Şifrem?
142 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Polis MYO'da Yeni Eğitim Dönemi Törenle Başladı
Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2008-2009 Eğitim ve Öğretim dönemi törenle başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto


Törende polis adayı öğrencilerine hatip eden Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, "Türk insanının huzur ve güvenini sağlamak gibi yüce bir görev alacaksınız. Sizlerin Atatürk ilke ve inkılapları ışığında yetişeceğinizden şüphemiz yoktur" dedi.

Polis MYO Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Himmet Sinoplugil, Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Tuğgeneral Osman Aydoğan, BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Duymaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, Polis MYO Müdürü Fuat Öztürk, yeni MİT Bölge Başkanı ile daire müdürleri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törenin açılış konuşmasını yapan Polis MYO Müdürü Fuat Öztürk, güvenliğin hava gibi varken kıymeti bilinmeyen bir değer olduğunu söyledi.

Türkiye'deki normal polis okullarının ön lisans eğitimi veren meslek yüksek okulları haline dönüştüğünü kaydeden Fuat Öztürk, bu ilim yuvasında çok önemli bir görevi ifa ettiklerini söyledi. Fuat Öztürk, "Güvenlik, hava gibi, varken kıymeti bilinmeyen, kaybolduğu zaman ise insanlığı yok eden çok önemli bir kavramdır. Bu nedenle de dünyadaki bütün devletler ve milletler güvenliğe çok önem vermişlerdir.

Ülkemizin huzur ve güvenliğini Türk Silahlı Kuvvetleri ve jandarma ile birlikte polis teşkilatımız sağlamaktadır. Bu önemli görevi yürüten Emniyet Teşkilatının temelini oluşturan polis okulları daha modern ve kaliteli eğitim verebilmek amacıyla 2001 tarihinde Polis Yüksek Öğrenim Kanunu ile Polis Akademisi'ne bağlı, ön lisans eğitimi veren Polis Meslek Yüksek Okulu haline getirilmiştir. 1986 yılında eğitime başlayan Balıkesir Polis Okulumuz, bu düzenleme sile Emniyet Genel Müdürlüğü polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na dönüştürülmüş ve 26 polis meslek yüksek okulu arasında kapasitesi en yüksek okullardan biridir. Okulumuzdaki eğitim programı mesleki, kültürel ve hukuk dersleri olmak üzere 3 ana gruptadır. Mesleki dersleri emniyet hizmetlerinden öğretmen ve uzman kişilerle, kültürel ve hukuk dersleri ise Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Barosu avukatları ile yürütülmektedir. Polis, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşların can, mal ve namusunu koruyan, kanun hakimiyetini ve kamu düzenini sağlayan, yardıma muhtaç olanlara yardım eden silahlı bir güvenlik görevlisidir. Bu görevini, Anaya ve kanunlara bağlı, insan haklarına saygılı olarak yerine getirir" dedi.

Fuat Öztürk, okulun bu güne kadar Polis Okulu olarak 9 bin 931, Polis Meslek Yüksek Okulu olarak 6 dönemde bin 989 olmak üzere toplam 11 bin 920 polis memuru yetiştirdiğini açıkladı. Törende davetlilere ve öğrencilere hitap eden Valisi Selahattin Hatipoğlu da, Balıkesir Polis MYO'nun nitelikli emniyet mensubu yetiştirmekte olan çok önemli bir eğitim merkezi olduğuna dikkat çekti. Bugün ülkenin her kesiminde görevlerini ifa eden Balıkesir Polis Okulu ve Polis MYO mezunu emniyet mensubu olduğunu hatırlatan Vali Hatipoğlu, "Türk insanının huzur ve güvenliğini sağlamak gibi yüce bir göreviniz olacak. Sizlerin bu eğitim yuvasında Atatürk ilke ve inkılapları ışığında yetişeceğinizden hüphemiz yok. Buradan mezun olup polislik mesleğine adım attığınızda adalet ve yasaların çizdiği yoldan asla ayrılmayacaksınız" diyerek, yeni eğitim ve öğretim döneminde tüm polis adayı öğrencilerine başarı diledi.

Törende, 1. sınıftan 2. sınıfa birincilikle geçen Kürşat Kayademir'e Vali Selahattin Hatipoğlu, ikincilikle geçen Gökhan Deniz'e Tuğgeneral Osman Aydemir, üçüncülükle geçen Duygu Uzgaş'a Himmet Sinoplugil, Polis MYO ÖSS'de erkek adaylar arasında Balıkesir PMYO'yu en yüksek derece ile kazanan Aykut Sural'a Ahmet Gökçınar ve kız adaylar arasında en yüksek derece ile kazanan Gülay Dönmez'e Ali Duymaz ödüllerini verip, kutladılar. Öğrencilerin hep birlikte polis marşını okuduğu tören Balıkesir Polis MYO Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisinin ardından davetlilere verilen yemek ile sona erdi. Balıkesir Polis MYO'nun, 1. sınıflarda 42'si bayan 507, 2. sınıflarda 66'sı bayan 451 olmak üzere toplam 108'i bayan 958 öğrenci ile yeni eğitim dönemine başladığı bildirildi.

04.11.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Polis MYO'da Yeni Eğitim Dönemi Törenle Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi