Şifrem?
245 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Akıncılar Mahallesi Balıkesir'in Prestiji Olacak
Akıncılar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Sabri Uğur, projenin uygulanmasıyla Akıncılar Mahallesi’nin Balıkesir’in prestij bölgesi olacağını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   26 Nisan Cumartesi günü, Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan Akıncılar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Bilgilendirme toplantısına hak sahiplerinden büyük katılım gerçekleşti. Toplantıda proje ile ilgili bizzat kendisi bilgiler veren Belediye Başkanı Sabri Uğur, Projenin büyük oranda bölgedeki mülk sahiplerinin isteğine bağlı olarak devam edeceğinin altını çizdi.

   Başkan Uğur, “Projenin kapsadığı alanda mülkü bulunan hak sahiplerinin çoğunluğunun bu işe “evet” derse bu proje devam edecek. Bizler sadece sorumluluğumuzun bir gereği olarak, bu bölgeye ne yaparsak daha güzel olur, buradaki hak sahiplerinin mülkleri nasıl bir projeyle daha değerli hale gelir, uygulanacak proje Balıkesir’in gelişimine nasıl bir katkı sağlar, bunun bilinciyle bu çalışmayı yaptık” diye konuştu.

   Projeyle ne Belediye’nin ne de TOKİ'nin herhangi bir kar amacı gütmediğini özellikle vurgulayan Başkan Uğur, “Burada birinci amacımız mülk sahiplerinin mülklerin daha değerli hale getirerek, inşaat maliyetlerinin karşılanabileceği bir denge oluşturulmasıdır. Biz bir teklif olarak bu projeyi sizlerin önüne sunuyoruz. Bu projeyle hedefimiz Balıkesir’in bu bölgesinin örnek bir uygulama ile ticaret ve konut bölgesine dönüştürülmesidir” dedi.

Mülk Sahipleri İster Ev, İster Dükkan Sahibi Olabilecek

   Projenin hayata geçmesiyle mülk sahibi olanların proje bitiminde isterse konutlardan isterse de dükkanlardan sahip olabileceğini söyleyen Başkan Uğur mülk sahiplerinin projeye nasıl dahil olacağını ise şöyle anlattı: “Sizlerin sahip olduğunuz mülklerin değeri yasal olarak oluşturulacak Değer Tespit Komisyonu’nda tespit edilecek. Uygulanacak projenin bitiminde konutlar ve dükkanların değerleri de tespit edilecek. Bu tespitler doğrultusunda mülk sahibinin mülkünün değeri ile projede istediği konut veya dükkanın değeri arasında bir fark oluşuyorsa, bu farkı mülk sahibi eğer 100 m2’nin altında konut istemişse 180 ve 100 m2’nin üzerinde konut istemişse 144 ayda, dükkan istemişse 84 ayda banka kredisiz, kefilsiz  ödeyecek. Bu değer tespitlerinde alacaklı duruma düşerse parasını biz idare olarak hemen ödeyeceğiz. Bu projede 2 oda 1 salon 94 m2 ve 3 oda 1 salon 120 m2 ebatlarında iki tip konut yapacağız. Şunu da eklemek istiyorum ki bölgedeki mülk sahiplerinin tamamına yer verilmeden, başkalarına her hangi bir mülk satışı da gerçekleştirilmeyecek. Sizlerin tercihinin dışında kalan yerlerin satışı ise farklı bir yol izlenerek yapılacak ve asla sizinkine benzer bir taksitlendirme söz konusu olmayacak. Ayrıca tüm bu alanın altında 40 bin m2 büyüklüğünde bir de kapalı otopark yapılacak. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum, bu uygulama standart TOKi uygulamalarından farklı olarak kalitesi daha yüksek ve sosyal konut anlayışından farklı, prestij konutları statüsünde inşa edilecek.”

   Halen bölgede 227 adet konut olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sabri Uğur, bu konutlarda yaşayan mülk sahiplerine, 18 ay sürmesi planlanan projenin bitimine kadar, kira yardımı vereceklerini de sözlerine ekledi. Yoğun bir katılımın gözlendiği Akıncılar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Bilgilendirme Toplantısı’nın son bölümünde ise Başkan Uğur vatandaşların konuyla ilgili merak ettiklerini ve gelen soruları cevapladıktan sonra önümüzdeki üç ay içerisinde benzer bir toplantının tekrar düzenleneceğini söyleyerek toplantıyı bitirdi.

   Projeyle ilgili planlar, resimler ve projenin maketinin önümüzdeki günlerde Belediye giriş katında sergileneceği bildirildi.

Akıncılar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

   Kentsel dönüşüm alanı olarak projelendirilen alan, Balıkesir kent merkezinde; Akıncılar Mahallesi dahilinde kuzeyde Çay Deresi ve Bandırma Caddesi’nin bir bölümü, batıda Yalkır Caddesi, güneyde Cumalı Sokak ve Toplu Taşıma Merkezi, Doğuda Vasıf Çınar Caddesi ile sınırlı yaklaşık 70 000 m2’lik bölgeyi kapsıyor.

   Yapılması düşünülen proje ile kent içinde, kentsel merkezin hemen yanında bulunan bölgenin, terminal alanının taşınması ile birlikte atıl duruma düşmesi sonucu gerek bu bölgenin tek bir proje kapsamında ele alınarak dönüşümünün sağlanması, gerekse kentteki bir takım ihtiyaçlara dönük olarak nitelikli kullanım alanları yaratılması amaçlanıyor.

   Bölgenin klasik imar planı doğrultusunda mülkiyet sahibi kişilerce veya müteahhitler kanalıyla yapılaşması durumunda; çok uzun bir süreçte dönüşümün gerçekleşeceği, bölgede yer alacak yapıların bağımsız projelendirilecek olmaları nedeniyle birbiriyle ilişki ve bütünlüğünün olmayacağı, bölgenin sürekli bir inşaat ve şantiye görüntüsü içinde olacağı, bölgedeki mülkiyetlerin çok küçük olmaları nedeniyle yapılacak bağımsız yapıların da nitelikli ve fonksiyonel yapılar olmayacağı göz önünde bulundurulduğunda bölgeye ilişkin bütüncül bir proje yapılması ve uygulamanın Balıkesir Belediyesi ve TOKİ işbirliği içinde yapılmasıyla tüm bu sıkıntıların önüne geçilmesi hedefleniyor.

   Bu kapsamda proje alanında Balıkesir kent merkezinde eksikliği hissedilen ve ihtiyaç duyulan büyük alan kullanımına sahip nitelikli dükkan ve ofis/büro tarzı kullanımlar ile mevcut konutlarda dikkate alınarak yeni konut kullanımlarının yer alması ve proje kapsamında düşünülen yeni ticaret bölgesi ile giderek sıkışık bir yapıya bürünen kent merkezinin alternatif gelişme alanının bu bölgede  oluşturulmasıyla mevcut merkezdeki sıkışıklığın giderilmesi de projenin bir başka amacı.

   Proje bütünü içerisinde toplam yaklaşık 70000 m2 büyüklükteki alanların 12176 m2’si konut alanı, 35357 m2’si ticaret+ofis/büro, 22 500 m2’si meydan, açık ve yeşil alan ve yol olarak tasarlandı.

28.04.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Akıncılar Mahallesi Balıkesir'in Prestiji Olacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi