Şifrem?
66 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit'te Haremlik Selamlık Tartışması
Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, ilçedeki çay bahçelerinde haremlik-selamlık uygulaması yapıldığı ve içkili yerlere kısıtlamalar getirildiği iddialarını yalanlayarak, ilçenin karalanmaya çalışıldığını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto


   Hafta sonu bir ulusal gazetede yayınlanan ve Edremit'teki çay bahçelerinde haremlik-selamlık uygulaması yapıldığı, evli-bekar ayrımı yapıldığı, içkili yerlere kısıtlamalar getirildiği iddialarına Belediye Başkanı Yunus Bozbey'den tepki geldi. Habere konu olan çay bahçelerinde basın toplantısı düzenleyen Bozbey, Edremit'in karalanmaya çalışıldığını söyledi.

   İddiaların doğru olmadığını belirten Bozbey, "Bazı ulusal ve yerel basın organlarında Edremit ile ilgili olumsuz haberler yer alıyor. İlçedeki sosyal hayatta olumsuzluklar olduğu öne sürülüyor. Biz Edremit'te sosyal hayatı daraltmadık, aksine daha da genişlettik. 'Yaşanası Mahalleler' adıyla başlattığımız hizmetlerimizde mahallelerde çok sayıda parklar yaptık. İlk defa Edremit'te biz mahallelerde etkinlikler yaptık.

   İlçemizdeki vatandaşlar her türlü rahatlıkta hareket etme şansına sahiptir. Siyasi rant elde etmek uğruna yalan beyanlarla hiçbir yere varılamaz. Bahse konu haberde Edremit'in bir vatandaşla neden röportaj yapılmadı? Altınoluk'tan ve Akçay'dan vatandaşlar konuşuyor. Bakın, iddiaların yapıldığı bahse konu çay bahçesinin işletmecisi de burada. İstediğinizi sorabilirsiniz. Zaten görünüyor ki, burada ve Edremit'in hiçbir köşesinde haremlik-selamlık ve kadın-erkek ayrımı yapılan bir işletme yok. 23 Nisan ve 19 Mayıs şenliklerimizi de bu parkta yaptık. İnsanlar Edremit'te neler olup bittiğinin farkındadır. Vatandaşlarımız her şeyi bilmektedir. Bunlar, arkasında durulabilecek iddialar değildir. Bizlerin amacı Edremit'in önünü daha da açmak
ve çok ileriye götürmektir.

    Edremit'i daha ulaşılabilir bir turistlik bölge haline getirebilmek için çabalıyoruz. Görüyorsunuz ki, havaalanımızı uluslar arası uçuşlara açabilmek için çaba göstermekteyiz. Bana göre, Edremit ile ilgili yapılan bu karalamalar provokatörlüktür. Bu yazılanlar kesinlikle doğru değildir. Tabela konusunda da bilinmelidir ki, olumsuz iddiaların yer aldığı haberler yayınlanmadan yaklaşık 10 gün önce belediyemiz zabıta ekipleri tabela hakkında işlem yapmış ve iş yeri sahibine de evrakları göndermişti. Olaylar yanlış aktarılarak çarptırılmaktadır. Biz şeffaf bir yönetimiz ve isteyen istediği bilgiyi bizlerden alabilir. Edremit belediyesi olarak verilemeyecek hesabımız yoktur" dedi.

ASLI SAYGIN'DAN EDREMİT DEĞERLENDİRMESİ

   Çay bahçesindeki toplantıya ünlü sanatçı İsmail Özkan ile birlikte katılan 2000 Miss Türkiye Güzeli ve manken Aslı Saygın, konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yaptı. Bahse konu haberleri İzmir'de okuduğunu ve çok üzüldüğünü ifade eden Saygın, "İsmail Özkan ile birlikte yaz sezonu açıldığından beri Edremit Körfezi'ndeyiz. Mahallelerdeki park açılışlarında ünlü mankenlerle birlikte şenlikler yaptık.

   Edremit'teki çay bahçelerinde sürekli oturuyoruz ve içkili mekanlarına da girip çıkıyoruz. Biz, bu iddiaları gösteren herhangi bir durumla karşılaşmadık. Ben bu iddiaların doğru olmadığını gözümle görmekteyim" diye konuştu.
Balıkesirli olan sanatçı İsmail Özkan ise, Edremitlileri Yunus Bozbey gibi başarılı ve çalışkan bir başkana sahip oldukları için çok şanslı gördüğünü söyledi.

   Edremit hakkındaki iddialarla ilgili görüş belirten vatandaşlar ise, hiçbir mekanda haremlik-selamlık uygulamasına rastlamadıklarını söyleyerek, ilçenin karalanmaya çalışıldığını savundu.

18.08.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit'te Haremlik Selamlık Tartışması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi