Şifrem?
67 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Manyas Temiz Suyunu Geri İstiyor' Projesi
Balıkesir'de üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup çevreci, Manyas Gölü'nün kirlenmesini önlemek için Misya Çevre Derneği çatısı altında mücadele başlattı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Birleşmiş Milletler'in ve Coca Cola'nın "Hayata Artı" projesinden yararlanan gençler, Manyas Gölü'nün kuş cenneti kimliğine tekrar kavuşması için çalışmaya başladı.
Manyas Gölü'nde son yıllarda yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekmek isteyen bir grup genç çevreci, "Manyas Temiz Suyunu Geri İstiyor" projesiyle Kuş Cenneti'nin kurtarılması için çalışacak. Manyas Gölü için yola çıkan üniversiteli gençler hazırladıkları proje ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Coca-Cola Türkiye tarafından oluşturulan "Hayata Artı Gençlik Programı"na başvurarak destek almayı başardı. Başkanlığını Yrd. Doç Dr. Dilek Türker Çakır'ın yaptığı Misya Çevre Derneği ve Balıkesir Üniversitesi öğrencilerin hazırladığı "Manyas Temiz Suyunu Geri İstiyor" projesi, aynı zamanda "Hayata Artı Gençlik Programı" tarafından kabul edilen 7 proje arasında yer alıyor.

MANYAS GÖLÜ ALARM VERİYOR
Misya Çevre Derneği başkanlığına, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Öğretim Üyesi olan Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dilek Türker Çakır getirildi. Çakır, Manyas Gölü'nde yaşanan kirlenmeyi Biyoloji Bölümü öğrencileri olarak yer aldıkları araştırmalarda fark ettiklerini söyledi.

Manyas Gölü'ndeki kirlenmenin tehlikeli boyutlarda olduğunu, bu halde Kuş Cenneti'nin yok olma ihtimali dahil bir çok soruna yol açacak kirliliğe karşı acilen tedbir alınması için çalışmalara başladıklarını belirten Dilek Türker Çakır, "Manyas Gölü'nde yaptığımız incelemelerde gölün çok yoğun bir kirlenmeyle karşı karşıya kaldığını gördük. Özellikle, göle dökülen derelerin beslenme havzalarında bulunan ve gittikçe yoğunlaşan sanayileşmeden kaynaklı atıkların, kanalizasyon ve tarımda kullanılan suni gübre ve böcek ilaçlarının göldeki kirlenmenin ana kaynakları olduğunu tespit ettik.

Gölün karşılaştığı kirlenmeye çözüm aramak için bir proje hazırladık. Projemizin temeli, sorumluları bilinçlendirmek ve farkına varmalarını sağlamak. Projemizi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Coca-Cola Türkiye tarafından oluşturulan, 'Hayata Artı Gençlik Programı'na sunduk, kabul edildi. Projemizi hayata geçirmeye başlayacağız. Bunun sonucunda Manyas Gölü ile ilgili olarak kamuoyunu duyarlı hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

"KUŞ CENNETİ YOK OLABİLİR"
Misya Çevre Derneği Başkanı Çakır, Manyas Gölü ile birlikte Kuş Cenneti'nin de tehlikede olduğunu, Kuş Cenneti'nin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu kaydetti. Çakır, "Manyas Gölü'ndeki kirlenme, gölün Kuş Cenneti kimliğini günden güne kaybetme riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Bandırma ile Manyas sınırları içerisinde yer alan sanayi kuruluşlarının deşarjlarını doğrudan göle taşıdığı tespit edilen Sığırcı Deresi ve Kocaçay Deresi'nin kirlenmesi, kirliliğin başlıca sebebi. Bunun yanında göl çevresindeki zirai alanlarda kullanılan gübre ve tarım ilaçlarının da yağışlarla birlikte göle ulaşması, söz konusu kirlenmeyi arttırıcı unsurlardan" dedi.

Proje kapsamında doğa şenlikleri, sergiler, festivaller, envanter çalışmaları, bilgilendirme toplantıları düzenleyecek. Yrd. Doç. Dr. Dilek Türker Çakır başkanlığındaki dernek yönetimi, Aylin Yarmaz, Cansu Balaban, Tuna Önal, Serpil Kök, Şennur Sanlı ve Ahmet Çakır isimli çevrecilerden oluşuyor.

11.10.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Manyas Temiz Suyunu Geri İstiyor' Projesi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi