Şifrem?
92 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Dişte Ortodonti Sıkıntısı
Türkiye'de ortodonti uzmanı sıkıntısı yaşanıyor. Balıkesir'de sadece 1 ortodonti uzmanı bulunurken, o da özel çalışıyor. Ortodonti hastalarının zorunlu olarak tedavi için başka illere gönderildiği bildirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto


Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Zekai Kafaoğlu, Ortodonti Uzmanı konusunda büyük bir sıkıntı yaşandığını, bunun en büyük ceremesini il dışına gitmek zorunda kalan hastaların çektiğini kaydetti. Sağlık Bakanlığı'nın bununla ilgili önemli tedbirler aldığını hatırlatan Kafaoğlu, Ortodonti Uzmanı sıkıntısının, YÖK'ün yıllardır uyguladığı yanlış politikalardan kaynaklandığını kaydetti. Diş fakültelerinde ortodonti uzmanı yetiştirilememiş olmasının büyük bir handikap olduğunu belirten Kafaoğlu, sorunun bugün Sağlık Bakanlığı'nın aldığı tedbirler ile ortadan kalkacağını söyledi.

Özellikle büyük şehirlerdeki Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, büyük tıp merkezlerindeki yeni uygulamaya göre Ortodonti Uzmanlarının yetiştirileceği bildirildi. Bununla ilgili sonuçların 5-6 sene sonra alınacağını belirten Zekai Kafaoğlu, "Bakanlığın uygulaması daha önce faaliyete geçirilmiş olsaydı bugün yeni Ortodonti Uzmanları yetişmiş olacaktı. Şimdi, tüm Türkiye'de neredeyse bir elin parmakları kadar olan ortodonti uzmanı sayısı ancak 5-6 yıl sonra artacak. Balıkesir'deki merkezimizde kadrosu olduğu halde uzman bulunmadığı için büyük sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Balıkesir'de kısa bir zaman önce faaliyete geçirilen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne başhekim olarak atanan Zekai Kafaoğlu, idareciler dahil 42 diş hekimiyle çalıştıklarını, toplam 94 personel ile hizmet verdiklerini bildirdi. Merkezin yeni olmasına rağmen hastanelerdeki diş ünitelerinin kapatıldığını, dişle ilgili bütün hastaların merkezde bakıldığını belirten Başhekim Zekai Kafaoğlu, günde ortalama hasta sayısının 800 olduğunu, bu rakamın kısa bir süre sonra bin civarına ulaşabileceğini belirtti.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, diş çekiminden, dolguya, kanal tedavisinden diş taşı temizliğine, krom köprüden hareketli proteze kadar her türlü diş tedavisinin yapıldığını, tek eksiğin ortodonti hizmeti olduğunu, bu sebeple çapraşık dişlerle ilgili hastaları İzmir ve Bursa'ya sevk etmek durumunda kaldıklarını bildirdi. Kafaoğlu, "Ağız ve Diş Sağlığı merkezimizde ortodonti uzmanı kadromuz var. Ancak, Bakanlığın elindeki ortodonti uzman sayısı çok yetersiz. Diş Hekimi Fakülteleri'nde Ortodonti Uzmanı yetiştirilmemiş. Bugün yaklaşık 1 milyon 200 bin nüfusa sahip olan Balıkesir'de 1 tane (o da serbest çalışan) Ortodonti Uzmanı var" dedi.

"BALIKESİR KAZANSIN"

Başhekim Dt. Zekai Kafaoğlu, Ağız ve Diş Sağlı Merkezi'nin, Balıkesir'de çalışan hekim ve hasta sayısı açısından üçüncü büyük sağlık kuruluşu olduğunu, döner sermayelerinin de Doğum Evi ile Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nden daha fazla olduğunu söyledi. Kafaoğlu, hizmet verdikleri binada yeni olmalarına rağmen binanın eski olduğunu belirterek, "Bundan sonra bağımsız olarak kendi başımıza bir merkez kurmak istiyoruz. Bu hedefimiz gerçekleştiğinde en az 50 yıl arkamıza bakmayacağız. Bununla ilgili bazı girişimlerimiz var. Biz, 'Balıkesir kazansın' diyoruz, bizim için önemli olan bu. Yoksa, makamlar, mevkiler gelip geçici" dedi. Bununla ilgili olarak Balıkesir Belediyesi'nin hazineden yer gösterdiği, çok geniş bir alanda konuşlanacak olan ve Sağlık Bakanlığı'nın da projesini onayladığı son derece modern bir yapı ile Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin 2009 yılının ikinci yarısında yeni yerinde hizmet vermesinin hedeflendiği bildirildi.

Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 1 Aralık'tan itibaren, 'icapçı' uygulaması ile "Acil Hizmet"e geçileceğini, şu anda saat 16.00'ya kadar açık olan merkezin gece saat 24.00'e kadar açık kalacağını, Cumartesi ve Pazar günleri de 08.00-16.00 saatlerinde açık olarak hizmet verileceğini açıkladı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 3 başhekim yardımcısı ve bir kurum müdürü ile görev yaptıklarını kaydeden Kafaoğlu, çok iyi ve deneyimli bir ekibe sahip olduğunu, bunun vatandaşa verilecek hizmetin kalitesine de doğrudan olumlu etki yaptığını belirtti.

Başhekim Kafaoğlu, yardımcıları Savcı Ricaloğlu, Salih Atay, İsmet Yıldırım ve daha önce uzun yıllar SSK Hastanesi'nde görev yapan müdür Hakan Afşin Arıcan ile iyi bir hizmet ekibi oluşturduklarını, tüm personelin özveri ile görev yaptığını söyledi. Zekai Kafaoğlu, sosyal güvencesi bulunan tüm vatandaşların hasta portföyüne dahil olduğunu kaydetti. Genel sağlık sigortası ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerden çalışanlar yüzde 20, emekliler ise yüzde 10 oranında katılım payı ile protez yaptırabiliyor. Devlet memurları ve Yeşil Kart sahiplerinden ise bu pay alınmıyor. Ayrıca, şehit aileleri, gaziler, dul ve yetimler de (durumlarını belgelendirmek şartıyla) bu hizmetten katılım paysız olarak istifade edebiliyorlar.

22.11.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Dişte Ortodonti Sıkıntısı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi