Şifrem?
110 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı
Balıkesir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Sabri Uğur başkanlığında Ağustos ayı toplantısını yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto


   Belediye Meclisi, Balıkesir'deki seyyar satıcılara bir düzenleme getirdi. Buna göre, seyyar satıcılar yönetmelik gereği araçlarını frenleyip sabitlemiş şekilde işlerini yapabilecekler. Ayrıca, seyyar satıcıların araçlarına, "vergi borcu yoktur" belgesinin asılı bulunması da zorunlu hale getirildi. Bundan başka, toplu taşıma araçlarında kredi kartlarının da geçerli olması için çalışma yapılması kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Sabri Uğur, Balıkesir'e şehir dışından gelenlerin toplu taşıma araçlarındaki akıllı bilet kullanımında zorlandığını, bunun için bankalarla yapılacak anlaşma sonucu özel halk otobüslerine takılacak GPS cihazları ile master kart ve visa kartlarla ulaşımın yapılabilir duruma gelmesi gerektiğini belirtti. Belediye Meclisi'ne bu konuda yetki verildi.

AKINCILAR PROJESİ DE MECLİSTE
Belediye Meclisi toplantısında, Toplu Taşıma Merkezinin kuzeyi, Yalkır ve Demirciler Caddesi ile Dereboyu Sokak ve Çayderesi arasında kalan 8.5 hektarlık alanın, 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı' olarak ilan edildiği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sabri Uğur, "Sözü edilen alan 437 parsellik alan, proje mimarisi bitmiş bir çalışma değildir. Yapılan görüşmelerin neticesi bölgede böyle bir projenin uygulanabilir olduğudur. Akıncılar sorunu çözülmeli. Mal sahiplerinin rızası dışında yapılacak bir şey yok. Mal sahipleri ile de görüştük, onlar da kabul etti. Fakat, birlikte hareket etme konusunda sıkıntı yaşadık, biz de konuyu bir süre askıya aldık" dedi.

CEZAEVİ KALKIYOR
Belediye Meclisinde köy minibüsleri de gündeme geldi. Bu hususta meclise verilen bir önergede, Balıklı köyü, Karamanköy ve Köylüköy minibüs ücretlerinin yeniden belirlenmesiyle ilgili konu komisyona ilgili komisyona havale edildi. Bundan başka meclisteki önemli konulardan biri de Balıkesir Kapalı Cezaevi oldu. Kent merkezinde bulunan ve eski koğuş sistemine göre yapılan eski cezaevinin merkez den taşınmasıyla ilgili sürecin hız kazandığı kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Adalet Sarayı'nın açılışını yapan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de Balıkesir Cezaevi'nin başka bölgeye taşınacağını belirtmişti. Cezaevinin durumuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Sabri Uğur, Adalet Bakanlığı yetkilileri ile gerekli temaslarda bulunduklarını, görüşmelerin olumlu sonuçlandığı söyledi. Başkan Uğur, Kepsut L Tipi Cezaevi'nin hizmete girmesi ile Balıkesir merkezdeki cezaevinin kapanacağını ve yerin belediyeye dahil olacağını, bu şekilde şehirdeki ciddi bir meselenin nihayet çözülmüş olacağını bildirdi.

"ÇEKİRDEK" ESPRİSİ
Balıkesir Belediye Meclisinin Ağustos ayı döneminin ilk toplantısında gündem yoğunluğu dikkat çekti. CHP Grubu adına söz alan İsmail Dönmez, Atatürk Parkı'ndaki çimlerin çekirdek kabuğu ile dolduğunu belirterek meclisin bu konuda çevre duyarlılığı göstermesi gerektiğini söyledi. Dönmez, bir sonraki meclis toplantısında parktaki, 'çekirdek' kirliliğiyle ilgili bir de karar alınmasını isteyince, çekirdek konusu diğer meclis üyeleri arasında gülüşmelere yol açtı. Bu konudaki tespitin doğru olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Sabri Uğur, "İlk günlere göre daha az kabuk topluyoruz" diyerek espriye de, rahatsızlığa da katıldığını belirtti. Meclis toplantısının sonunda kapalı zarf usulü yapılan seçimlerle, Daimi Encümen üyeleri seçildi. Yapılan oylamaya göre, Belediye Meclis üyeleri Ekrem Başaran, Yusuf Üçdoğruk ve Zafer Çakır Daimi Encümen üyesi oldular.

07.08.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi