Şifrem?
288 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Belediye'nin Sağlıklı Yaşama Katkıları Sürüyor
Balıkesir Belediyesi modern kent hayatına kazandırdığı spor alanlarıyla sağlıklı yaşama yaptığı katkılar Balıkesirliler'den büyük takdir topluyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Belediye, 3 yıldır yoğun olarak yürütülen altyapı çalışmalarının yanında yürüyüş alanları, semt spor sahaları, spor tesisleri ve diğer kurumların yürüttüğü spor tesisleri yapımlarına verdiği desteklerle Balıkesirliler'in sağlıklı yaşam taleplerinin altyapısını karşılıyor. Bunun yanında Belediye, amatör spor kulüplerine ve Balıkesirspor’a verdiği desteklerle de sporun gelişmesine katkı sağlıyor. Sağlıklı yaşamın altyapısını oluşturmak için her fırsatı değerlendirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Sabri Uğur, “Tüm çalışmalarımızın ana hedefi halkımızın ihtiyacı olan sağlıklı yaşam alanları oluşturarak, bu konuda önümüze çıkan her fırsatı, imkanlar dahilinde değerlendirmek” diyor. 

Kaya Avni Sağlıkçı Parkı, Sağlıklı Yaşam Etkinlik Alanı

   Gümüşçeşme Mahallesinde bulunan Kaya Avni Sağlıkçı Parkı, Balıkesir Belediyesi tarafından bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda yapılan yeni düzenlemelerle, yeni işlevler kazandırılarak yürüyüş ve koşu parkı olarak hizmete sunuldu. Kaya Avni Sağlıkçı Parkı, aynı zamanda bünyesinde çeşitli fitness araçlarının bulunmasıyla, Balıkesir’de bir yeniliğin de ilk örneği. İçerisinde semt spor sahasının da yer aldığı park, vatandaşlarımıza açık havada fitness imkanı sunuyor. 2 adet fitness grubunun yer aldığı alan ise, kauçuk zeminle kaplı. Bunun yanında parkta yürüyüş yolları ve 8500 metrekare yeşil alan düzenlemesi yapılarak özellikle sabahın erken saatlerinde koşu ve yürüş yapan Balıkesirlilerin en çok tercih ettikleri park haline geldi.

Balıkesir’in İlk Kapalı Yüzme Havuzu Kaya Avni Sağlıkçı Parkı’nda İnşa Ediliyor

   Kaya Avni Sağlıkçı Parkı içinde inşa edilmek üzere projesi hazırlanan Kapalı Yüzme Havuzu'nun, 2008 yılı içinde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. Isıtmalı sistemle donatılacak olan yarı olimpik yüzme havuzu kompleksinde, havuzun yanı sıra tribün, soyunma odaları, duşlar ve mini kafe gibi üniteler de yer alacak. Halen ihale aşamasında bulunan projenin yapımına ise, kısa bir zaman içinde başlanacak.

Gençlere Semtlerde Spor Yapma İmkanı

   Semt halkının spor alanı ihtiyacını karşılamak üzere, planlamaları halen sürdürülen semt spor sahalarının ilki Kaya Avni Sağlıkçı Parkında yer alan ve 2007 yılında tamamen bitirilen Semt Spor Sahası, hizmete sunuldu. Bölgedeki spor kulüplerinin de faydalandığı Semt Spor sahasının içerisinde aydınlatma ve tribünü bulunan toprak zeminli futbol antrenman sahası, basketbol sahası ile ayrıca, 2.200 m uzunluğunda bir koşu parkuru bulunuyor.  Koşu parkuru, zaman zaman ulusal kros müsabakaları için İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından da kullanılıyor. Bunun yanında, 2008 yılı içerisinde kent merkezinin çeşitli bölgelerinde 10 adet semt spor sahası yapılması planlanıyor.

Parklara Açıkhava Fitness Aletleri Konuldu

   Vatandaşların gündelik yürüyüş ve dinlenme ihtiyaçlarına hitap eden parklara konulan Açıkhava Fitness Aletleri, özellikle hanımların büyük ilgisini çekiyor. Açıkhava Fitness Aletleri, günlük sporlarını yapmak amacı ile bu parklara giden vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlıyor. Kauçuk zemin üzerine konan Açıkhava Fitness Aletlerinden, isteyen herkes yararlanabiliyor. Bugüne kadar  5’er parçalık 2 takımı Kaya Avni Sağlıkçı Parkı’na, 1 takımı da Atatürk Parkı’na olmak üzere, toplam 3 takım (15 parça)  fitness aletleri Balıkesirlilerin kullanımına sunuldu.

Belediyespor, Gençlerimizin Düzenli Spor Yapmalarına İmkan Sağlıyor

   Gençleri spora yönlendirmek amacıyla kurulan Belediyespor Kulübü’nde başta futbol, voleybol ve atletizm olmak üzere, 10 branşta 400`e yakın sporcu ve 12 antrenör düzenli olarak çalışmalarını sürdürüyor. Belediyespor Futbol takımı özellikle amatörspor liginde gösterdiği başarılar ve altyapı çalışmalarıyla gençlerimizin spor hayatlarında önemli katkılar sağlıyor. Belediyespor Judo Takımı, değişik kategorilerde ülkemizi yurt dışındaki müsabakalarda temsil etmiş olup sporcularımız Türkiye, Avrupa Kupaları ve Balkan Şampiyonalarında çeşitli dereceler aldılar.

   Triatlon branşında, Genç Bayanlar kategorisinde Türkiye Şampiyonluğunu elinde bulunduran Belediyespor`un 6 sporcusu, Triatlon Milli Takımı’nda mücadele ediyor; antrenörümüz de aynı zamanda Triatlon Milli Takımı’nı çalıştırıyor.

   Voleybolda genç, yıldız ve minik bayanlar kategorilerinde tüm maçlarında rakiplerine hiç set vermeden şampiyon olarak büyük bir başarı grafiği yakalayan Belediyespor Bayan Voleybol Takımı Balıkesir’i Nisan ayında yapılacak grup müsabakalarında temsil edecek.

   Belediyespor, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’ndan Dalış Merkezi Yetki Belgesi’ne sahip Balıkesir’deki tek resmi kuruluş olup, SCUBA (Aletli Dalış) Kursları, bu belgeye dayanılarak düzenleniyor.

   Bedensel engelli gençlerin de spor yapmalarını hedefleyen Belediyespor, bedensel engelli sporcularla Tekerlekli Sandalye Basketbol takımını kurarak, engelli basketbol ligine bu yıl ilk kez katılmalarını sağladı.

Belediye Spor Tesisleri Yeni Yerinde

   Belediye Spor Tesisleri, Toplu Konut alanı yanındaki, Belediyemizin eski asfalt tesislerinin bulunduğu yere naklediliyor. Mevcut tesislerin bir çok farklı dalda faaliyet gösteren Belediyespor’un ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmesiyle başlatılan proje çalışmaları tamamlandı. Bu yıl içerisinde yapım çalışmalarına başlanması hedeflenen yeni spor tesisleri projesinde; sosyal tesis, idari bina, halı saha, 8.650 metrekare büyüklüğünde suni çim futbol sahası, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortu, yürüyüş parkuru ve otopark bulunuyor.

TOKİ-Yenimahalle'ye Modern Spor Salonu

   Belediye ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen toplu konut projesi kapsamında inşa edilen spor salonunda, başta basketbol, voleybol ve hentbol olmak üzere, her türlü salon sporlarının antrenman ve karşılaşmaları yapılabilecek. TOKİ tarafından mülkiyeti Belediyemize devredilen 800 kişilik seyirci kapasitesine sahip spor salonu, bölgede yer alan eğitim-öğretim kurumları ile, diğer spor kuruluşları tarafından kullanılabilecek.

Eğitim-Öğretim ve Spora Destek

   Şehrimizdeki eğitim-öğretim ve spor faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla Paşaalanı mahallesindeki Okullar Bölgesinde, İlköğretim okulları, Lise ve dengi okulların başta beden eğitimi dersleri olmak üzere, sporun her dalında faydalanabilecekleri bir salonunun yapılması için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talepleri üzerine arsa tahsis edildi. Bu arsa üzerine inşa edilen Spor Salonu, 2007 yılında tamamlanarak, Milli Eğitimin hizmetine sunuldu.

Başarılı Olan Amatör Spor Kulüplerine Maddi Destek

   Belediye, Amatör Spor Kulüplerine tesis düzenlenmesi, araç ve malzeme temini gibi destekler vererek gençlerimizin amatör dallarda spor yapabilmelerine katkı sağlıyor. 2007 yılında şehrimizde belli bir başarı grafiği çizen 13 adet amatör spor kulübüne, toplam 37.101,- YTL tutarında malzeme yardımı yapıldı. Böylece, amatör kulüplerin bir yıllık malzeme giderlerinin bir kısmı, Belediye tarafından karşılanmış oldu. Önümüzdeki yıllarda da Amatör Spor Kulüplerine verilen desteğin arttırılarak devam etmesi planlanıyor.

5 Nisan'da Toplantı

   Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, görevde bulunduğu dönemin genel bir değerlendirmesini sunacağı geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi. 5 Nisan 2008 tarihinde planlanan basın toplantısında bugüne kadar atılan toplam 144 projeyi içeren renkli baskı bir tanıtım kitapçığının basın kuruluşlarına verileceği, aynı tanıtım kitabının kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara da dağıtılacağı kaydedildi. Belediye Başkanı Sabri Uğur, icraatlarını dile getireceği basın toplantısında biten, devam eden ve proje aşamasındaki hizmetlerle ilgili ayrıntılı bilgiler verecek.

29.03.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Belediye'nin Sağlıklı Yaşama Katkıları Sürüyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi