Şifrem?
109 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Belediye'nin Proje Yarışması Sonuçlandı
Belediye’nin kuruluşunun 144. Yıldönümü dolayısıyla geçen Nisan ayında başlattığı '150. Yıla Hangi Projelerle Girelim? Siz Söyleyin Biz Yapalım' başlıklı çalışması için verilen proje teklifleri arasından en beğenilen projeler belirlendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto


Balıkesir Belediyesi’nin kuruluşunun 144. yılına, son 4 yıl içinde gerçekleştirilen projeleri 144 ana başlık altında sunan Başkan Sabri Uğur, “Belediye’nin 150. yılına hangi projelerle girelim?” sorusu ile tüm Balıkesir halkının fikrini sordu. Başkan Uğur’un bu sorusuna cevap veren 441 kişinin önerileri arasından seçilen proje fikirleri açıklandı. Seçilen projeler arasıdan en beğenilen proje, özel ilgiye ve yardıma muhtaç bireylerin topluma kazandırılmasını amaçlayan Asiye Nihal Akkirman’ın projesi oldu.

Seçilen ilk üç proje şöyle:

Özel İlgiye ve Yardıma Muhtaç Bireylerin Topluma Kazandırılması

Kentlerde ortaya çıkan çöplerin, herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan, tümünün bir arada toplanması, çok ciddi çevre sorunlarına yol açıyor. Günümüzde, “geri kazanımı mümkün olan” atıkların, geri kazanımı mümkün olmayan atıklardan ayrı toplanması ile önemli ekonomik yaralar sağlandığı gibi, çevre kirliliğinin önlenmesi bakımından da ciddi sonuçlar alınıyor.

Öte yandan, çeşitli nedenlerle ailelerinden kopmuş, yaşamlarının önemli bir kısmını sokaklarda geçiren, hiçbir toplumsal disipline tabi olmadıkları için de, zamanla toplum için risk faktörü haline gelen bireylerle ilgili önemli sorunlar yaşanıyor. Bu bireylerin bir şekilde topluma geri kazandırılmaları ve sosyal yaşama entegre edilmeleri gerekiyor.

Kağıt, plastik, cam ve metalden yapılmış, geri kazanımı mümkün olan ambalaj atıkları ile, yine geri kazanımı mümkün olan bitkisel atık yağların tüm diğer atıklardan ayrı olarak toplanması ile elde edilen gelirlerin bir kısmı, toplumsal yaşamdan kopmuş ve önemli bir kısmı çocuk olan bireylerin rehabilitasyonu için kullanılabilir.

Bu konularda, Balıkesir’de önemli çalışmalar yapan kuruluşlar bulunuyor.  Gerek geri kazanımı mümkün olan atıkların toplanması gerekse, sokakları mekan edinmiş çocukların ve gençlerin eğitilerek topluma kazandırılması konusunda çalışan kuruluşlar arasında kurulacak işbirliği ile çok faydalı çalışmalar yapılabilir.

Balıkesir Belediyesi, böyle bir ortak çalışmada, bu kuruluşlar arasında kaynaştırıcı rol üstlenebilir. Mesela, ailelerinden kopmuş, sokakları mekan edinen ve toplum için risk oluşturan çocuklarımız ve gençlerimize çeşitli mesleki beceriler kazandırılarak, istihdamlarına yardımcı olunabilir, onlara yönelik sosyal destek hizmetleri verilebilir.
 Böyle bir çalışma, geri kazanımı mümkün olan atıkların, diğer tüm atıklardan kaynağından itibaren ayrı toplanarak ekonomiye kazandırılmasına yönelik uygulamaların yaygınlaşmasına ve arzu edilen sonuçların alınmasına katkı sağlanır.

Asiye Nihal Akkirman
(Yüksek Okul Mezunu, 39 Yaşında, Ev Hanımı)

Dünya Folklor Başkenti Balıkesir
 
Balıkesir Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Folklor Araştırma Kurumu adlı bir birimin kurularak, burada yapılacak çalışmalarla; Balıkesir’imizin zengin kültür dokusu ortaya çıkarılarak, tüm yerel folklorik değerler kayıt altına alınabilir ve Balıkesir’i Dünya Folklor Başkenti yapacak organizasyonlar gerçekleştirilebilir.

Yetiştirilecek halk oyunları ekipleri ve üretilecek kostüm koleksiyonları ile yurt içi ve yurt dışı festivallere ve sergilere katılınabilir ve şehrimizin ismini, Türkiye’de ve dünyada hak ettiği şekilde tanınır hale getirilebilir.

Zaman içinde geleneksel hale gelecek uluslararası çapta büyük bir festival-yarışma düzenlenebilir, Workshop tarzı aktivitelerle, yurt içi ve yurt dışından gelecek gençlere, Balıkesir kültürü öğretilerek, kültürel değerlerimizin etkin olarak tanıtımı sağlanabilir.

Bir Kostüm Atölyesi kurularak, Balıkesir yöresindeki geleneksel kıyafetlerle ilgili araştırma sonuçları, somut ürünler haline dönüştürülebilir. Balıkesir’deki halk oyunları ekiplerinin, bu kostümleri yapacakları gösterilerde giymeleri ile, ilimizin kültürel değerlerinin tanıtımına önemli katkılar sağlanabilir. Ayrıca, ilimizden çeşitli yarışmalara katılacak olan halk oyunları ekiplerinin ihtiyacı olan kostümler, en orijinal şekilde bu atölyede üretilebilir.

Gittikleri yarışmalarda ve katıldıkları festivallerde ilimizi ve şehrimizi temsil edecek olan ekiplerin kostümlerinin yanı sıra, müzik ihtiyaçları da yine bu birim içinde kurulacak stüdyoda üretilebilir.

Balıkesir Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Folklor Araştırma Kurumu tarafından açılacak kurslarda, bölgemizin halk oyunları ve dans kültürü gençlere aktarılabilir. Çeşitli konseptlerde halk oyunları ekipleri teşkil edilerek, yurt içi ve yurt dışı organizasyonlara gönderilebilir.

Ulaş Taka (Sakarya Üniversitesi Konservatuvar Öğrencisi, 18 Yaşında)


Toplum Destekli Mahalle Zabıtası

İçişleri Bakanlığı’nın “Toplum Destekli Polis” adlı AB Projesi kapsamında, şehrimizde de Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, yaklaşık iki yıldır  “Mahalle Polisi” uygulaması yapılmaktadır. Bu şekilde, güvenlik başta olmak üzere, mahallelerin pek çok sorunu ile yakından ilgilenen özel personel ile daha etkili hizmet verildiğini düşünüyorum.

Aynı şekilde, Belediyede “Toplum Destekli Mahalle Zabıtası” uygulaması getirilebilir. Mahalle Zabıtaları,  Belediye sınırları içerisinde yer alan mahallelerden (bir ya da birkaç mahalle birden) sorumlu, 2’şer kişilik ekipler halinde görev yapabilirler. Ancak, Mahalle Zabıtalarının, mevcut, bilinen özel üniformaları ile görev yapmakta olan diğer zabıtalardan ayırt edilmesine imkan sağlayacak, özel bazı işaretler taşımaları yerinde olur.

Böylece, esnaf dışında kalan mahalle sakinlerinin de, Belediyenin vermekle yükümlü olduğu zabıta hizmetlerinden daha etkin olarak yararlanması sağlanır diye düşünüyorum.

Mahalle Zabıtaları sorumlu oldukları mahallelerde; izinsiz seyyar (ve sokaklardaki diğer) satıcılarla, yol-kaldırım ve meydan işgalleri ile, çevre kirliliğine neden olan kaçak ilan-reklamlarla ve dilencilerle mücadele etmelidir.

Ayrıca, çevre kirliliği, ruhsatsız işyeri açılması ile kaçak inşaat ve izinsiz kazı çalışmalarına karşı denetim ve kontrolleri gerçekleştirmelidir. Kısacası Mahalle Zabıtaları, Belediye Zabıtası’nın belli başlı görevlerini, sorumlu oldukları mahallelerde olay mahalline çok daha yakın ve “sürekli” pozisyonlarda yürütmelidir.

Turhan Ağır (İlkokul, 70 Yaşında, Emekli)

 

Seçici Kurul’a sunulan diğer projeler ise şöyle:

Yakup Çavuş Vagon Restaurant

TCDD Tren Garı alanında uygulanacak proje kapsamında değerlendirilebileceğini düşündüğüm önerim, Balıkesir yemeklerinin en üst kalite standartlarında ve olabildiğince ekonomik fiyatlar sunulabileceği bir “Vagon Restaurant”ın açılmasıdır. Bu restaurantta aşçı bulunmayacak, iyi yemek yapan Balıkesirli ev hanımlarına siparişle yaptırılacak ürünler sunulacaktır. Servis personeli olarak, Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu öğrencileri görev yapacaklardır. Gün içinde satılamayan yemekler ise, daha önceden tesbit edilmiş olan muhtaç ve ekonomik durumu sıkıntılı olan ailelere dağıtılacaktır. Restauranta adı verilecek olan dedem Yakup Çavuş (Balkan), Balıkesir`in Karapınar köyünde dünyaya gelen ve TCDD`den 1970 yılında emekli olan, sıradan bir yol işçisiydi.

Şemsi Banu Sürmelioğlu
(Lise Mezunu, 44 Yaşında, Ev Hanımı)


Atık Plastiklerden Geri Dönüşümle Asfalt Yol Kaplamalarının Ömrünün Uzatılması

Atık petrol ürünlerinden (poşet, naylon vs.) faydalanılarak, asfaltlama giderlerinin büyük oranda  azaltılması, çöp dağlarının ekonomiye kazandırılması, yol kaplamasına süper kalite getirilmesi, gelir düzeyi düşük insanlarımıza iş imkanı sağlanarak ekonomiye fayda sağlanması.

Ahmet Mergen (Lise Mezunu, 50 Yaşında, Elektrik-Elektronik Ustası)

Muhtelif Proje Önerileri

1) Ayakkabı boyacıları için, 2 adet Lostra Salonu yapımı.
2) Eski Belediye Binası (Kuvva-yı Milliye Müzesi) bahçesine, çok modern bir gazino yapılması.
3) Yeni Çarşı üst katlarının, camları büyütülerek işler hale getirilmesi ve bu yerlerin kafe, restaurant şeklinde değerlendirilmesi.
4) Münasip bir yerde, (belki Atatürk Parkı’nda) tünel içinde büyük camlı balık akvaryumu yapılması.
5) Merkezi bir yerde “Sanat Sokağı” düzenlemesi.
6) Balıkesir’in adını yurt içi ve yurt dışında tanıtan Karikatür Grubu’na, yeni yapılacak Kültür Merkezi’nde veya merkezi bir yerde, yer tahsisi yapılması.
7) Değirmen Boğazı mevkiinde, köprüye yakın bir mesafede,  2 adet Yel Değirmeni ve Orman Evleri tarzında yapılacak binalarda, tanıtım amaçlı olarak, Yağcıbedir halısı, höşmerim ve kolonya satışları yapılması.

Ahmet Esmer (Lise Mezunu, 74 Yaşında, Fotoğraf Sanatçısı)


İpek Halı Atölyesi

Ben 13-14 yaşlarındayken ipek halı kurslarına gitmiş, babam olmadığı için, aile bütçesine epey bir katkı sağlamıştım. Böyle bir ipek halı kursu Balıkesir’de de açılabilir diye düşünüyorum. Bu proje kapsamında hem çok sayıda ev hanımı sosyal ve ekonomik hayata katılabilir, hem de para kazanabilir. Belediye, üretilen bu halıları satarak, bir taraftan gelir sağlarken, diğer yandan da, tıpkı Yağcıbedir halılarında olduğu gibi, şehrin tanıtımında bu ürünlerden yararlanabilir.

Hülya Akçomak (İlkokul Mezunu, 33 Yaşında, Ev Hanımı)

Çöp Bidonlarının Kaldırılması

Mahalle aralarındaki çöp bidonları kaldırılsın. Herkes çöpünü evinde bulundursun, çöp arabası gediğinde çıkarıp versin. Eğer böyle olursa, çöp bidonlarının çirkin görüntüleri ortadan kaldırılması ile sokaklar ve caddeler çok daha temiz olacaktır.

Su Sayaçlarının Kartlı Olması

Kartlı su sayacına geçildiği zaman, Belediye de, fatura kırtasiyesinden ve işgücü bakımından çok karlı çıkar. Herkes kullanacağı suyun parasını peşin yatırmış olacağından, Belediye de, “su parasını alacağım” diye kimsenin peşinden koşmaz. Herkes parası kadar su harcayacağından, suyu çok daha tasarruflu kullanmış olur.

Nihat Kocar (Orta 2’den terk, 64 Yaşında, Emekli)


Geri Kazanılabilir Atıkların Toplanmasında Ödül Sistemi

Şehrimizde geri dönüşümlü atıkların toplanması ile ilgili büyük bir çalışma var. Ama, bence katılımın arttırılabilmesi için, farklı bazı şeyler yapılmalı. Örneğin şöyle bir ödül mekanizması kurulabilir: Şehrin belirli noktalarına konan cihazlara atılacak belli sayıdaki pet şişe için, belli bir para alınabilir. Aynı şey, diğer geri kazanımı mümkün olan atıklar için de düşünülebilir.

Barış Şahin (Üniversite Mezunu, 29 Yaşında, Öğretmen)


Engelliler İçin Tuvalet

Bu proje, engelliler icin önem arz edecek bir projedir. Şehirici Toplu Taşıma Merkezi’ndeki tuvaletleri engelli kişiler kullanamıyor. Cünkü, tekerlekli sandalye ile dolaşan bir kişi, gerekli rampa ya da asansör bulunmadığı için bu tuvalete inemiyor. Ben buraya bir asansör yaptırılmasını öneriyorum.

Timur İşbilen (İlköğretim Okulu Öğrencisi, 14 Yaşında)

Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Balıkesir’i Tanıtma

Önemli sorunlarından biri de yeterince tanınmamak ve markalaşmamış olmak olan Balıkesir’in tanıtımı için özel bazı çalışmalara ihtiyaç bulunuyor. Bu amaçla, Şehirlerarası otobüslerin uğrak yeri olan terminalin giriş ve çıkışlarına konulacak bill board’lara, Balıkesir kent siluetini ve kültürünü gösteren çarpıcı ve tanıtıcı fotoğraflar konulabilir.

Terminal binasının içinde küçük bir köşeye, Balıkesir fotoğrafları konulabilir. Böylece, Balıkesir’den gelip geçenlerin zihninde, kent hakkında kalıcı bir iz bırakma olanağına sahip olunacaktır.

Berkan Karagöz (Yüksek Lisans Öğrencisi, 25 Yaşında)


Çarşıya Temiz ve Kaliteli Tuvalet

Çarşı merkezinde, kolay ulaşabileceğimiz bir yerde, temiz ve lüks tuvaletlerin yapılmasını istiyorum. Balıkesir çarşı bölgesinde, temiz ve kaliteli tuvaletlerin bulunmaması çok önemli bir eksikliktir. Yerlerin mermer ve muslukların foteselli olmasını öneriyorum. Bu hem temizlik ve hem de su tasarrufu bakımından çok önemli.

Zeynep Bilener (İlköğretim Okulu Öğrencisi, 12 Yaşında)


Yeraltı Çarşısı

Zağnospaşa Camii, Balıkesir’deki en güzel tarihi eserlerden biridir. Fakat bu güzellik; çevresindeki eski ve düzensiz yapılar arasında kaybolmaktadır. Caminin ön tarafında bulunan Belediyeye ait işyerleri yıkılarak, bu alan genişletilmeli ve bu alanın altına modern bir çarşı yapılmalıdır. Üst kısımda açılacak meydan ise, bu camiye göre düzenlenerek, çeşitli ışık oyunlarıyla renklendirilebilir.

Hüseyin Baydoğmaz (Lise Mezunu, 28 Yaşında, Sağlık Memuru)


Ormanları Kurtarmak

Halen Türk Telekom tarafından uygulanan, elektronik posta ile fatura gönderme yöntemi, Belediyle tarafından da su faturaları için kullanılabilir. Bu yöntemin, elektrik ve doğalgaz faturaları için de kullanılması halinde, çok önemli kağıt kullanım alanlarından birinde kağıt israfı önlenecek ve kağıt üretiminde kullanılan ağaçlar kesilmeyecektir.

Ömer Gümüş (Üniversite Öğrencisi, 22 Yaşında)

Milli Kuvetler Caddesinin Trafiğe Kapatılması

Balıkesir’in en işlek yollarından biri olan Milli Kuvvetler caddesinin tümüyle trafiğe kapatılmasını, zeminine parke taşları döşenmesini ve  orta kısmına ağaç dikilmesini öneriyorum. Caddenin her iki tarafındaki işyerlerinde, caddeye açık oturma yerleri  bulunan kafeler ve içlerinde müşterileri için lobileri bulunan modern dükkanlar açılabilir. Böylece, bugün trafik keşmekeşi ile zihinlerde yer tutan bu cadde, çok daha canlı bir hale getirilebilir.

Oktay Kaynak (Üniversite Öğrencisi, 26 Yaşında)


Belediye Yüksek Öğrenim Yurdu

Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü içinde (ya da yakınlarında satın alınacak bir yerde), Belediye tarafından üniversite öğrencileri için, yüksek kapasiteli, kaliteli, temiz ve ucuz bir yurt yapılmasını öneriyorum. Her gün şehirden kampüse gidip-gelmek, öğrenciler için epey zorlamaktadır.

Yasin Atış (Üniversite Öğrencisi, 21 Yaşında)


Hobi Kampüsü ve Bahçeleri

Tarım, bahçe, ahşap, metal işleri vb. hobileri olan kişilerin bu gibi aktiviteleri rahatça yapabilecekleri ve hobilerini üretime dönüştürebilecekleri, genişçe bir alan üzerine kurulmuş, hem kapalı alanı bulunan hem de 50’şer metrekarelik, 100 adet bahçeden oluşan bir Hobi Kampüsü oluşturulmasını öneriyorum. Bu alanlar, bu tür hobileri olan kişilere kiralanabilmeli, üretim yapılabilmeli, buralarda üretilen ürünlerin pazarlanabilmesi için bir çarşı oluşturulmalıdır.

Tevfik Çelik (Üniversite Mezunu, 37 Yaşında, Mühendis)


Sun’i Şelale

Adnan Menderes mahallesinde Kuvva-yı Milliye Anıtı yanında, şehir merkezi tarafına doğru olan alanda büyük boyutlarda sun’i bir şelale yapılmasının şehre güzellik katacağını düşünüyorum. Dünyanın en büyük yapay şelalesi halen Ankara Keçiören’de bulunuyor ve yerli-yabancı herkesin büyük ilgisini çekiyor. Yeni evlenenlerin, askere gideceklerin vazgeçilmez uğrak yeri olacak, görünüm ve bulunduğu açı bakımından, güzel bir mevkiye sahip Kuva-yi Milliye Anıtı önünde bizim de böyle bir yapımız olabilir diye düşünüyorum.

Özkan Taşez (Lise Mezunu, 26 Yaşında, Güvenlik Görevlisi)


Beyaz  Zambak Film Festivali

İlimizin, sanayii ve bilimsel etkinliği ile ilgili haberlerin yanı sıra, sanat ve kültür içerikli haberlerle de ulusal basında yer almasını istiyoruz. Çünkü şehrimiz, büyük festivallere imza atmakta geri planda kalmaktadır.Şehrimizin adını ön plana çıkaracak Beyaz Zambak Film Festivali`nin düzenlenmesini öneriyorum. Ayrıca bu festivalle özdeşleşecek özel bir anıtın da (Cannes Film Festivalinin yapıldığı bina veya Louvre Müzesi’ndeki Cam Piramit gibi) yapılması gerekir.  Biz böyle bir projeye ne kadar önem verirsek, başkaları da bizi o kadar önemseyecektir.

Çetin Deniz (Ortaokul mezunu, 21 Yaşında, Doğalgaz Tesisatçısı)

Atatürk Parkı’na Teleskop

Atatürk Parkı çok güzel oldu. Balıkesir’e güzel bir hava katıyor. Ama, bana kalırsa, küçük birkaç aksesuarla çok daha güzelleşecektir.Örneğin, parkın yukarısına güzel bir teleskop odası koyarsanız, yaz aylarında ve önemli gökyüzü olayları meydana geldiğinde (ay ve güneş tutulması, yıldızlar, samanyolu, göktaşı, vb.) oradan gökyüzü gözlenebilir ve halka da doğa olaylarını izleme fırsatı verilmiş olacaktır. Halkın memnuniyeti gelir getirici projelerden çok daha önemlidir.

Sinan Kayzan
(Yüksek Okul Mezunu, 22 Yaşında, Henüz Çalışmıyor)

BalKART ile alışveriş

BalKART bugün sadece toplu taşıma araçlarında kullanılıyor. Ancak, buna ek olarak, yeni bazı fonksiyonları eklemeye ne dersiniz? Örneğin, sinema, müze, veya ekmek fırını gibi, az miktarda para ile ödeme yapılan alışverişlerde kullanma özelliği eklenebilir. Zaman içinde, Kredi Kartı (MasterCard veya VISA) fonksiyonları da eklenebilir ve BalKART bir marka olabilir.

Adnan İrken (Yüksek Lisans, 36 Yaşında, Tüccar)


Balıkesir’e Özel Web Portalı

Balıkesir’imizin çeşitli yönleriyle tanıtımı konusunda internetten de fazlasıyla yararlanılmaktadır. Bunun canlı örneği, Belediyemizin resmi web sitesidir. Fakat, Belediyemizin web sitesinde yayınlananlar sınırlı kalmaktadır. Benim, Balıkesir için önerim, yeni bir “web portalı” projesidir. Belediyemizin desteği ve halkımızın ilgisiyle büyüyecek ve gelişecek olan bu portal, Balıkesir’le ilgili her türlü haberleri verecek ve gerektiğinde bazı aktivitelere ev sahipliği yapacaktır.

Oğuz Uslu (Üniversite Mezunu, 29 Yaşında, Bilgisayar Programcısı)

Özürlüler İçin İnternet Kafe

Şehriçi Toplu Taşıma Merkezi yakınlarında ama (kör), sağır, v.b. engelli vatandaşların faydalanabileceği özel  donanımlı bir internet kafe hizmetinin, Belediye tarafından faaliyete geçirilmesini öneriyorum.

Adem Kır (Üniversite Mezunu, 38 Yaşında, Memur)


Belediye Sanat ve Meslek Kursları Merkezi
 
Balıkesir Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları Merkezi (BALMEK) adı ile kurulacak merkezde gerçekleştirilecek projelerle, Balıkesir Belediyesi’nin, istihdam yaratma, eğitime ve sanata katkı konularında, ülkemizde özel ve dikkat çeken bir örnek olacağını düşünüyorum. İl Milli Eğitim, İl Tarım, İl Gençlik ve Spor Müdürlükleri gibi, diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak açılacak meslek, sanat, ÖSS ve SBS hazırlık kursları gibi, burada gerçekleştirilecek eğitim faaliyetleri ile, fevkalade toplumsal faydalar sağlanacaktır.

Ergün Gezer (Yüksek Lisans Mezunu, 40 Yaşında, Memur)

Demokrasi 24 Projesi: Dijital Ortamda Halkın Katılımı

5393 sayılı Belediye Kanunu’nda da yer aldığı üzere, halkın Belediye hizmetlerinden memnuniyet derecesinin belirlenmesi amacı ile anket uygulaması yapılabileceği gibi, halkın hangi konuda ne düşündüğünü öğrenebilmek mümkün olacaktır. Ayrıca, şehrin muhtelif yerlerinde ATM üniteleri gibi, 3 veya en fazla 5 adet dijital oy kullanma kabini yapılarak, bu kabinlerde kişiselleştirilmiş BalKART kullanılarak, Balıkesir’de 365 gün 24 saat demokrasi uygulaması yapılabilir. Yap-işlet-devret modeli ile kurulabilecek böyle bir sistemin dünyada pek çok örnekleri bulunmasına rağmen, Türkiye`de bir örneği yoktur.

Ahmet Fidan (Doktoralı, 36 Yaşında, Öğretim Görevlisi)


Sosyal Çocuklar

Çocukların, seviyelerine uygun olarak, üzerinde durulan belli başlı konular; çevre bilinci, insan hakları, ilk, orta öğretim ve üniversite eğitimi hakkında bilinç oluşturmaya yönelik aktiviteler için, bir çerçeve proje uygulamaya konabilir. Çocukların sosyal yönden gelişmelerine de katkıda bulunarak, şehir hayatıyla tanışmalarını sağlamak amacıyla hazırlanacak aktivitelerin içinde, topluca sinemaya gitmek, oyun oynamak, kısa piyesler hazırlamak ve bu piyeslerde çocuklara da roller vermek, birlikte resim yapmak, çeşitli konular hakkında tartışmalar açmak, vb gibi faaliyetler yapılabilir.

R.Yasemin Eroğlu İlay (Yüksek Okul Mezunu,  25 Yaşında, Memur)

14.11.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Belediye'nin Proje Yarışması Sonuçlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi