Şifrem?
103 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir'de büyük bir coşkuyla kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümüyle ilgili düzenlenen resmi törenler, sabah valilikte tebriklerin kabulü ile başladı. Atatürk Stadı önündeki törende Vali Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç ve Belediye Başkanı Sabri Uğur, halkın ve tören birliklerinin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, tüm halkın Cumhuriyet Bayramını kutlarken, terör olaylarına dikkat çekerek, vatandaşların provokasyonlara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Terör örgütünün sivil uzantılarının şehirlerde eylemlerde bulunmaya teşebbüs ettiklerine dikkat çeken Vali Hatipoğlu, 'Anadolu coğrafyasında bin yıldır aynı ülkü etrafında kenetlenmiş bulunan yüce Türk milletini etnik, bölücü ve yıkıcı unsur ve ayrımcılıkla zayıflatarak, bölmek ve parçalamak yönünde hain oyunlar oynanmaya çalışılmaktadır.

Bu hainler tarafından yapılan saldırılar sonucu kahraman Mehmetçiklerimiz şehit edilmekte, terör örgütünün sivil uzantılarınca da şehirlerimizde eylemler yapılmaya teşebbüs edilmektedir. Mehmetçiklerimize yönelik bu tür hain saldırıların karşılığı şanlı ordumuz ve güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle en ağır şekilde verilmektedir ve verilecektir.

Bizler birlik ve beraberliğimizi ve kardeşliğimizi koruyup provokasyonlara gelmediğimiz müddetçe asil milletimizin huzurunu, birliğini ve düzenini bozmaya kasteden bölücü terör örgütü ve uzantıları bu emellerine asla muvaffak olamayacaktır. Dünya devleti olan Türkiye Cumhuriyeti daha da güçlenerek sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bizlere düşen görev Devletimizi ve Cumhuriyetimizi Atatürk İlkeleri ışığı altında korumak ve her alanda yücelmesini sağlamak için var gücüyle çalışmak olmalıdır. Bu duygularla, 85. yıldönümünü coşkuyla kutladığımız Türkiye Cumhuriyetini bizlere armağan eden Ulu Önderimiz Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, değerli Balıkesirlilerin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, esenlikler dileğiyle sevgi ve saygılar sunuyorum' dedi.

Daha sonra öğrencilerin şiir okuduğu törende Kadriye Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi müzik topluluğu tarafından Cumhuriyet marşları seslendirildi. Adnan Menderes Lisesi Halk Oyunları ekiplerinin folklor gösterisi beğeniyle izlenirken, tören resmi geçit ile sona erdi. Resmi geçide lise ve ilköğretim okulları ile polis ve askeri birlikler, resmi dairelerin araçları katıldı.

Törenin sonunda Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı, tertip komitesine teşekkür ettiler. Bu arada, Balıkesir'deki resmi törenlerde kullanılan protokol mensuplarının bulunduğu tören platformu yenilendi. İlk defa bugün kutlanan Cumhuriyet Bayramı'nda kullanılan yeni platform başta protokol üyeleri olmak üzere herkes tarafından beğenildi.

Balıkesir'deki resmi geçit törenine Vali Selahattin Hatipoğlu ve eşi, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, Belediye Başkanı Sabri Uğur, milletvekilleri Edip Uğur ve İsmail Özgün, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, BAÜ Rektörü prof. Dr. Şerif Saylan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

POLİS PANZERİNE ÇOCUK İLGİSİ
Resmi bayram törenin ardından Yıldırım Ekipler Amirliği karşısında park eden polis panzeri, vatandaşların ilgisine sunuldu. Özellikle çocuklar genellikle televizyonlarda toplumsal olaylara müdahale sırasında gördükleri zırhlı dev panzeri merak edip incelemek istedi.

Polislerin izin vermesi üzerine dev panzer ziyaretçi akınına uğradı. Çocuklar, içine girip her yerini inceledikleri panzerde bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler. Balıkesir'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam Asya Termal Otel'de Vali Hatipoğlu tarafından verilecek olan Cumhuriyet Resepsiyonu ile sona erecek.

29.10.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi