Şifrem?
77 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bir 'Tık'la E-Telgraf
İnternet ve elektronik posta kullanımının artmasıyla birlikte unutulmaya yüz tutan telgraf hizmeti, PTT Genel Müdürlüğü’nün 'e-Telgraf' projesi sayesinde ortalama 3 dakika sürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   PTT Genel Müdürlüğü, “Telgraf çekmek hiç bu kadar kolay ve renkli olmamıştı” sloganıyla telgraf yollamak isteyenlere hızlı ve kolay bir olanak sağlanıyor.

   İnternet ve elektronik posta kullanımının artmasıyla birlikte son yıllarda unutulmaya yüz tutan ve çok eski bir maziye sahip olan telgraf hizmeti, PTT Genel Müdürlüğü’nce  “Telgraf çekmek hiç bu kadar kolay ve renkli olmamıştı” sloganıyla telgraf yollamak isteyenlere hızlı ve kolay bir olanak sağlanıyor.

   PTT Mersin Başmüdürü Abdullah Yüksel, telgraf hizmetinin Kurtuluş Savaşı dönemlerinden beri ülke tarihinde yer edindiğini söyledi.

   Ancak teknolojinin gelişimine bağlı olarak internet ve elektronik posta kullanımının artmasıyla birlikte özellikle son dönemlerde telgraf hizmetinin neredeyse yok denecek kadar az kullanılmaya başlandığını anlatan Yüksel, bu kapsamda uygulamaya geçirilen hizmetle “telgraf nostaljisi”ni canlandırmak istediklerin vurguladı.

   “Telgraf çekmek hiç bu kadar kolay ve renkli olmamıştı” sloganıyla hayata geçirilen “e-Telgraf” projesi sayesinde “www.ptt.gov.tr” adresini ziyaret edenlerin sevenlerine telgraf yollayabileceklerini ifade eden Yüksel, “Bu projenin ülke tarihinde çok eski bir maziye sahip olan telgraf kullanımını tekrar canlandıracağını tahmin ediyoruz” dedi.

  Yüksel, siteyi “tık”layıp sevenlerine telgrafla sürpriz yapma işleminin ortalama 3 dakika sürdüğüne işaret etti. Gönderilecek telgraflar için 10 hazır şablonun bulunduğunu ve göndericinin bunlardan birini tercih ettiğini ifade eden Yüksel, renkli olarak bastırılan telgraflara arzu edilmesi halinde fotoğraf basılabileceği gibi istenilen bir tarih ve saate de posta edilebileceğini kaydetti.

   İnternet üzerinden telgraf yollama işleminin 2 aşamadan oluştuğunu anlatan Yüksel, şöyle devam etti: “Birinci aşamada, e-Telgraf linki ile ulaşılan formda istenilen bilgiler dolduruluktan sonra ön kayıt butonu ile ikinci sayfaya geçilir. Bu sayfada ilk sayfada girilen bilgiler bulunmakta olup son kontroller yapılarak hata varsa geri dön butonu ile geri dönülerek yanlış olan alan düzeltilerek tekrar kontrol sayfasına geçilir ve bilgilerin doğruluğu sağlandıktan sonra kayıt işlemi tamamlanır. Kayıt işlemi sonucunda telgrafınız için altı karakterden oluşan telgraf kodu verilir. Telgrafınıza ait olan kodu bir yere kaydederek daha sonra telgraf hakkında bilgi alabilmeniz için gerekli olacaktır. İkinci aşamada ise, ön kayıtta vermiş olunan telefon numarası telgraf memuru tarafından aranarak telgrafınızın onaylanmasını sağlayacaktır.”

   81 il ve bu illere bağlı 670 ilçe ile 15 dağıtım biriminde kullanımına sunulduğuna dikkati çeken Yüksel, telgraf ücretlendirmesinin ise telefon aboneliğine yansıtılacağını belirtti.

   Unutulan maziyi yeniden canlandırmak için çeşitli çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Yüksel, bu kapsamda hazırlanan broşürlerin ülkenin dört bir yanında posta kutularına bırakıldığını sözlerine ekledi.

29.05.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bir 'Tık'la E-Telgraf

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi