Şifrem?
152 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Avrupalı Gençlerden Dünyaya Barış ve Kardeşlik Mesajı
Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen Balıkesir'deki, ,'Dostluk Piramidi' projesi sona erdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto


İngiltere, Almanya ve Letonya'dan proje için Türkiye'ye gelen gençler, ülkelerinin kültürel resimlerini işledikleri piramit ile tüm dünyaya sevgi, barış ve dostluk mesajı verdiler.

Balıkesir Gençlik ve Sosyal Gelişim Derneği'nin (GESOGED) öncülüğünde üniversitesi ile birlikte gerçekleştirilen proje kapsamında Balıkesir'deki Atatürk Parkı'nda, projeye de adını veren bir piramit inşa edildi. Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve İngiltere, Almanya ve Letonya'dan toplam 28 gencin katıldığı Balıkesir'deki dostluk piramidi törenle açıldı.

Projenin son günü yapılan açılış törenine katılan Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Uluslararası İlişkiler Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Arı, "Bu piramit ofisimizin gençlik programı koordinatörlüğünde geliştirilmiş ve yürütülmüştür. Avrupa Birliği fonlarından sağlanan 300 bin AVRO hibe ile üniversitemizin hem öğrencilerine hem de öğretim üyesi ve personeline hizmet vermektedir. Gençlik koordinatörümüz Dr. Fahri Çakı tarafından geliştirilmiştir, kendisine emekleri için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, tüm katılımcılara ve ülkelerin grup liderlerini de kutluyorum" dedi.

BAÜ Uluslararası İlişkiler Merkezi Gençlik Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Fahri Çakı da böyle bir projeye imza atmanın ve ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çakı, "Proje 4 ülkenin gençlik gruplarının katılımıyla gerçekleşti. Katılımcı ülkeler, İngiltere, Alman, Letonya ve Türkiye. Her bir gruptan 7'şer katılımcı büyük çaba ve desteklerle projeyi bugünkü son gününe eriştirdiler.

Öncelikle bir barış piramidi inşa edip her bir yüzeyine 4 ülkeden katılımcıların kendi ülkeleriyle ilgili kültürlerarası diyalog temasına dayalı resimler çizildi. Ama bu bir araçtı, amaç değildi. Projenin asıl amacı, farklı kültürlerden gençlerin bir araya gelmeleri ve birlikte ortak bir çalışma yaparak birbirlerini tanıma fırsatı elde etmeleriydi. Bu amacımıza ulaştık.

İngiltere, Almanya, Letonya gençleri, gençlik kültürleri ve toplumları hakkında, bu toplumların gençliğe bakış açıları hakkında birçok yeni şey öğrendik. Bu tür projeler önümüzdeki günlerde devam edecek ve Balıkesir de aktif olarak katılacaktır. Projenin ilk ayağı Almanya, ikinci ayağı ise Türkiye oldu. Bundan sonraki üçüncü ve dördüncü ayağı Letonya ve İngiltere'de gerçekleşecek. Gençlerimizi ülkemize ve ilimize tekrar bekliyoruz " dedi.

GENÇLERDEN DÜNYAYA SEVGİ VE BARIŞ MESAJI

Daha sonra, her ülkeden gençler, "Dostluk Pirami" üzerine işledikleri resimlerin anlamlarını ve vermek istedikleri mesajları açıkladılar. Ülkelerinin ulusal sembolleri olan güneş, yıldız ve yeryüzünü işledikleri resimleriyle ilgili yorum yapan Letonyalı gençler, "Hepimiz farklı kültürlerden geliyoruz, ama, hepimiz her gün aynı güneşe ve aynı yıldızlara bakıyoruz ve aynı yeryüzünde yaşıyoruz. Kim olduğunuz yada nerede olduğunuz önemli değil. Bizler sadece bazen seven bazen hatalar yapan insanlarız.

Göstermek istediğimiz, hepimiz birer insanız" diyerek tüm dünyaya önemli bir mesaj verdiler. Almanya'daki Kids&Co Derneği'nden gelen gençler de, bu projede bulunmaktan son derece mutlu olduklarını, çizdikleri resimde ülkelerindeki kültürler arası karışımı, farklı kültürlerin bir arada yaşadığını sembolize ettiklerini, bir arada olmanın önemini ve herkesin bir arada yaşabileceğini göstermek için böyle bir resim çizdiklerini anlattılar. İngiltereli gençler de Türkiye'de ve BalıkesiR7de olmaktan çok mutlu olduklarını belirttiler. Piramide işledikleri resim ile insanların farklı yerlerden gelmelerine rağmen bir arada olabileceklerini, birlikte çalışabileceklerini göstermek istediklerini, insanların mutluluk, sevgi ve barış içinde, ahenk içinde olabileceğini göstermek istediklerini belirttiler.

ASYA'YI CAMİ, AVRUPA'YI KİLİSE İLE SEMBOLİZE ETTİLER

Dostluk Piramidi açılışında sıra kendilerine gelen Türk gençler de çizdikleri ilgi çekici resimleriyle dikkat çekti.

AB'yi simgeleyen yıldızların arasındaki ay yıldızın altında etrafı lalelerle süslenmiş Mevlana ve son olarak Asya ve Avrupa kıtaları ile bunları birleştiren Türkiye'yi İstanbul Boğaz Köprüsü ile sembolize eden gençler, Türkiye adına da anlamlı mesajlar verdi.

Türk gençler, "Sembolik olarak cami ve kilise yaptık, ortadaki boğaz köprüsü İstanbul'dan bir alıntı. Burada Asya'yı cami, Avrupa'yı kilise olarak nitelendirdik. Ama, bunlar kesinlikle ayrı değiller, ortalarında bir köprü var. Aynen Türkiye'nin haritadaki konumu gibi. İstanbul'da, Türkiye'de kiliseye giden insanlar da var camiye giden insanlar da var. Ve onlar birlikte kardeşçe yaşıyorlar. Laleler de Türkiye'nin sembolü. Ay yıldızlı sembol ile de bizim kendimizi Avrupa Birliği üyesi olarak kabul ettiğimizi gösterdik. Resmi olmasa da fiili olarak Avrupalıyız" diyerek tüm katılımcılardan büyük alkış aldılar.

Dostluk piramidinin açılışı, projenin de son günü oldu. Törenin sonunda yabancı ülkelerin grup liderlerine dostluk piramidi projesinin anısına piramit biblo şeklinde birer saat hediye edildi. Ayrıca, AB Komisyonu tarafından onaylanmış, gençlerin katıldığı faaliyetleri açıklayan, onların bu projede yer aldığına dair birer sertifika verildi. Türkiye'den mutlu ayrıldıklarını belirten Avrupalı gençler, dün akşam ülkelerine yolcu edildiler.

01.09.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Avrupalı Gençlerden Dünyaya Barış ve Kardeşlik Mesajı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi