Şifrem?
94 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sındırgı Emendere Termal Otele Görkemli Açılış
Sındırgı'da bulunan Emendere Termal Oteli hizmete açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hamiliğinde yapılan otelin açılışına Kadir Topbaş da katıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu sene sonu itibariyle İstanbul'a 22 katrilyon lira yatırım yapmış olacaklarını söyledi. 

   Sındırgı'da gerçekleşen törene, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, milletvekilleri Ayşe Akbaş, Edip Uğur ve Ali Osman Sali, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda davetli katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Ayna konseriyle başlayan tören için ilçeye helikopterle gelen Kadir Topbaş, Sındırgılılar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı. Yöresel halk oyunları törene renk kattı. Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sındırgı'da hizmete açacakları Termal Otel'e 2 milyon 500 bin YTL
kaynak sağladıklarını, ayrıca mimarisini de kendilerinin üstlendiğini belirterek, buranın Türkiye'nin sayılı termal turizm merkezlerinden biri olacağı inancını ifade etti.

   Türkiye'nin elindeki potansiyelleri doğru biçimde kullanması gerektiğini işaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti yönetimlerinden önce İstanbul'da yerel hizmetin başında olanların dünya şehrini çöp yığınlarından geçilmeyen borç batağına saplanmış bir şehir haline getirdiğini, bugün ise dünya kültür başkenti olmaya aday İstanbul'a yıl sonu itibariyle kendi dönemlerinde yapılmış yatırımın 22 katrilyon lira olacağını, Sözen dönemine bu kaynakları ne yaptıklarını sormak gerektiğini belirtti.

   Dünyanın hızla değiştiğini anlatan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Değişim sürecine ayak uyduramayanlar bu değişimi sadece izlemekle yetinmekle kalacaklar. Türkiye olarak elimizdeki potansiyelleri doğru kullanamadığımız takdirde maalesef bu yarışta geride kalabiliriz. Sayın başbakanımızla başlayan Türkiye'deki bu hareket işte bu talihsizliği ortadan kaldırdı ve bu güzelliği ortaya çıkarttı. AK Parti hükümeti iktidara gelinceye kadar Türkiye'nin ulusal planları maalesef yüzde 5 mesafesindeydi.
Bu ne demektir? Bir ülkenin geleceğinin nasıl gelişeceğinin planları önceden yapılır. Doğal kaynakları dikkate alınır. Limanları, hava meydanları, tarım alanları,
yerleşim bölgeleri, sanayi bölgeleri nereleri olacağı o planlarda öngörülür. Şehirler, o ulusal planlardan kaynaklanan bölge planlarını dikkate alarak kendi ana planlarını yaparlar. Maalesef bu ülke plansız, kendi kendine, kendi yağı ile kavrulmaya çalışan ilçe ve illerden ibaret bir ülke halindeydi."

   Şu an ülkenin yüzde 55-60 civarında ulusal planlarının tamamlandığını anlatan Topbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bundan dolayı Sındırgı'nın doğal kaynakları dikkate alınamamıştı. Halbuki böyle bir plan yapılmış olsa, yol haritamızı çizmiş, doğru yatırımla onu ulusal kalkınmada kullanmış olurdunuz. Japonya, 1945'de Nagazaki'de, Hiroşima'da atom bombası yedi. Ama, bugün
dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline geldi. 'Güneş doğudan doğar' mantığı ile bir hareket yaptılar. Biz dünyanın doğusundayız, doğudan doğan güneş gibi doğacağız ve dünyayı etkileyeceğiz.

   Türk milleti olarak bin yıllık tarihimiz var, medeniyetler kurduk. Birçok ülkeye ve dünyaya güzellikler yansıttık. Bizim bugün bulunduğumuz nokta hak ettiğimiz nokta değil. Güzel bir söz var, 'Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin hiç önemi yoktur'. Yolunuzu, hedefinizi doğru koymamış iseniz, açılımlarınızı ve gelişmenizi kolayca yapamazsınız." Gelişim çağında olduğumuzu anlatan Topbaş, bir tuşla dünyanın bütün bilgilerine ulaşılabildiğini söyledi.

   Nüfusun yüzde 30'unun 18 yaş altı olduğunu anlatan Topbaş, şöyle konuştu: "Bir cevher, bir kaynak. Doğru kullanmadığınız zaman başka problemler ortaya çıkar. Doğru kullanırsanız dünyaya yön verirsiniz. İşte AK Parti ile süreç böyle değişti. Başbakanımızın İstanbul'daki belediye başkanlığı ile başlayan gerçek anlamda yerel yönetim anlayışının Türkiye'de miladı olarak ortaya çıkan o adımlarla Türkiye şekilleniyor. Başbakanımız hükümeti kurduğundan itibaren ülkenin kalkınmasının yerelden olacağını düşünerek reform nitelikli bir takım yasal düzenleme yaptı. Bize yetkiler verdi, yetkileri artırdı. Daha ileriye koşmamız için bize talimatlar verdi. 'Biz kendi işimize bakarız, diğerinden bize ne' demeden, ulusal kalkınmada nerede olmamız gerekiyorsa orada olmaya çalışıyoruz. Bu bizim ekmeği bölme geleneğimizden gelen anlayışımızdır. Mevlana'nın güzel bir sözü var, 'Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır' diyor. Biz milletimiz ile halkımızla sizinle aynı duyguları paylaştığımız için anlaşıyoruz."

   Başarılarının temelinde bu anlayışın yattığını anlatan Topbaş, sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak geçmişte maaş ödeyemeyen, çöp yığınlarından geçilemeyen dönem oldu. Sayın Sözen'in belediye başkanlığında, hükümetten borç para almak için kapılarda beklediği günden bugünlere gelindi. Şimdi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yıl sonuna vardığımız zaman 22 katrilyon yatırım yapmış olacağız. 'Bu kaynaklar geçmişte neredeydi? Niye doğru yere akmıyordu? Niye
toplayamıyordunuz, niye çalışmıyordunuz?' diye sormak lazım. Zaten millet bunu sordu, gereğini de yaptı. Defterleri dürüldü. O defterleri dürülmüş olan siyasilerin siyasi tarihteki yeri artık kitaplarda kalacak bunu biliyoruz."
Kadir Topbaş, büyükşehir belediyesi olarak Sındırgı'da gerçekleşen yatırıma destek olmaktan büyük bir kıvanç duyduklarını belirterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi ve grup başkan vekillerine katkıları için teşekkür etti, termal otelin hayırlı olmasını diledi.

   Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da, 19 Temmuz tarihinin ilçeleri i opbaş, sözlerine şöyle deçin bir milat olacağını söyledi. Başkan Yavaş, bugün Sındırgı'da bir milat yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "19 Temmuz'u bir kenara kocaman harflerle yazıyoruz. Çünkü, bugün turizme ilk adım attığımız gün. Emendere bugün Turizm Bakanlığı'nca tescili yapılacak bir tesis oldu. Kadir Topbaş'tan Allah bin kere razı olsun."

   Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur da, Sındırgı Belediye Başkanının milat ilan ettiği tarihe atıfta bulunarak esas miladın 28 Mart 2004 tarihi olduğunu söyledi. Sabri Uğur, yatırımların, hizmete açılan tesislerin akşamdan sabaha hemen oluveren işler olmadığını, bunların bürokratik ve teknik yapısı ile ihale süreçleri ve bunların hayata geçirilmesinin sağlandığı günlük 30 saatlere varan çalışma yoğunluğu ile gerçekleştiğini ifade etti.

   Kendisi de Sındırgılı olan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş da termal tesislerin hizmete girmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini ifade etti. Balıkesir'in ilk bayan milletvekili olan Ayşe Akbaş, tesisin bölge turizmine büyük katkı sağlayacağı gibi, Sındırgı'nın da ekonomik kalkınmasına zemin sağlayacağını söyledi. Türkiye'nin nasıl bir değişimde olduğunu herkesin bildiğini gördüğünü anlatan Ayşe Akbaş, şöyle konuştu: "Özellikle son beş buçuk yıllık AK Parti iktidarında ülkemizin her alanında
projelere imza attığını görüyoruz. Bizim tek amacımız var o da insanımıza hizmet etmek. Sizin adınıza emaneti muhafaza eden bizler başımız dik, durmadık, yılmadık, hizmete devam, yola devam diyoruz. Ümit ediyorum ki empati ile birbirimizi kabul etme koşulunu kazandığımız gün, güneş bütün aydınlığı ile ülkemizi ısıtacak. İnsanımız bu sıcaklıkla el ele vererek daha nice güzel günleri görüp yaşayacaktır" .

   AK Parti Balıkesir Milletvekili Edip Uğur da, Sındırgı'da tarihi bir gün yaşandığını belirtirken yerel yönetimlerle ilgili asıl miladın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile başladığını söyledi. Edip Uğur, asıl milat'ın 1994 mahalli idareler seçimi olduğunu belirterek "Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu gün. O gün çöpleri toplanmayan, suyu akmayan, işçilerin ücretleri ödenmeyen, yolsuzluklarla boğuşan bir İstanbul. Evet, Türkiye'de belediyecilik hizmetlerini, mahalle hizmetlerini gösteren Recep Tayyip Erdoğan örnek oldu, bütün Türkiye'ye örnek oldu. Daha sonra Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediyesi'nde yapmış olduğu hizmetlerle bu millet onu 2002'de Başbakan yaptı. 2007'de, 22 Temmuz'da tekrar güç verdi. Kadir Topbaş beyefendi o hizmetleri devam ettiriyor. İstanbul'daki değişimi, dönüşümü onun hizmetleri ile görüyoruz. İstanbul Belediyesi bütün ülke genelinde hizmet ediyor."

   Sındırgı Kaymakamı Avni Oral da, Sındırgı'nın önemli oranda göç kaybı veren bir ilçe olduğunu, her 5 yılda 5 bin insanını dışarıya göç veren ilçenin kan kaybettiğini, bu tesisle birlikte başlayan turizm hamlesiyle sağlanacak ekonomik katkıların yaşanan insan göçünü tersine çevireceğine inandığını söyledi.

   Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu da, İstanbul Büyükşehir ş, sözlerine şöyle deBelediye Başkanı Kadir Topbaş'a Sındırgı Emendere Termal Otel ile ilgili katkı ve desteği için teşekkür etti. Vali Hatipoğlu, Emendere'nin sağlık turizmi açısından da ilde büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini belirtirken Balıkesir'in 16 noktasında termal su kaynağının varlığına dikkat çekti.

   Konuşmaların ardından platforma çıkan protokol üyeleri, Emendere Termal Otel açılışı, Hisaralan Termal Resort temel atma töreni ve Sındırgı'nın jeotermal ile ısıtılması temel atma törenini temsili olarak kesilen kurdele ile aynı anda yaptı. Kadir Topbaş'ın isteği üzerine kurdele platforma davet edilen çocuklarla birlikte kesildi.

   Konfeti yağmuru altında renkli görüntüler yaşanan açılışta Kadir Topbaş, milletvekilleri ve belediye başkanları çocuklara ve vatandaşlara kırmızı karanfil dağıttı. Buradaki törenin ardından ilçe merkezinde yeni yapılan Şerif Paşa Meydanı gezildi. Burada jeotermal enerji merkezine giren Kadir Topbaş ve diğer yetkililer protokol imzaladı. Daha sonra Emendere'deki termal otele geçen protokol, termal tesisleri inceledi. Doğa harikası olarak nitelenen Emendere'deki yemeğe Eski TBMM Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç da katıldı. Arınç, Kadir Topbaş'a övgüler yağdırırken, tesisin hayırlı olmasını diledi.

21.07.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sındırgı Emendere Termal Otele Görkemli Açılış

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi