Şifrem?
190 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

GSM Verici İsyanı
Edremit’e bağlı Kızılkeçili köyündeki ilköğretim okulu ile Köy Sağlık Ocağının yaklaşık 50 mtere yakınına 75 metre yüksekliğinde GSM verici istasyonu yapılması köylü vatandaşları isyan ettirip, köylüler çocuklarını geçtiğimiz hafta boyunca okula göndermemesi üzerine muhtarlık ve firma arasında anlaşma sağlandığı belirtilmesi üzerine çocuklar bu hafta okula başlamışlardı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Anlaşma gereği buradaki kurulumdan vazgeçilip 500-600 metre daha aşağıda Hamaz  Mevkiinde yenisinin yapılması için anlaşılması üzerine ve sorun çözülmüştü.

Salı günü firmanın çalışanlarının vericinin etrafını tel örgüler ile çevirme çalışması, burada derin kanallar kazmaları yanında birde trafo getirmeleri bu kez köylü kadınlarını isyan ettirdi.

150 kadını ve erkeklerde destek verince köyden verici alanına kadar yürüyüp burada açıklama yaptılar ve ‘Çocuklarımızın sağlığı ve eğitim hakkı ile uğraşmasınlar.’ Sloganı attılar ve bu istasyonun açılan sökülmesini istediler.

KÖYLÜ KADINLAR ‘İMZA KAMPANYASI’ BAŞLATTI

GSM verici istasyonu ile ilgili sorunun firma ve muhtarlıkça anlaşmaya varılması üzerine Pazartesi günü çocukların büyük bir kısmının okula ve derslere başladıklarını belirten köylü kadınları, Salı günü firmanın çalışanlarının devam etmesinin sabırlarını taşırdığını belirtip önce köy meydanında toplanıp 7 kişilik bir komite tespit ettiler.

Komite GSM verici istasyonunun kaldırılması için hemen köyde ‘İmza Kampanyası’ başlattılar ve Edremit Kaymakamlığı, Balıkesir Valiliği ve sorun çözülmez ise Ankara’ya kadar gideceklerini ifade ettiler. GSM şirketinden gelen yetkilileri ile görüştüğünü burada kurulum aşamasında bulunan baz istasyonun yerinin değiştirileceği müjdesini veren Kızılkeçili Muhtarı Osman Akçay’ın halka doğru söylemediği için tepki gösterdiler.

Köy meydanında vericilerin yaydığı elektronik dalgaların insan bünyesi üzerinde ne kadar zararlı etkilerinin olduğu bir bildiri ile kadınlara okuyan öğretmen Camaliye Sekman, ‘Bu vericiden çıkan elektronik dalgalar insan vücudunda 1 ve 2 derece ısı artırıyor, erkekliği zayıflatıyor ve bunun yanında insan kimyasını da bozuyor. Kanser riskini arttırıyor. Çocuklarımızın kanser olmasını istemiyoruz’ dedi.

KÖYLÜ KADINLAR 1 SAATTE 200 İMZA TOPLADI

İmza kampanyasında ilk gününde bir saatte 200’e yakın imza topladıklarını bunun 4-5 binleri bulacağını vurgulayan emekli hemşire Hülya Korkut, ‘Aramızda imza topladık gerekli makamlara göndereceğiz.

Cep telefonları beyine hükmeden kansere yol açan bir nesnedir. Biz istiyoruz ki köyümüz dışında nereye dikerse diksinler. Yerleşim sahalarının dışında olsun. İnsan sağlığı ve doğa ile oynamasınlar’ dedi.

Bu istasyonun kurulması rant meselesi olduğunu, bu istasyonun köyün uzağındaki köye ait bir araziye kurulmasını isteyen köylü kadınlar, çocukları için sağlıklı eğitim hakkı istiyorlar ve istasyonun köyün dışına taşınmasını istiyorlar.

KASAPOĞLU, ‘İLERKİ GÜNLERDE DAHA FAZLA KATILIM OLACAK’

GSM verici istasyonunun kurulum yapıldığı yere kadar yürüyen köy kadınlarına erkeklerde destek verdiğini, bu yürüyüşün son uyarı mitingi olduğunu, daha ileriki günlerde imza kampanyası dahil daha farklı etkinliklerin yapılacağını vurgulayan Emekli Astsubay Zafer Kasapoğlu, ‘Bu gördüğünüz trafo körfezin en güçlü yansıtıcılarından bir tanesidir.

Bunu köylümüz istememesine rağmen, halkın sağlığına ve zeytin ağaçlarının sağlığına rağmen yapılmakta. Muhtarlığın verici iptal edilecek ifadesine rağmen, dün faaliyete geçmek için işlemlere başlamışlar. Buda gösteriyor ki bu trafo işletmeye başlayacak.

Bu bize verilen taşınma sözüne karşılık  dün faaliyete geçmek için bu trafoyu ve tel örgü çalışmalarına başlamışlar ve bu verilen sözden sonra yapılan işlemlerdir. Şu anda köylümüz imza kampanyası başlatmıştır.

Şu andaki kalabalık köyümüzün onda biri olup, çoğu insanlarımız tarlada çalışmaktadır, ancak köyde olan kişiler katılmıştır. Yarın ve daha ileriki günlerde daha toplu faaliyetlerimiz olacak ve daha fazla katılımlar olacak’ dedi.

Firmanın bu GSM verici istasyonunun kurulum yapıldığı yerin insan ve çavre sağlığı için uygun bir yer olmadığını yerleşim alanlarının dışında köyün bir çok arazisinin bulunduğunu oralara bu tesisin yapmalarını öneren Kasapoğlu, köyümüzün çocukları geleceğimizin teminatıdır, ne çocukların, ne köy halkının ne de zeytinlerimizin üzerine kimsenin oyun oynamasınaizin veremeyiz diyerek  yetkilileri ve idarecileri ‘Sağ Duyuya’ davet etti.

22 Ekim 2008 Çarşamba günü Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda ‘GSM verici İstasyonuna Hayır Mitingi’ yapmayı planladıkları ifade ettiler.

16.10.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir GSM Verici İsyanı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi