesir-Susurluk-Karacabey yol hattının 2008 yılı içinde tamamlanacağı müjdesini verdi. Turgay Mesci, 2 yıldır Balıkesir için çalıştıklarını, ne zaman bir sorunları olsa Belediye Başkanının çözdüğünü belirterek herkesin huzurunda Başkan Sabri Uğur'a teşekkür etti.

   Merkez ile Çağış yolundaki yapımın üst kısmının kendilerine ait olduğunu bunun için ödenek taleplerinin bulunmadığını belirten Mesci, Edremit-Havran yolunun yapımıyla ilgili sorun yaşandığını, bir arsa sahibinin yol için anlaşmaya yanaşmadığını, yapılan görüşmelerin de sonuç vermediğini söyledi. Turgay Mesci, "Sayın Valim, o yol (Edremit-Havran yolu) üzerinde bir arsa sorunu var. Yapılan yol, İsmet Öge adlı bir vatandaşın arsasından geçiyor. Çok inatçı bir vatandaş. Edremit Belediye Başkanımız da kendisi ile konuştu fakat henüz bir anlaşma sağlayamadık"dedi.

MERA MEVZUATI

   Karayolları Bursa Bölge Müdürü Turgay Mesci, yol yapım çalışmalarında, mera olarak taş ocağı alanlarından malzeme taşınmasının problem olduğunu, problemin Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre İl Müdürlüğü arasındaki görüş farklılığı dolayısıyla giderilemediğini belirterek, kurumlar arasında konsensus sağlanmasını istedi. Vali Hatipoğlu'nun konuyla ilgili bilgi vermesini istediği Tarım İl Müdürü Ruknettin Ceyhun, bu hususta inceleme yapacaklarını, mevzuata uygun şekilde çözüme kavuşturmaya çalışacaklarını söyledi. Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur ise mera konusuna açıklık getirdi. Uğur "Mera, mera değil. Mera tarifini yeniden gözden geçirmeli. Ben belediye başkanı olmadan önce meraların, yoncaların yetiştiği, hayvanların otlayıp 50 kg süt verdiği yer bilir idim. Bunlar tapu kadastro kayıtlarında mera gözüküyorlar. Mera kavramına tekrar açıklık getirilmelidir" dedi.

   Vali Selahattin Hatipoğlu, mera sorununa 3 daire müdürünün toplanarak çözüm getirmesini istedi. Mevzuatın iyi değerlendirilmesi ve doğru kullanılması gerektiğini belirten Vali Hatipoğlu, "Mevzuat bizim için rehberdir, engel değildir" diyerek ilgili daire müdürlerinin daha ciddi bir çalışma yapmalarını istedi.

HERKES İŞİN UCUNDAN TUTACAK

   İl Koordinasyon Kurulu toplantısının sonunda tekrar söz alan Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Yapılacak işler çok, kaynak kısıtlı. Neticede herkes işin ucundan tutacak. Kaynaklar kıt, işler çoksa işleri sıraya koyacağız. Öncelikle ülkemiz Balıkesir'den ne bekliyor? Bu yollar Balıkesir'in yolları değil, Türkiye'nin yolları. Balıkesir-Bursa arasındaki yol yapılıyorsa neden önce Bursa'dan başlanıyor yada neden İzmir'den başlanıyor? İşçiler çok ücret alıyor. Cumartesi ve Pazar çalışınca 4 misli alıyorlar. Aylık bordroları 5 milyarı buluyor. Devlet imkanları ile bu işlerin yapılması zor. Gökçeyazı yoluna başlandı. Üzerinden bir kış geçti, malzemeler hasar gördü, şimdi tekrar yapılacak. Bandırma feribotundan inen bir vatandaş Balıkesir'e gelirken, 'Balıkesir'i geçtik mi rahat gideriz' diyor. Herkes işin ucundan tutmalı ve bu sorunları aşmalıyız. Bu sorunlarımızı Kayserililer çözecek değil, yine biz çözeceğiz" dedi.

26.03.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi